Megtakarítások, autócsere és ingatlanvásárlás – mutatjuk a szombathelyi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatait

Bazsó Bálint Nagy Donát 2022-02-01 11:53:00
Mert mindig jó megnézni, hogyan élnek a politikusok.

Nyilvánossá váltak a szombathelyi közgyűlés képviselőinek vagyonnyilatkozatai. Bár aki igazán akarja, az most is könnyedén el tudja rejteni a vagyongyarapodását - éri is kritika eleget a törvényt - azért a nyilvánosan elérhető adatokból így is érdemes szemezgetni. Meg is tudtük.

Ágh Ernő vagyonában nincs változás. Továbbra is felerészben tulajdonosa egy szombathelyi családi háznak, egyszemélyes tulajdonosa egy csepregi családi háznak és egy szombathelyi lakóháznak, illetve tulajdonában van egy 2800 négyzetméteres lócsi szántó. Míg tavaly nem volt, idén már 3 millió forint megtakarítást írt, a banki hitele pedig egy év alatt 800 ezerről 600 ezerre csökkent. Képviselői tiszteledíján felül a SZOVA Felügyelő bizottsági tagságáért havi 126  ezer forint díjazásban részesül (2021-ben ez az összes 108 ezer forint volt. Ezenkívül Vasváron, Perenyén, Rönökön, Szombathelyen, Nagygeresden és Toronyban erdője, Csepregen rétje, Sajtoskálon, Tárplánszentkereszten szántója van.

Bokányi Adriennek továbbra is megvan a 44 négyzetméteres szombathelyi lakása, ám tavaly - öröklés révén - tulajdonába került egy 45 négyzetméteres lakás is. Vagyonnyilatkozatában feltüntet egy 2021-ben vásárolt Ford Mondeo-t is, valamint örökölt mintegy 50 ezer forintnyi állampapírt is. Szintén örökölt 2,3 millió forintot, és van 8 millió forintnyi számlakövetelése is. Bokányi tanácsnoki fizetése havi 350 ezer forint, emellé havi 150 ezer forint bizottsági illetmény illeti meg. A SZOVA-nal betöltött Felügyelőbizottsági tagsága révén havi 113 ezer forint juttatásban részesül. 

Czeglédy Csaba továbbra is tulajdonosa öt szombathelyi lakásnak, van egy 18 millió forint értékű életbiztosítása, nem tünteti fel viszont a 2021-ben még 14 millió forintnyi nyugdíj egyéni számláját. Az összellenzéki képviselőjelölt készpénze is fogyatkozott: 14,1 millióról 8 millióra. Pénzintézeti és más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése viszont továbbra is jelentős, csaknem 430 millió forint. A tavalyihoz képest jelentős változás, hogy kezesként van mintegy 240 millió forint tartozása, és továbbra is tartozik magánszemélyek felé 14 millió forinttal. Tulajdonos a Human Operator Zrt-ben, valamint saját ügyvédi irodájából havi 200 ezer forint jövedelemhez és másfél millió forint osztalékelőleghez jutotta a tavaly év során.

Horváth Attila alpolgármester 4/10-ed részben tulajdonosa egy szombathelyi lakóháznak és egy teleknek, valamint továbbra is tulajdonosa felerészben egy 14 négyzetméteres kőszegi gyepnek. 15 millió forint számlakövetelés mellett van 10 millió forint tartozása, korábbi autóját eladta, a jelenlegit bérli. Ügyvédi praxisát szünetelteti, alpolgármesterként bruttó jövedelme 924 ezer forint, amihez 134 ezer forint költségtérítés járul.

Horváth Gábor továbbra egy felerészben tulajdonosa egy 170 négyzetméteres szombathelyi lakóháznak, egy 1300 négyzetméteres kiskertnek, és egy 8700 négyzetméteres szántónak. Két gépjárműve van: egy 2006-os Ford Fusion és egy 2015-ös Dacia Logan. Van egy 6,8 millió forint értékű nyugdíjbiztosítása, a lakástakarékban elhelyezett több mint egymillió forint viszont már nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.  Takarékbetétben viszont 500-ról 700 ezerre növelte a megtakarítását. Horváth Gábor emellett karbantartó műszerészként havi 260 ezer forintot keres, emellett az Agora Savaria felügyelő bizottsági tagjaként havi (bruttó) 40 ezer forintot kap.

