Németh Zsolt: ha nem lenne vészhelyzet, már aktuális kérdés lenne az időközi választás Sárváron

Fehér Buda 2021-12-07 16:32:00
A Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke indulni fog az ötödik választókerület időközi választásán, már amikor ez lehetőséggé válik.

Közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület), sárvári képviselő, amelyben a közelgő időközi választásokról, a sárvári média helyzetéről és az oltásról ír.

A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt napokban, hetekben több olyan dolog is történt a városban, amelyhez fontos egyértelmű állásfoglalást adni önkormányzati képviselőként, és a Híd a Jövőnkért Egyesület elnökeként is.

A legfontosabb dolog az oltás kérdésköre: nagyon fontos ennek kapcsán megadni az emberi szabadságot, de ugyanakkor a mindenkori helyzetet figyelembe véve, racionálisan és az emberek, emberiség érdekeit a szemünk előtt tartva kell döntést hoznunk. Meggyőződéssel vallom, hogy az oltás szükségessége kapcsán a jelenleg érzékelhető döntések felelősségteljesek, és az egyén valamint a társadalom egészségét és védelmét célozzák.

A média vonatkozásában sajnálatos az a hír, és annak a tudomásulvétele, hogy Sárváron az ellenzéket teljes mértékben és minden formában kizárták a város adófizető állampolgárainak pénzéből működtetett médiumok lehetőségeiből.

Jelenleg úgy néz ki a helyzet, amellyel sajnos polgármester úr is egyetért, hogy a közösen megtermelt javakból, drága pénzen, sok tízmillió forinton fenntartott és eltartott média csak a kiválasztottak érdekeit szolgálhatja.

A folyamatban résztvevő mamelukok, elsősorban egzisztenciális érdekekből, és minden áron ki is szolgálják a rendszert. Ma úgy néz ki a helyzet, egyfajta szintet lépve, hogy valakinek van pénze a saját népszerűsítésére, és egyben a másik lejáratására is, míg az ellenfélnek érdemben nem állnak rendelkezésére esetenként még a védekezéshez szükséges eszközök sem. A rendszerváltók abban az időben pontosan azért küzdöttek, hogy a kommunizmus és az effajta problémák megszűnjenek és igazságosabb legyen a társadalom és a gazdaság működése és megítélése.

Az időközi választást szabályok alkotta rendszerben kell megvalósítani. Sárváron az ötös számú körzetben haláleset miatt valamikor a közeljövőben, hacsak nem évtizedekig lesz rendeleti kormányzás, választást kell tartani. Amennyiben jelenleg nem lenne vészhelyzet a választás már aktuális kérdés lenne.

2019-ben összefogással és az ellenzéki oldal teljes egyetértésével jogilag a Híd a Jövőnkért Egyesület vált jelölőszervezetté, és indította a jelölteket. Akkor és ezt követően a Mindenki Sárvárért Mozgalom toborzott szimpatizánsokat, és próbált bizonyos ügyek kapcsán véleményt alkotni.

Ugyanakkor kiemelten fontos megjegyezni, hogy a különböző, Sárváron jelenlévő pártoknak és egyesületeknek önállóan a saját belátásuk alapján joguk van döntéseket hozni és véleményt alkotni. Ennek megfelelően tisztába téve a majdani időközi választás effajta kérdéskörére irányuló gondolatokat, a Híd a Jövőnkért Egyesület, Szele Balázs alelnök úr bejelentésével úgy döntött, hogy Németh Zsolt jelenlegi önkormányzati képviselőt fogja indítani a majdani megmérettetésen.

Németh Zsolt az egyesület elnökeként elfogadta a kérést és javaslatot, így indulni fog a majdani időközi választáson, elfogadva azt a tényt is, ha akár az MSZP, akár más pártok további jelölteket sorakoztathatnak fel. Abban a helyzetben, amikor majdan az időközi választást megszervezik, az lenne a kívánatos, hogy a demokrácia jegyében minél több képviselőjelölt mérethesse meg magát.

Mindenkinek jó erőt és egészséget valamint, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.