Orbán: "El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét"

Bazsó Bálint 2022-01-14 08:18:00
Egy hónap után ismét a Kossuth Rádióban beszélt a miniszterelnök. Szóba kerültek a pedofilok, az oltási akció hét és persze a csirkefarhát is.

A műfajilag interjúnak minősülő beszélgetés során Orbán Viktor többek között az oltási akciókról, inflációról és persze az élelmiszerárstoppról is beszélt.

Közölte: bár a vakcina az "aduász" a delta és az omikron ellen, ennek ellenére senki ne bízza el magát azért, mert utóbbi gyengébbnek tűnik. 

Éppen ezért januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciót tartanak: ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül lehet kérni az oltást a szakrendelőkben és az oltási pontokon.

Hozzátette: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

Kiemelte: a szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy támogassa a negyedik oltás felvételét, ezt a háziorvosával folytatott konzultáció után bárki megteheti.

Beszélt az utóbbi napok kormányzati csodafegyveréről is. Mint mondta: a szerb példát nézték meg az élelmiszerek árának befagyasztásáról, hiszen "tanulni sohasem szégyen".

"Mi egy olyan kormány vagyunk, mi hiszünk abban, hogy a piacnak van egy olyan szabályrendszere, ami képes elrendezni a gazdasági rendet".

- mondta. Úgy vélte: olyan infláció van Európában, ami "eltéríti a gazdaságot", ezért emelni kell a béreket és korlátozni bizonyos területeken az árakat (arról ugyanakkor nem beszélt, hogy az előállítók veszteségét ki fogja és hogyan megfizetni).

Hogy mennyire nem egyértelmű a képlet, arról itt írtunk bővebben:

Itt a nagy élelmiszerárstop: de vajon valóban jó-e ez nekünk?

Nyakunkon a választás, így nem csoda, hogy a kormányzati boszorkánykonyhán is elsődleges kérdéssé vált a lakosság hangulatindexe, aminek egyik legfontosabb eleme a gyomor, illetve ebből kifolyólag a belekerülő ételek átlagára. Így aztán szerdán bejelentették: február elsejétől befagyasztja a kormány a tej, az étolaj, a cukor, a csirkemell, a sertéscomb, illetve a liszt árát, és miután az internetet gyorsan elárasztották a pálinkás és a magyar szegénység egyik mértékegységeként számon tartott csirkefarhátos mémek.

A miniszterelnök szerint a boltoknak mindig kötelező lesz ezeket a termékeket a polcokon tartani. Hozzátette: ellenőrizni és büntetni is fognak, ha ezt nem tartják be. 

Mint mondta: „ezt a nehezebb inflációs időszakot ezzel kibekkeljük”.

Az ijedősebbek megnyugtatására közölte: a kormány felkészült arra, hogy Brüsszellel szemben megvédjük a magyar élelmiszerárstopot, mert "ott másképp gondolkodnak, mint itt". 

Természetesen az ellenzék is megkapta, ami jár nekik: ők ugyanis "annyit sem tudtak mondani, hogy ez jó".

Előkerült a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is. Ennek kapcsán a miniszterelnök közölte:

A gyerek nevelése a szülő joga, „mindegy, hogy homo vagy hetero”. A miniszterelnök szerint fontos a szülő segítsége és nem szabad hagyni, hogy beférkőzzön az iskolákba a propaganda (mármint az LMBTQ és Brüsszel, a kormányzati már ott van).

Megerősítette: nem ok nélkül nevezik pedofiltörvénynek a törvényt. Mint mondta: a gyerekek sokszor ki vannak téve a pedofiloknak. 

Emlékeztetett: a minap egy több száz fős pedofil hálózat bukott le Németországban, ám mint hozzátette:

"El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét".

 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.