Horváth Soma alpolgármester továbbra is tulajdonosa két, 55 négyzetméteres szombathelyi lakásnak, felerészben egy garázsnak, és két üzlethelyiségnek, valamint felerészben tulajdonosa egy balatongyöröki nyaralónak. Takarékbetétben tartott megtakarítása csökkent, készpénze viszont nőtt, előbbi 650 ezer forint volt, utóbbi 2 millió forint. Alpolgármesterként 897 ezer forint jövedelme van, amihez 134 ezer forint költségtérítés jár. A Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnökeként 55 ezer forint jövedelemhez jut.

Illés Károly továbbra is tulajdonosa egy 68 négyzetméteres szombathelyi lakásnak, egynegyedrészben tulajdonosa egy 240 négyzetméteres családi háznak, tulajdonosa egy 260 négyzetméteres szombathelyi családi háznak és egy 100 négyzetméteres velemi nyaralónak is. Feles haszonélvezeti joga van egy 50 négyzetméteres szombathelyi lakásra, ez vélhetően az az Arany-patak parti luxusingatlan, amiről mi is írtunk már. Eladta a BMW 520D-jét, helyette egy 2008-as Toyota Hi-Lux-al csapatja. Továbbra is megvan viszont a Yamaha FZ6S motorkerékpárja. Jelentősebb kötvény- és részvénypakkal rendelkezik, illetve mintegy 20 millió forint állampapírral is bír. Egymillió forint készpénze és mintegy 5 millió forint pénzintézeti számlakövetelése van. Illés az Országgyűlés Hivatala is foglalkoztatja. Személyi titkárként 550 ezer  forint bért kap. Ingatlan kiadásból 210 ezer forintot szerez, frakcióvezetőként és bizottsági díjként 300 ezer, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Felügyelő Bizottság elnökeként további 200 ezer forint jövedelemhez jut. 

Kecskés László továbbra is felerészben tulajdonosa egy 140 négyzetméteres szombathelyi lakóháznak, és egy 49 négyzetméteres lakásnak. Továbbra is egy Toyota RAV4-es hibridet használ. Kecskés megtakarítását értékpapírban tartja: mintegy 106 millió forintot. Értékes ingóságai közé herendi porcelánt, festményeket és antik bútorokat sorolt. Képviselői tiszteletdíja mellett orvosként 3 millió forintot keres.

Kelemen Krisztián továbbra is felerészben tulajdonosa egy 77 négyzetméteres szombathelyi lakásnak. A garázsában is ugyanazok laknak: egy 2007-es Hyundai Accent MC, és egy Yamaha JOG robogó.  Két életbiztosítása mellett (összesen több mint 6 millió forint értékben), szépen csökken a hitele is: a 2021-es 6,9 millióról 5,1 millióra csökkent a jelzáloghitele 1/2 része. Saját cége mellett a Prenor Kft FEB elnökeként 91 ezer forintot kap.

Koczka Tibor továbbra is felerészben tulajdonosa egy Gencsapátiban lévő családi háznak és garázsnak, valamint egy 2017-es Mazda CX5-ösnek. Jelentős értékpapír és kötvény portfólióval rendelkezik, készpénzben pedig további 2 millió forintja van. Koczka emellett képviselői tiszteletdíján felül 300 ezer forint jövedelemhez jut szakmájából, felügyelő bizottsági tagként pedig 45 ezer forintot kap.

Kopcsándi József nagyon szereti a Toyotákat, hiszen a régi Corollája helyett egy újabbat kezdett el lízingelni, méghozzá egy hibridet. Részvénye vagy kötvénye továbbra sincs. Pénzintézeti számlakövetelése van 4 és fél millió forint, ez 500 ezerrel több, mint tavaly, emellett pedig 1400 eurót is beírt a bevallására. A 4 és fél millió forint körüli hiteléből egy év alatt 800 ezer forintot vissza tudott fizetni a bankjának. Továbbra is félrészben tulajdonosa egy 85 négyzetméteres társasházi lakásnak, képviselői fizetésén kívül a SZOVA Zrt-től kap bruttó 636 ezer forintot, illetve valahol máshol vizsgáztat is, amiért alkalmanként bruttó 70 ezer forintot kap. A Szombathelyi Távhőszolgáltatónál továbbra is FEB tag, amiért bruttó 120 ezer forintot kap havonta.

