Orbánnak egy fillér megtakarítása sem maradt, miután kifizette a hitelét

Bazsó Bálint 2022-02-01 07:02:00
Ungár Péter kapott egy festményt, Hende Csaba a bankszámlára esküszik.

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött adatokból kitűnik, a miniszterelnök kifizette lakáshitelét, viszont továbbra sem rendelkezik megtakarítással, sőt, 

autója és nagy értékű ingósága sincs.

Vagyis továbbra is egyértelmű, hogy nem fizet jól ez a meló.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Kövér Lászlónál sincs nagy változás. A Nemzet Pedellusa ötmilliósra növelte megtakarítását, és némileg csökkent a hitele.

Jól sáfárkodik a vagyonával Pintér Sándor, továbbra is jelentős pénzügyi megtakarításai vannak állampapírban, betétekben és különböző alapokban, viszont még mindig jelentős összegekkel tartoznak neki. De ami a lényeg: továbbra is megvan a legendás Wartburg-ja.

Varga Judit igazságügyi miniszterneknek nehéz éve volt: a tavaly még meglévő pénzügyi megtakarításai felszívódtak, miközben új ingatlant nem vett. Megvan viszont a mesterhegedű, ami tényleg igen szép darab. Állítólag.

Egykori helyetteséről, Völner Pálról már korábban írtunk:

Nem elég, hogy bukta a szolgálati autót és az államtitkári fizetést Völner Pál, még a megtakarításai is felszívódtak

A kormany.hu-ra felkerült Völner Pár vagyonnyilatkozata (és a helyére ülő Répássy Róberté, aki hosszú évek után került vissza ismét a politikába). Mint ismert, Völner Pált hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolják. A miniszterhelyettes és államtitkár decemberben lemondott, ettől függetlenül vagyonnyilatkozatát még le kellett adnia.

A kormány szürke eminenciása, Rogán Antal a találmányából él(het): a Mobilsign Kft.-ből érkezett tavaly mintegy 408 millió forint hasznosítási díj.

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata még mindig vicces: a kérlelhetetlen és kőkemény külügyér még mindig lóg 30 millióval a szüleinek, viszont növelte a megtakarításait. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter esetében sincs sok változás: törleszti a svájci frankos hitelét, és felvett egy további hitelt. Megtakarítása nincs.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Fidesz következő államfője, Novák Katalin továbbra is birtokosa két XI. kerületi és három szegedi lakásnak, de van egy balatonlellei nyaralója is. Az ingatlanok egy részét kiadja, mert ezekből havi 225 ezer forint bevétele van.

Bár már régen nem kormánytag, mindig érdekes Lázár János vagyonnyilatkozata. A politikus tavaly vett egy szántót, és felerészben egy 4 hektáros legelőt. 40-ről 50 millióra nőtt az adóssága, görgeti a személyi kölcsönét és a beruházási hitelét maga előtt.

Persze van még bevétele: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól havi egymillió forintot kap, földbérleti díjból pedig 17 millió forint bevételt realizált.

És hogy még őszintébb legyen az a hamiskás mosoly: könyvkiadásból bejött több mint 7 millió forintja tavaly.

Hende Csaba vagyoni helyzetében szinte semmi változás nem történt. Továbbra is tulajdonosa egy 130 négyzetméteres szombathelyi családi háznak, és felerészben tulajdonosa egy XII. kerületi lakásnak, illetve garázsnak. Továbbra is megvan a balatonszemei nyaraló.

Nagy értékű ingósága nincs, 15 millió forintja van pénzintézetben.

A vonaton továbbra sem fogunk összefutni a képviselő úrral: munkájához egy Skoda Superb-t használ.

Na és mi a helyzet az ellenzék térfelén? 

Ellenzék miniszterelnök-jelöltje a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapjára feltöltött adatok szerint megtakarítással nem, annál méretesebb tartozással viszont rendelkezik: több mint 20 millió forinttal tartozik egy banknak.

A bevallás szerint Márki-Zay Péter polgármesteri fizetése bruttó 977 ezer forint, más jövedelme nincs. Felerészben tulajdonosa egy 297 négyzetméteres hódmezővásárhelyi háznak.

Van viszont egy 2300 kötetes könyvtára.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Egy leheletnyit más a helyzet Gyurcsány Ferenc esetében: a volt kormányfő tavaly több mint 900 millió forinttal növelte a vagyonát, kicsit nőtt a hitele is, viszont így tudott adni a pártjának is kölcsön.

Lapunk kisebbségi tulajdonosa, Ungár Péter vagyoni helyzetében sincs nagy változás. Továbbra is fennáll egy 99 millió forintos követel, hatmillióval csökkent a megtakarítása. Egynegyed részben tulajdonosa egy II. kerületi ingatlannak, valamint egy Toyota RAV4-nek.

Ajándékozás címén pedig kapott egy Zámbó István festményt.

A Pió-21 Kft-ben 17 százaléknyi tulajdona van, az Azonnali.hu kiadó Azonnali Média Kft.-ben 90 százalékos, a lapunkat kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-ben pedig 45 százalékos tulajdonrésze van.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is