Dézsi polgármester: Egy papagáj okosabb, mint egy városházi ellenzéki képviselő

Pintér Bence 2022-01-09 07:54:00
A Magyar Hangnak adott interjúból kiderül: nem sokallja az élményfürdő árát, mivel az állam állja a cechet.

Interjút adott a Magyar Hangnak Dézsi Csaba András polgármester. A korábban printben megjelent interjúból kimaradt, többnyire Győrre vonatkozó kérdések a minap kerültek fel a lap honlapjára. Ebből kiderül:

a polgármester nem sokallja az élményfürdő árát, mivel az nem önkormányzati, hanem állami pénzből épül.

„Ha meghívnak vendégségbe és nem én fizetem az számlát, akkor nem is sokallom” – nyilatkozta, bár egy későbbi kérdésre adott válaszból kiderül, hogy a magas ár egyik okaként emlegetett gátrendszer felépítésének költségébe azért bele kell szálljon a város, illetve a Pannon-Víztől is megvásároltak három kutat 300 millió forintért a projekt miatt.

Kiderült, hogy eredetileg a polgármester valóban nem támogatta a projektet, például szerette volna megőrizni valamilyen formában a Cziráky-medencét, amelynek a helyén „spray park” lesz. „Ugyanakkor meggyőztek azzal, hogy én nem járok eleget élményfürdőbe, és ma már az élményelemek fontosabbak a fürdőzők számára, ahhoz képest, hogy letegye a törölközőjét és napozzon, mint egy strandon. Győrben pedig vannak olyan területek, ahol ki tud menni az ember és napozni tud” – mondta a polgármester.

„Öt százalék volt mindössze a rockzenei esemény”

Szóbakerült aztán  a rockzene, illetve az, hogy sokak szerint kezd sok lenni a rockzene a győri programokban. „Ezek szerint Plácido Domingo rocker és a Halott Pénz rockzene. De volt Korda György és Balázs Klári is, akik szintén kikérnék maguknak, ha a rock kategóriába sorolnánk őket” – mondta a közismerten rockrajongó Dézsi polgármester, kiemelve, hogy a programoknak csak az öt százaléka volt rockzene.

Ezen a ponton jegyezte meg azt is, hogy „amikor azt mondják, hogy Dézsi polgármester luxuspapagájokat tart, akkor azért az fontos, hogy azért, mert egy papagáj okosabb, mint egy városházi ellenzéki képviselő, attól még nem luxus tartani. Egy ilyen madár egyébként sem drágább mint egy fajtiszta kutya.”

Glázer Tímea (DK) ellenzéki képviselő azóta a Facebookon ennek kapcsán ki is kérte magának a hangnemet.

Felmerült az is, hogy miért érez késztetést arra, hogy a városba látogató különféle rockzenei formációkkal énekeljen. „Néhány embert lehet, hogy irritál, de ezt senki nem erőlteti, egy kedves gesztusnak vette a többség” – válaszolta a polgármester, aki megjegyezte, hogy Borkai Zsolt volt polgármester is énekelt színpadon, illetve Radnóti Ákos alpolgármesternek is volt ilyen húzása. „Nem vagyok profi énekes, nem tudok, de szoktam énekelni. Az X-Faktorban nyilván nem vállalnám, hogy elénekeljem a Gyöngyhajú lányt” – mondta végül.

Az interjú itt olvasható.

Az interjúban Dézsi polgármester azt az állítást is tette, hogy lapunk „több ízben, rendszeresen” támadta volna az ő családját. Ez az állítás természetesen nem igaz, sosem tettünk ilyet, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit értett így a polgármester. Ő ellenben – ahogy azt egyébként el is ismeri az interjúban – pontosan ezt tette idén nyáron.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.