László Győzőnél szinte semmi változás nem tapasztalható, ugyanazt a több, mint 10 éves Hondát birtokolja, ingatlant sem vett, bár ebből nem kevés van a nevén. Egy szombathelyi 143 négyzetméteres családi ház feles tulajdonosa, van egy garázsa is szintén felesben, Bozsokon pedig egy 871 négyzetméteres beépítetlen terület az övé, immáron 1999 óta. Egyelőre megtartotta a Kemeneskápolnán lassan 20 éve vásárolt romos présházat is az 1586 négyzetméteres ingatlannal együtt. Fertődön egy 48 ezer négyzetéteres legelőt és egy 9 ezer négyzetméteres erdőt is birtokol, úgyszintén több, mint 20 éve. Az 5 millió forintos készpénz tartaléka nőtt meg 500 ezer forinttal egy év alatt, de van egy pénzintézeti követelés is a nevén 500 ezer forint értkében. Mivel alpolgármester, ezért bruttó 938 ezer forintot bérként, 134 ezer forintot pedig költségtérítésként kap az önkormányzattól, emellett az Agorában elnöke a felügyelő bizottságnak, amiért havi bruttó 55 ezer forintra számíthat.

Lendvai Ferenc úgy tűnik, a párnája alól máshová tette pénzét: 3 millió forint eddig gyűjtögetett készpénzéből kivett 2-t, amihez hozzátett még 1 milliót, így már 16 millió forintnyi az Állampapír Plusz portfóliója. Hitelét 650 ezer forinttal csökkentette. Tartozik egy magánszemélynek is, de neki szintén rendesen fizet, 5-ről 4 millióra csökkent a mínusza. Egy 109 négyzetméteres ház feles tulajdonosa 2019 óta, de egy társasházi 35 négyzetméteres lakásnak, valamint egy másik 52 négyzetméteresnek is övé a fele. Emellett Balatonmáriafürdőn is fele részben tulajdonosa egy 800 négyzetméteres teleknek, amin egy 60 négyzetméteres üdülőház is van. Képviselőségén kívül havi nettó 266 ezer forintot keres referensként, ezen kívül FEB tagsága után is kap még havi nettó 34 ezret. Mindezt kiegészíti egyik lakásának bérbeadásával, amiből 90 ezer forintot keres.

Melega Miklós pénzintézeti számlakövetelése 1 millió 840 ezer forint. Egy 163 négyzetméteres családi ház feles tulajdonosa, más ingatlanja nincsen. Egy 17 éve vásárolt bútorra azonban nagyon büszke, azt minden évben bevallja. Az 1 millió 670 ezer forintos tartozása nem mondható soknak, egy év alatt 600 ezret tudott törleszteni. Képviselői fizetésén kívül  levéltár-igazgatóként bruttó 465 ezer forintot keres, emellett publikációiból eseti jelleggel 20-30 ezer forintot még megkeres. Ő szintén FEB tag, a Weöres Sándor Színházra ügyel havi bruttó 40 ezer 500 forintért.

Nemény András az állampapírjából inkább kivett, a korábbi 5 millió helyett csak 1,3 milliója maradt a portfóliójában, ennek egy részét készpénzben tartja inkább, 2,2 millióval nőtt a pénz a dunsztosüvegben (bankszámlán). Befektetési jegye továbbra is 4 millió forint névértékű. Tartozása nincsen, takarékban 1 millió forintot tart, és másfél millió forintnyi készpénze is van, ha kellene neki sürgősen valamire. 110 négyzetméteres családi házuknak fele részben tulajdonosa, a két éve vásárolt Volkswagen Passatja is megvan még neki. Pénzintézeti követelése 4 millió 600 ezer forint. Polgármesterként majdnem 1 millió forintot keres, mellé pedig közel 150 ezer a költségtérítés. Más jövedelme nincsen a dokumentum szerint.

Németh Ákos az elmúlt évben új ingatlant vásárolt. A szombathelyi családi háza és szintén szombathelyi, felesben birtokolt, örökölt lakása mellé egy újabb, 142 négyzetméteres családi házat vásárolt még tavasszal a városban. Ennek egy részét vélhetően a korábban bevallott, de mára eltűnt 15 millió forintnyi magyar állampapírból fedezte, de lett egy majdnem 40 millió forintos tartozása, amit a házastársával közösen megjelölve vezetett fel a bevallására. A nyugdíjbiztosítását szorgalmasan fizeti, ez 200 ezer forinttal nőtt, így már átlépte az 1 millió forintot, de a nyugdíjpénztárban is 5 millió feletti a tartalék. Németh arra is gondolt, hogy baleseti halála esetén kapjon a családja anyagi segítséget a pénzintézettől. A gyorsan elkölthető készpénze a felére csökkent, 2-ről 1 millió forintra. Tanácsnoki és képviselői fizetésén kívül ő is FEB tag, a Vasivíz felett őrködik havi bruttó 89 ezer forintért.

