Orbánnak egy fillér megtakarítása sem maradt, miután kifizette a hitelét

Bazsó Bálint 2022-02-01 07:02:00
Ungár Péter kapott egy festményt, Hende Csaba a bankszámlára esküszik.

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött adatokból kitűnik, a miniszterelnök kifizette lakáshitelét, viszont továbbra sem rendelkezik megtakarítással, sőt, 

autója és nagy értékű ingósága sincs.

Vagyis továbbra is egyértelmű, hogy nem fizet jól ez a meló.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Kövér Lászlónál sincs nagy változás. A Nemzet Pedellusa ötmilliósra növelte megtakarítását, és némileg csökkent a hitele.

Jól sáfárkodik a vagyonával Pintér Sándor, továbbra is jelentős pénzügyi megtakarításai vannak állampapírban, betétekben és különböző alapokban, viszont még mindig jelentős összegekkel tartoznak neki. De ami a lényeg: továbbra is megvan a legendás Wartburg-ja.

Varga Judit igazságügyi miniszterneknek nehéz éve volt: a tavaly még meglévő pénzügyi megtakarításai felszívódtak, miközben új ingatlant nem vett. Megvan viszont a mesterhegedű, ami tényleg igen szép darab. Állítólag.

Egykori helyetteséről, Völner Pálról már korábban írtunk:

Nem elég, hogy bukta a szolgálati autót és az államtitkári fizetést Völner Pál, még a megtakarításai is felszívódtak

A kormany.hu-ra felkerült Völner Pár vagyonnyilatkozata (és a helyére ülő Répássy Róberté, aki hosszú évek után került vissza ismét a politikába). Mint ismert, Völner Pált hivatali vesztegetéssel és más bűncselekménnyel vádolják. A miniszterhelyettes és államtitkár decemberben lemondott, ettől függetlenül vagyonnyilatkozatát még le kellett adnia.

A kormány szürke eminenciása, Rogán Antal a találmányából él(het): a Mobilsign Kft.-ből érkezett tavaly mintegy 408 millió forint hasznosítási díj.

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata még mindig vicces: a kérlelhetetlen és kőkemény külügyér még mindig lóg 30 millióval a szüleinek, viszont növelte a megtakarításait. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter esetében sincs sok változás: törleszti a svájci frankos hitelét, és felvett egy további hitelt. Megtakarítása nincs.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Fidesz következő államfője, Novák Katalin továbbra is birtokosa két XI. kerületi és három szegedi lakásnak, de van egy balatonlellei nyaralója is. Az ingatlanok egy részét kiadja, mert ezekből havi 225 ezer forint bevétele van.

Bár már régen nem kormánytag, mindig érdekes Lázár János vagyonnyilatkozata. A politikus tavaly vett egy szántót, és felerészben egy 4 hektáros legelőt. 40-ről 50 millióra nőtt az adóssága, görgeti a személyi kölcsönét és a beruházási hitelét maga előtt.

Persze van még bevétele: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítványtól havi egymillió forintot kap, földbérleti díjból pedig 17 millió forint bevételt realizált.

És hogy még őszintébb legyen az a hamiskás mosoly: könyvkiadásból bejött több mint 7 millió forintja tavaly.

Hende Csaba vagyoni helyzetében szinte semmi változás nem történt. Továbbra is tulajdonosa egy 130 négyzetméteres szombathelyi családi háznak, és felerészben tulajdonosa egy XII. kerületi lakásnak, illetve garázsnak. Továbbra is megvan a balatonszemei nyaraló.

Nagy értékű ingósága nincs, 15 millió forintja van pénzintézetben.

A vonaton továbbra sem fogunk összefutni a képviselő úrral: munkájához egy Skoda Superb-t használ.

Na és mi a helyzet az ellenzék térfelén? 

Ellenzék miniszterelnök-jelöltje a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapjára feltöltött adatok szerint megtakarítással nem, annál méretesebb tartozással viszont rendelkezik: több mint 20 millió forinttal tartozik egy banknak.

A bevallás szerint Márki-Zay Péter polgármesteri fizetése bruttó 977 ezer forint, más jövedelme nincs. Felerészben tulajdonosa egy 297 négyzetméteres hódmezővásárhelyi háznak.

Van viszont egy 2300 kötetes könyvtára.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Egy leheletnyit más a helyzet Gyurcsány Ferenc esetében: a volt kormányfő tavaly több mint 900 millió forinttal növelte a vagyonát, kicsit nőtt a hitele is, viszont így tudott adni a pártjának is kölcsön.

Lapunk kisebbségi tulajdonosa, Ungár Péter vagyoni helyzetében sincs nagy változás. Továbbra is fennáll egy 99 millió forintos követel, hatmillióval csökkent a megtakarítása. Egynegyed részben tulajdonosa egy II. kerületi ingatlannak, valamint egy Toyota RAV4-nek.

Ajándékozás címén pedig kapott egy Zámbó István festményt.

A Pió-21 Kft-ben 17 százaléknyi tulajdona van, az Azonnali.hu kiadó Azonnali Média Kft.-ben 90 százalékos, a lapunkat kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-ben pedig 45 százalékos tulajdonrésze van.

Szólj hozzá!

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.

Czeglédy Csaba nyílt levélben kéri a szombathelyi polgármestert, hogy álljon ki az erdők védelméért

A képviselő azt kéri, a polgármester járjon utána annak, hogy mit tervez az erdészet.

Könnyítések jönnek a katásoknak

Az ekho-ra való áttérést próbálja a kormány vonzóvá tenni számukra.