Idén már legálisan lehet a választási szavazatok számával trükközni, ami ellen tenni ugyan nem lehet, de legalább végignézhetjük

ugytudjuk.hu 2022-02-02 14:42:06
Voksturizmust figyelő oldalt fejlesztett ugyanis a Momentum.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő és Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja videóban jelentették be, hogy elindult a voksturizmus.momentum.hu oldal, melynek célja, hogy folyamatosan követhető legyen az egyéni választókerületek népességének változása, írja közleményben a párt.

Voksturizmus-figyelőt készített a Momentum

🟠 A Fidesz novemberben sunyi módon, egy salátatörvénybe rejtve lényegében legalizálta a voksturizmust. Ezzel egy-egy lakásba tömegesen jelentkezhetnek be...

Az úgy nevezett voksturitmusnak tavaly decemberben a Fidesz megkönnyítette az útját. Mi azonban kiharcoltuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda tegye közzé hetente a választókerületi lakossági adatokat

– vázolta a helyzetet a videó elején Szél Bernadett.

A Fidesz szerint nem kell ténylegesen Magyarországon lakni ahhoz, hogy itthon szavazhassunk tavasszal, az ellenzék azonban nem ért egyet ezzel

Már a 2018-ban és a 2019-ben megrendezett választások során is tömegessé vált az a jelenség, hogy egy-egy romos ingatlanba tucatszám jelentenek be ténylegesen nem Magyarországon élő magyar állampolgárokat azért, hogy részt vehessenek a választásokon - írják közös közleményükben az ellenzéki pártok.

A független országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, hogy nem csak a szavazás napján, hanem már előtte is lehet tenni a választások tisztaságáért:

Magyarországon a választások tisztasága komoly veszélyben van. Ezért mindenhol szükség van szavazatszámláló biztosokra, azonban az addig elvezető úton is folyamatosan figyelnünk kell. Ezért én a körzetemben használni fogom ezt a weboldalt. 

TASZ: Mostantól legálisan lehet fiktív lakcímet létesíteni

Az Országgyűlés megszavazta azt a javaslatot, ami az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a voksturizmus előtt - olvasható a TASZ és a Political Capital (PC) közleményében. A módosítás megváltoztatja a lakóhely fogalmát: a jövőben nem kell ténylegesen ezen a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

Hajnal Miklós azt mondta, hogy

a Momentum informatikusai fejlesztettek egy oldalt, hogy azokat az adatokat, amiket a választási iroda hetente tesz közzé, azonnal láthassuk. Így valós időben követhetjük, hogy december óta mennyivel nőtt, vagy éppen csökkent a választókerületben a választásra regisztráltak száma.

A Momentum politikusa hozzátette:

Ez alapján tudunk arra következtetni, hogy az adott választókerületben voksturizmusról lehet és kell beszélni, vagy csak természetes népesség mozgás történik. Ehhez hasonló digitális megoldásokkal szeretnénk készülni a jövőben is, ehhez azonban kormányváltásra van szükség.

 

Szólj hozzá!

Győrben zárja idei turnéját Ákos

Október 15-én érkezik a zenész.

Gyermekpornográfia készítése miatt emeltek vádat egy vasi férfival szemben

Többször létesített szexuális kapcsolatot egy tizennegyedik életévét be nem töltött gyermekkel.

Városrészi egyesületet alapítottak a szombathelyi belváros lakói

Többek között a belváros zöldítésén is dolgoznak majd.

Ma lesz a hét utolsó esős napja

Délutánra 16 fok is lehet.

20 millió forintos céges autót vett a SZOVA új vezérigazgatója?

A szombathelyi alpolgármester szerint lízingelik a kocsit.

Csütörtök este is tüntetnek a köznevelésért Győrben

Múlt pénteken indult a gyertyagyújtó akció, csütörtökön fél nyolckor lesz a következő.

Ágh Ernő: Meg kell büntetni a renitens kerékpározókat

Mondta a fideszes képviselő, miközben ő maga a járdán kerékpározik.

26 évvel ezelőtti gersekaráti emberölési ügyben emelt vádat az ügyészség

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette.

Továbbra is küzd a szombathelyi önkormányzat a Brenner-villa elővásárlási jogáért

Hogy mikor lesz vége az eljárásnak, az csakis a bíróságon múlik.

Elhunyt Coolio

A Gangsta's Paradise dal szerzője 59 éves volt.

Az Észak-Dunántúlon az északi szél lesz élénk csütörtökön

Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is.

Plusz 8 millió forint lenne a Savaria Mozi üzemeltetése az év végéig

Horváth Gábor a önkormányzati képviselő a szombathelyi önkormányzati lap példányszám csökkentésén spórolná meg ezt a pénzt.

Orvoskamara megyei elnöke: Ne áldozzák fel a szentivániak egészségét!

A főorvos szerint a megoldás egyértelműen a lakóterülettől sokkal távolabbi hely keresése, akkor is, ha az magasabb költséggel jár.