Mégsem veszi meg egy befektető a Sárvár Aréna melletti területet

Fehér Buda 2022-01-31 20:01:00
A polgármester szerint a Gagyi Leventéhez köthető befektető a városban kialakult visszhang miatt táncolt vissza.

Korábban írtunk arról, hogy a sárvári önkormányzat eladta volna a Sárvár Aréna melletti területet. A képviselő-testület még a november 25-i ülésén döntött arról, hogy értékesítik a Nádasdy Tamás utcában található 1487/7 helyrajzi számú területet, vagyis a Sárvár Arénával szomszédos telket. Az ingatlan értékét az önkormányzat bruttó 15 ezer forint/négyzetméterben állapította meg, összesen 20 millió 670 ezer forintért dobták piacra.

Az önkormányzatnak erre egyébként lehetősége is van, a 2011. évi CXCVI. törvény 13. paragrafusának első bekezdése, és a Vagyonrendelet 6. paragrafusának első bekezdése alapján a terület versenyeztetés mellőzésével értékesíthető.

A telekért azonban nem indult pályázat, a telket egy célzott személynek ítélték oda a város fideszes képviselői. Az ellenzéki képviselők azonban mégis csak a pályázatot látták volna jobb megoldásnak, ezért be is adtak egy módosító indítványt, amellyel ezt kérték. A fideszes képviselők viszont ezt szintén leszavazták, így

verseny nélkül ítélhették oda az ingatlant egy vevőnek.

Arról, hogy ki is ez a vevő, Klimits István (független) képviselő írt a Facebook-oldalán, ebben kijelenti, hogy hogy az önkormányzat tulajdonában lévő, az Aréna melletti telket a fideszes képviselők célzottan csak egy konkrét személynek voltak hajlandóak eladni, ez a személy pedig Gagyi Levente önkormányzati tanácsadóhoz köthető.

A telek eladása ezek után szép visszhangot vert a városban, amely hallatán a Gagyihoz köthető befektető visszalépett a vásárlástól. Erről Kondora István (Fidesz-KDNP) polgármester a januári testületi-ülésen is beszámolt, ekkor azt mondta,

„[…] az a pályázó, aki beadta az igényét, a… hangulat miatt, amely kialakult itt, meg ezt nyilván többen is habosították, visszalépett ettől a szándékától, tehát ez az adásvétel az Aréna mellett nem tud megvalósulni.”

Sárvár 2022. 01.27. Képviselő testületi ülés

(null)

Ugyanezen a testületi-ülésen a polgármester még azt is elmondta, hogy szerinte a pályázatok nem oldanak meg mindent, mire Szabó Lajos (MSZP) azt válaszolta, hogy igenis van eredménye pályázatok útján tovább adni a város ingatlanjain, és annak is van következménye, ha nem írnak ki pályázatot. Szabót a testületi-ülés után megkerestük, aki elmondta, hogy már abból is látszik, hogy van eredménye a pályázatok kiírásának, hogy

a Vadkert körúton ilyen módon sikerült eladni két telket is, amire az önkormányzatnak nem volt szüksége.

A pályázó ráadásul magasabb áron vitte el a két telket, mint amire a város számított, így több bevétele is lett az önkormányzatnak.

A képviselő szerint ugyanakkor a pályázat nélküli értékesítési szándéknak van következménye, és a pályázat hiányában pedig sosem a vállalkozó a hibás, hanem az önkormányzat, ami nem teremtette meg a megfelelő feltételeket az adásvétel nyélbeütéséhez. Az Aréna melletti telek megvásárlásától emiatt lépett vissza a vállalkozó, hiszen felismerte, hogy a folyamat bár jogilag megfelelő, de az erkölcsössége megkérdőjelezhető. Így az önkormányzatnak nem lett plusz bevétele, a vállalkozó pedig nem tudja megvalósítani a terveit.

Szabó szerint azonban nem kell lemondani az Aréna melletti terület értékesítéséről, a képviselő úgy gondolja, hogy ha a városnak tényleg nincs már szüksége a telekre, akkor egy újabb pályázatot kellene kiírni, mivel így az a vállalkozó is pályázhatna, aki most visszalépett, és olyanoknak is esélye lenne megvásárolni a telket, akik az előző körben lemaradtak volna róla. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.