Dézsi polgármester: Egy papagáj okosabb, mint egy városházi ellenzéki képviselő

Pintér Bence 2022-01-09 07:54:00
A Magyar Hangnak adott interjúból kiderül: nem sokallja az élményfürdő árát, mivel az állam állja a cechet.

Interjút adott a Magyar Hangnak Dézsi Csaba András polgármester. A korábban printben megjelent interjúból kimaradt, többnyire Győrre vonatkozó kérdések a minap kerültek fel a lap honlapjára. Ebből kiderül:

a polgármester nem sokallja az élményfürdő árát, mivel az nem önkormányzati, hanem állami pénzből épül.

„Ha meghívnak vendégségbe és nem én fizetem az számlát, akkor nem is sokallom” – nyilatkozta, bár egy későbbi kérdésre adott válaszból kiderül, hogy a magas ár egyik okaként emlegetett gátrendszer felépítésének költségébe azért bele kell szálljon a város, illetve a Pannon-Víztől is megvásároltak három kutat 300 millió forintért a projekt miatt.

Kiderült, hogy eredetileg a polgármester valóban nem támogatta a projektet, például szerette volna megőrizni valamilyen formában a Cziráky-medencét, amelynek a helyén „spray park” lesz. „Ugyanakkor meggyőztek azzal, hogy én nem járok eleget élményfürdőbe, és ma már az élményelemek fontosabbak a fürdőzők számára, ahhoz képest, hogy letegye a törölközőjét és napozzon, mint egy strandon. Győrben pedig vannak olyan területek, ahol ki tud menni az ember és napozni tud” – mondta a polgármester.

„Öt százalék volt mindössze a rockzenei esemény”

Szóbakerült aztán  a rockzene, illetve az, hogy sokak szerint kezd sok lenni a rockzene a győri programokban. „Ezek szerint Plácido Domingo rocker és a Halott Pénz rockzene. De volt Korda György és Balázs Klári is, akik szintén kikérnék maguknak, ha a rock kategóriába sorolnánk őket” – mondta a közismerten rockrajongó Dézsi polgármester, kiemelve, hogy a programoknak csak az öt százaléka volt rockzene.

Ezen a ponton jegyezte meg azt is, hogy „amikor azt mondják, hogy Dézsi polgármester luxuspapagájokat tart, akkor azért az fontos, hogy azért, mert egy papagáj okosabb, mint egy városházi ellenzéki képviselő, attól még nem luxus tartani. Egy ilyen madár egyébként sem drágább mint egy fajtiszta kutya.”

Glázer Tímea (DK) ellenzéki képviselő azóta a Facebookon ennek kapcsán ki is kérte magának a hangnemet.

Felmerült az is, hogy miért érez késztetést arra, hogy a városba látogató különféle rockzenei formációkkal énekeljen. „Néhány embert lehet, hogy irritál, de ezt senki nem erőlteti, egy kedves gesztusnak vette a többség” – válaszolta a polgármester, aki megjegyezte, hogy Borkai Zsolt volt polgármester is énekelt színpadon, illetve Radnóti Ákos alpolgármesternek is volt ilyen húzása. „Nem vagyok profi énekes, nem tudok, de szoktam énekelni. Az X-Faktorban nyilván nem vállalnám, hogy elénekeljem a Gyöngyhajú lányt” – mondta végül.

Az interjú itt olvasható.

Az interjúban Dézsi polgármester azt az állítást is tette, hogy lapunk „több ízben, rendszeresen” támadta volna az ő családját. Ez az állítás természetesen nem igaz, sosem tettünk ilyet, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit értett így a polgármester. Ő ellenben – ahogy azt egyébként el is ismeri az interjúban – pontosan ezt tette idén nyáron.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.