Orbán: "El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét"

Bazsó Bálint 2022-01-14 08:18:00
Egy hónap után ismét a Kossuth Rádióban beszélt a miniszterelnök. Szóba kerültek a pedofilok, az oltási akció hét és persze a csirkefarhát is.

A műfajilag interjúnak minősülő beszélgetés során Orbán Viktor többek között az oltási akciókról, inflációról és persze az élelmiszerárstoppról is beszélt.

Közölte: bár a vakcina az "aduász" a delta és az omikron ellen, ennek ellenére senki ne bízza el magát azért, mert utóbbi gyengébbnek tűnik. 

Éppen ezért januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciót tartanak: ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül lehet kérni az oltást a szakrendelőkben és az oltási pontokon.

Hozzátette: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

Kiemelte: a szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy támogassa a negyedik oltás felvételét, ezt a háziorvosával folytatott konzultáció után bárki megteheti.

Beszélt az utóbbi napok kormányzati csodafegyveréről is. Mint mondta: a szerb példát nézték meg az élelmiszerek árának befagyasztásáról, hiszen "tanulni sohasem szégyen".

"Mi egy olyan kormány vagyunk, mi hiszünk abban, hogy a piacnak van egy olyan szabályrendszere, ami képes elrendezni a gazdasági rendet".

- mondta. Úgy vélte: olyan infláció van Európában, ami "eltéríti a gazdaságot", ezért emelni kell a béreket és korlátozni bizonyos területeken az árakat (arról ugyanakkor nem beszélt, hogy az előállítók veszteségét ki fogja és hogyan megfizetni).

Hogy mennyire nem egyértelmű a képlet, arról itt írtunk bővebben:

Itt a nagy élelmiszerárstop: de vajon valóban jó-e ez nekünk?

Nyakunkon a választás, így nem csoda, hogy a kormányzati boszorkánykonyhán is elsődleges kérdéssé vált a lakosság hangulatindexe, aminek egyik legfontosabb eleme a gyomor, illetve ebből kifolyólag a belekerülő ételek átlagára. Így aztán szerdán bejelentették: február elsejétől befagyasztja a kormány a tej, az étolaj, a cukor, a csirkemell, a sertéscomb, illetve a liszt árát, és miután az internetet gyorsan elárasztották a pálinkás és a magyar szegénység egyik mértékegységeként számon tartott csirkefarhátos mémek.

A miniszterelnök szerint a boltoknak mindig kötelező lesz ezeket a termékeket a polcokon tartani. Hozzátette: ellenőrizni és büntetni is fognak, ha ezt nem tartják be. 

Mint mondta: „ezt a nehezebb inflációs időszakot ezzel kibekkeljük”.

Az ijedősebbek megnyugtatására közölte: a kormány felkészült arra, hogy Brüsszellel szemben megvédjük a magyar élelmiszerárstopot, mert "ott másképp gondolkodnak, mint itt". 

Természetesen az ellenzék is megkapta, ami jár nekik: ők ugyanis "annyit sem tudtak mondani, hogy ez jó".

Előkerült a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is. Ennek kapcsán a miniszterelnök közölte:

A gyerek nevelése a szülő joga, „mindegy, hogy homo vagy hetero”. A miniszterelnök szerint fontos a szülő segítsége és nem szabad hagyni, hogy beférkőzzön az iskolákba a propaganda (mármint az LMBTQ és Brüsszel, a kormányzati már ott van).

Megerősítette: nem ok nélkül nevezik pedofiltörvénynek a törvényt. Mint mondta: a gyerekek sokszor ki vannak téve a pedofiloknak. 

Emlékeztetett: a minap egy több száz fős pedofil hálózat bukott le Németországban, ám mint hozzátette:

"El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét".

 

Szólj hozzá!

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.