Putz Attila továbbra is fele részben tulajdonosa egy szombathelyi 168 négyzetméteres lakóháznak, immáron 20 éve. Két életbiztosítás is van a nevén, egyik 1 millió 800 ezer forint, a másik 6 millió forint értékű. Pénzintézeti számlakövetelése 2 millió 740 ezer forint, hiteléből viszont 2 millió forintot törleszteni tudott, így már "csak" 7 millió 840 ezer forint miatt kell aggódnia. Ugyan van egy 14 éves Nissan Note autója, de tavasz óta egy, a cége nevén lévő Volvo XC40-essel jár. Innen egyébként havi bruttó 302 ezer forintot keres, de osztalékként évente majdnem 4 millió forintot is kivesz belőle. A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola FEB elnökeként bruttó 55 ezer forint is jár neki.

Sátory Károlynak pontosan megvan mind a 200 darab OTP részvénye, ami több mint 3 és fél millió forintot ér. Ezzel egyébként nagyot nyert, ugyanis az árfolyam emelkedése miatt pusztán a birtoklásukkal nagyjából 1 millió forintot keresett. 2007 óta tulajdonosa egy 100 négyzetméteres lakóháznak, de Várpalotán is van egy örökölt, 69 négyzetméteres lakása. 2016-ban aztán vásárolt egy 1090 négyzetméternyi szombathelyi belterületi ingatlant, amitől azóta sem vált meg. Kedveli a hazai autóipari termékeket, ugyanis egy 5 éves Suzuki SX4-et használ. Tanárként és igazgatóként képviselői fizetésén kívül bruttó 820 ezer forintot keres, de emellett Szompark FEB tagként még 40 ezer 500 forintot is utalnak neki.

Szuhai Viktornak továbbra sincs a nevén lakás vagy ház, sőt, autója sincsen. Az Allianznál vezetett megtakarítása sem nőtt egy forinttal sem. 600 euró tartozást azonban vissza tudott fizetni, így a pénzintézettel szembeni tartozása már csak 3900 euró. Valakinek azonban álmatlan éjszakákat is okoz, ugyanis van 4 millió forint követelése egy magánszemély felé, ebből pedig egy év alatt sem fizettek neki vissza semmit sem. Tanácsnoki és képviselői fizetésén kívül a Szompark FEB elnökeként 55 ezer forint jár neki, és negyedrészt tulajdonos is egy cégben, de hogy ez jól megy-e, azt nem tudni. 

Takátsné Tenki Mária lecserélte a tavaly 6 éves Opel Astráját egy Mokkára. Örökséghez jutott hozzá, ezt pedig okosan le is kötötte, 9 és fél millió forintot Magyar Állampapírba, 4 és felet pedig Prémium Magyar Állampapírba. Egy pénzintézet felé csökkent a követelése 1 millió forinttal.  Egy 200 négyzetméteres családi ház tulajdonosa már a rendszerváltás előttről, emellett pedig egy 92 négyzetméteres szombathelyi lakás haszonélvezője is, több mint 15 éve, csakúgy, mint egy 32 négyzetméteres budapesti ingatlannak. Pénzintézeti követelés 2 millió 600 ezer forint van a nevén. Képviselői munkája mellett egyéni ügyvéd, ebből bruttó 500 ezer forintot keres meg havonta. A Távhőnél FEB tag, ezért 120 ezer további forint is érkezik a számlájára. De saját jogú és özvegyi nyugdíjat is kap, összesen havi 283 ezer 500 forintot.

Tóth Kálmánnak tavaly még volt két Toyota Avensis Verso autója is, de mindkettőtől megszabadult, helyette egy 20 éves, csajos Ford KA-t vett a nevére. Kicsit nőtt a hitele, de nem vészes, nem éri el a 2 millió forintot sem. Egy 144 négyzetméteres lakóház feles tulajdonosa lassan 20 éve. Frakcióvezetői és képviselői díja mellé a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft-től is kap havi nettó 200 ezer forintot, mint projektvezető. Emellett futhat még alkalmanként 30 ezer forintért, ugyanis kosárlabda játékvezetőként is tevékenykedik. Jövedelmét egy ingatlan bérbeadással egészíti ki, ebből évi 871 ezer forint származik, a Falco KC FEB elnökeként pedig bruttó 55 ezer forint is megilleti havonta.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.