Orbán: "El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét"

Bazsó Bálint 2022-01-14 08:18:00
Egy hónap után ismét a Kossuth Rádióban beszélt a miniszterelnök. Szóba kerültek a pedofilok, az oltási akció hét és persze a csirkefarhát is.

A műfajilag interjúnak minősülő beszélgetés során Orbán Viktor többek között az oltási akciókról, inflációról és persze az élelmiszerárstoppról is beszélt.

Közölte: bár a vakcina az "aduász" a delta és az omikron ellen, ennek ellenére senki ne bízza el magát azért, mert utóbbi gyengébbnek tűnik. 

Éppen ezért januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akciót tartanak: ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül lehet kérni az oltást a szakrendelőkben és az oltási pontokon.

Hozzátette: az állam, a közigazgatás, az egészségügyi rendszer készen áll arra, hogy mindenkit beoltsanak; kétmilliónál több Pfizer- és 700 ezer Moderna-vakcina áll rendelkezésre.

Kiemelte: a szakemberek azt javasolták a kormánynak, hogy támogassa a negyedik oltás felvételét, ezt a háziorvosával folytatott konzultáció után bárki megteheti.

Beszélt az utóbbi napok kormányzati csodafegyveréről is. Mint mondta: a szerb példát nézték meg az élelmiszerek árának befagyasztásáról, hiszen "tanulni sohasem szégyen".

"Mi egy olyan kormány vagyunk, mi hiszünk abban, hogy a piacnak van egy olyan szabályrendszere, ami képes elrendezni a gazdasági rendet".

- mondta. Úgy vélte: olyan infláció van Európában, ami "eltéríti a gazdaságot", ezért emelni kell a béreket és korlátozni bizonyos területeken az árakat (arról ugyanakkor nem beszélt, hogy az előállítók veszteségét ki fogja és hogyan megfizetni).

Hogy mennyire nem egyértelmű a képlet, arról itt írtunk bővebben:

Itt a nagy élelmiszerárstop: de vajon valóban jó-e ez nekünk?

Nyakunkon a választás, így nem csoda, hogy a kormányzati boszorkánykonyhán is elsődleges kérdéssé vált a lakosság hangulatindexe, aminek egyik legfontosabb eleme a gyomor, illetve ebből kifolyólag a belekerülő ételek átlagára. Így aztán szerdán bejelentették: február elsejétől befagyasztja a kormány a tej, az étolaj, a cukor, a csirkemell, a sertéscomb, illetve a liszt árát, és miután az internetet gyorsan elárasztották a pálinkás és a magyar szegénység egyik mértékegységeként számon tartott csirkefarhátos mémek.

A miniszterelnök szerint a boltoknak mindig kötelező lesz ezeket a termékeket a polcokon tartani. Hozzátette: ellenőrizni és büntetni is fognak, ha ezt nem tartják be. 

Mint mondta: „ezt a nehezebb inflációs időszakot ezzel kibekkeljük”.

Az ijedősebbek megnyugtatására közölte: a kormány felkészült arra, hogy Brüsszellel szemben megvédjük a magyar élelmiszerárstopot, mert "ott másképp gondolkodnak, mint itt". 

Természetesen az ellenzék is megkapta, ami jár nekik: ők ugyanis "annyit sem tudtak mondani, hogy ez jó".

Előkerült a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is. Ennek kapcsán a miniszterelnök közölte:

A gyerek nevelése a szülő joga, „mindegy, hogy homo vagy hetero”. A miniszterelnök szerint fontos a szülő segítsége és nem szabad hagyni, hogy beférkőzzön az iskolákba a propaganda (mármint az LMBTQ és Brüsszel, a kormányzati már ott van).

Megerősítette: nem ok nélkül nevezik pedofiltörvénynek a törvényt. Mint mondta: a gyerekek sokszor ki vannak téve a pedofiloknak. 

Emlékeztetett: a minap egy több száz fős pedofil hálózat bukott le Németországban, ám mint hozzátette:

"El kell fogadni azt, amit anyáink mondtak, hogy aki hozzányúl a gyermekeinkhez, annak kikaparom a szemét".

 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.