Idén már legálisan lehet a választási szavazatok számával trükközni, ami ellen tenni ugyan nem lehet, de legalább végignézhetjük

ugytudjuk.hu 2022-02-02 14:42:06
Voksturizmust figyelő oldalt fejlesztett ugyanis a Momentum.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő és Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja videóban jelentették be, hogy elindult a voksturizmus.momentum.hu oldal, melynek célja, hogy folyamatosan követhető legyen az egyéni választókerületek népességének változása, írja közleményben a párt.

Voksturizmus-figyelőt készített a Momentum

🟠 A Fidesz novemberben sunyi módon, egy salátatörvénybe rejtve lényegében legalizálta a voksturizmust. Ezzel egy-egy lakásba tömegesen jelentkezhetnek be...

Az úgy nevezett voksturitmusnak tavaly decemberben a Fidesz megkönnyítette az útját. Mi azonban kiharcoltuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda tegye közzé hetente a választókerületi lakossági adatokat

– vázolta a helyzetet a videó elején Szél Bernadett.

A Fidesz szerint nem kell ténylegesen Magyarországon lakni ahhoz, hogy itthon szavazhassunk tavasszal, az ellenzék azonban nem ért egyet ezzel

Már a 2018-ban és a 2019-ben megrendezett választások során is tömegessé vált az a jelenség, hogy egy-egy romos ingatlanba tucatszám jelentenek be ténylegesen nem Magyarországon élő magyar állampolgárokat azért, hogy részt vehessenek a választásokon - írják közös közleményükben az ellenzéki pártok.

A független országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, hogy nem csak a szavazás napján, hanem már előtte is lehet tenni a választások tisztaságáért:

Magyarországon a választások tisztasága komoly veszélyben van. Ezért mindenhol szükség van szavazatszámláló biztosokra, azonban az addig elvezető úton is folyamatosan figyelnünk kell. Ezért én a körzetemben használni fogom ezt a weboldalt. 

TASZ: Mostantól legálisan lehet fiktív lakcímet létesíteni

Az Országgyűlés megszavazta azt a javaslatot, ami az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a voksturizmus előtt - olvasható a TASZ és a Political Capital (PC) közleményében. A módosítás megváltoztatja a lakóhely fogalmát: a jövőben nem kell ténylegesen ezen a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

Hajnal Miklós azt mondta, hogy

a Momentum informatikusai fejlesztettek egy oldalt, hogy azokat az adatokat, amiket a választási iroda hetente tesz közzé, azonnal láthassuk. Így valós időben követhetjük, hogy december óta mennyivel nőtt, vagy éppen csökkent a választókerületben a választásra regisztráltak száma.

A Momentum politikusa hozzátette:

Ez alapján tudunk arra következtetni, hogy az adott választókerületben voksturizmusról lehet és kell beszélni, vagy csak természetes népesség mozgás történik. Ehhez hasonló digitális megoldásokkal szeretnénk készülni a jövőben is, ehhez azonban kormányváltásra van szükség.

 

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.