Még mindig keresi a rendőrség az egyik embercsempészt, aki tegnap rálőtt az osztrák határőrökre

Székely Zoárd 2022-01-18 16:10:00
Nem ért véget a Vas megyei vadnyugati történet.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, nagy erőkkel vonult ki a TEK Szentpéterfára, miután egy embercsempész tüzet nyitott az osztrák határőrökre. A rendőrök elfogták az egyik elkövetőt, akinek autójában 14 migráns utazott.

Lezárta a TEK Szentpéterfát

Michael Bauer ezredes, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője a Twitteren bejelentette, hétfőn lövések dördültek az eberau-i (Monyorókerék) határátkelőn, írja a Heute. A katonák üldözőbe vették, rá is lőttek. Senki nem sérült meg, a lövöldöző viszont Magyarországra át tudott menekülni - áll a közleményben.

Azonban kiderült, hogy a járműben két csempész is utazott, erről tájékoztatta a Telexet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője:

Nagy erőkkel keresi a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával azt a 26 éves moldovai embercsempészt, aki hétfőn délelőtt magyar oldalról átlőtt azt osztrák oldalon álló határőrökre. A lövések senkit sem sebesítettek meg.

Az osztrák védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földúton megállított kisteherautóból kiugrottak a menekültek, az egyik embercsempész pedig Magyarország felé futott, majd a határon átérve visszalőtt az osztrák határőrökre. 22 éves társát elfogták, a moldovai férfit embercsempészettel gyanúsítják.

 

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.