Orbánnak egy fillér megtakarítása sem maradt, miután kifizette a hitelét

Bazsó Bálint 2022-02-01 07:02:00
Ungár Péter kapott egy festményt, Hende Csaba a bankszámlára esküszik.

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött adatokból kitűnik, a miniszterelnök kifizette lakáshitelét, viszont továbbra sem rendelkezik megtakarítással, sőt, 

autója és nagy értékű ingósága sincs.

Vagyis továbbra is egyértelmű, hogy nem fizet jól ez a meló.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Kövér Lászlónál sincs nagy változás. A Nemzet Pedellusa ötmilliósra növelte megtakarítását, és némileg csökkent a hitele.

Jól sáfárkodik a vagyonával Pintér Sándor, továbbra is jelentős pénzügyi megtakarításai vannak állampapírban, betétekben és különböző alapokban, viszont még mindig jelentős összegekkel tartoznak neki. De ami a lényeg: továbbra is megvan a legendás Wartburg-ja.

Varga Judit igazságügyi miniszterneknek nehéz éve volt: a tavaly még meglévő pénzügyi megtakarításai felszívódtak, miközben új ingatlant nem vett. Megvan viszont a mesterhegedű, ami tényleg igen szép darab. Állítólag.

Egykori helyetteséről, Völner Pálról már korábban írtunk:

Nem elég, hogy bukta a szolgálati autót és az államtitkári fizetést Völner Pál, még a megtakarításai is felszívódtak

A kormany.hu-ra felkerült Völner Pár vagyonnyilatkozata (és a helyére ülő Répássy Róberté, aki hosszú évek után került vissza ismét a politikába). Mint ismert, Völner Pált hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolják. A miniszterhelyettes és államtitkár decemberben lemondott, ettől függetlenül vagyonnyilatkozatát még le kellett adnia.

A kormány szürke eminenciása, Rogán Antal a találmányából él(het): a Mobilsign Kft.-ből érkezett tavaly mintegy 408 millió forint hasznosítási díj.

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata még mindig vicces: a kérlelhetetlen és kőkemény külügyér még mindig lóg 30 millióval a szüleinek, viszont növelte a megtakarításait. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter esetében sincs sok változás: törleszti a svájci frankos hitelét, és felvett egy további hitelt. Megtakarítása nincs.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Fidesz következő államfője, Novák Katalin továbbra is birtokosa két XI. kerületi és három szegedi lakásnak, de van egy balatonlellei nyaralója is. Az ingatlanok egy részét kiadja, mert ezekből havi 225 ezer forint bevétele van.

Bár már régen nem kormánytag, mindig érdekes Lázár János vagyonnyilatkozata. A politikus tavaly vett egy szántót, és felerészben egy 4 hektáros legelőt. 40-ről 50 millióra nőtt az adóssága, görgeti a személyi kölcsönét és a beruházási hitelét maga előtt.

Persze van még bevétele: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól havi egymillió forintot kap, földbérleti díjból pedig 17 millió forint bevételt realizált.

És hogy még őszintébb legyen az a hamiskás mosoly: könyvkiadásból bejött több mint 7 millió forintja tavaly.

Hende Csaba vagyoni helyzetében szinte semmi változás nem történt. Továbbra is tulajdonosa egy 130 négyzetméteres szombathelyi családi háznak, és felerészben tulajdonosa egy XII. kerületi lakásnak, illetve garázsnak. Továbbra is megvan a balatonszemei nyaraló.

Nagy értékű ingósága nincs, 15 millió forintja van pénzintézetben.

A vonaton továbbra sem fogunk összefutni a képviselő úrral: munkájához egy Skoda Superb-t használ.

Na és mi a helyzet az ellenzék térfelén? 

Ellenzék miniszterelnök-jelöltje a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapjára feltöltött adatok szerint megtakarítással nem, annál méretesebb tartozással viszont rendelkezik: több mint 20 millió forinttal tartozik egy banknak.

A bevallás szerint Márki-Zay Péter polgármesteri fizetése bruttó 977 ezer forint, más jövedelme nincs. Felerészben tulajdonosa egy 297 négyzetméteres hódmezővásárhelyi háznak.

Van viszont egy 2300 kötetes könyvtára.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Egy leheletnyit más a helyzet Gyurcsány Ferenc esetében: a volt kormányfő tavaly több mint 900 millió forinttal növelte a vagyonát, kicsit nőtt a hitele is, viszont így tudott adni a pártjának is kölcsön.

Lapunk kisebbségi tulajdonosa, Ungár Péter vagyoni helyzetében sincs nagy változás. Továbbra is fennáll egy 99 millió forintos követel, hatmillióval csökkent a megtakarítása. Egynegyed részben tulajdonosa egy II. kerületi ingatlannak, valamint egy Toyota RAV4-nek.

Ajándékozás címén pedig kapott egy Zámbó István festményt.

A Pió-21 Kft-ben 17 százaléknyi tulajdona van, az Azonnali.hu kiadó Azonnali Média Kft.-ben 90 százalékos, a lapunkat kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-ben pedig 45 százalékos tulajdonrésze van.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.