Nem kompenzálták a szolgáltatókat az ingyen internet miatt

Nagy Donát 2022-01-12 07:36:58
A nagyobb vállalatok könnyebben elviselik a veszteséget, de a kisebb szolgáltatóktól tulajdonképpen szimplán elvette a bevételt a kormány a döntésével.

Egy év elteltével sem kompenzálta az állam azokat az internetszolgáltatókat, amelyektől 2020 őszén azt kérték, hogy tegyék ingyenessé az internetet a diákok számára – számolt be az ATV.

 

 

A cikkben emlékeztetnek, hogy maga Orbán Viktor jelentette be a digitális oktatásra átállni kényszerülő diákoknak, hogy ingyenesen használhatják az internetet. Később meghosszabbították a kedvezményt, bővítették a kört, a kisebb szolgáltatóknak pedig kompenzációt ígért a kormány.

Persze az ígéretből nem lett semmi.

Az egyik kisebb vállalkozás, a Deltakon Kft. ügyvezetője szerint ők legalább 15 millió forintot vesztettek az ügyön. A szaktárca passzívan csak annyit közölt utólag:

"a járvány mindenkitől rendkívüli erőfeszítéseket igényel, a szakmai szervezetek azonban még próbálnak lobbizni a kompenzáció érdekében. "

Így a rezsicsökkentéshez hasonlóan a veszteséget is abból a pénzből pótolták a cégek, amelyből a hálózati fejlesztéseket akarták elvégezni.

Megjegyzik, hogy az ingyenes internet ügye fontos volt a kormánynak, még a 2020-as nemzeti konzultáció kérdései között is szerepelt. 2021-ben külön pályázatot írtak ki, hogy az érintettek „egyedi támogatási kérelmet nyújthassanak be”.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.