Németh Zsolt: ha nem lenne vészhelyzet, már aktuális kérdés lenne az időközi választás Sárváron

Fehér Buda 2021-12-07 16:32:00
A Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke indulni fog az ötödik választókerület időközi választásán, már amikor ez lehetőséggé válik.

Közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület), sárvári képviselő, amelyben a közelgő időközi választásokról, a sárvári média helyzetéről és az oltásról ír.

A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt napokban, hetekben több olyan dolog is történt a városban, amelyhez fontos egyértelmű állásfoglalást adni önkormányzati képviselőként, és a Híd a Jövőnkért Egyesület elnökeként is.

A legfontosabb dolog az oltás kérdésköre: nagyon fontos ennek kapcsán megadni az emberi szabadságot, de ugyanakkor a mindenkori helyzetet figyelembe véve, racionálisan és az emberek, emberiség érdekeit a szemünk előtt tartva kell döntést hoznunk. Meggyőződéssel vallom, hogy az oltás szükségessége kapcsán a jelenleg érzékelhető döntések felelősségteljesek, és az egyén valamint a társadalom egészségét és védelmét célozzák.

A média vonatkozásában sajnálatos az a hír, és annak a tudomásulvétele, hogy Sárváron az ellenzéket teljes mértékben és minden formában kizárták a város adófizető állampolgárainak pénzéből működtetett médiumok lehetőségeiből.

Jelenleg úgy néz ki a helyzet, amellyel sajnos polgármester úr is egyetért, hogy a közösen megtermelt javakból, drága pénzen, sok tízmillió forinton fenntartott és eltartott média csak a kiválasztottak érdekeit szolgálhatja.

A folyamatban résztvevő mamelukok, elsősorban egzisztenciális érdekekből, és minden áron ki is szolgálják a rendszert. Ma úgy néz ki a helyzet, egyfajta szintet lépve, hogy valakinek van pénze a saját népszerűsítésére, és egyben a másik lejáratására is, míg az ellenfélnek érdemben nem állnak rendelkezésére esetenként még a védekezéshez szükséges eszközök sem. A rendszerváltók abban az időben pontosan azért küzdöttek, hogy a kommunizmus és az effajta problémák megszűnjenek és igazságosabb legyen a társadalom és a gazdaság működése és megítélése.

Az időközi választást szabályok alkotta rendszerben kell megvalósítani. Sárváron az ötös számú körzetben haláleset miatt valamikor a közeljövőben, hacsak nem évtizedekig lesz rendeleti kormányzás, választást kell tartani. Amennyiben jelenleg nem lenne vészhelyzet a választás már aktuális kérdés lenne.

2019-ben összefogással és az ellenzéki oldal teljes egyetértésével jogilag a Híd a Jövőnkért Egyesület vált jelölőszervezetté, és indította a jelölteket. Akkor és ezt követően a Mindenki Sárvárért Mozgalom toborzott szimpatizánsokat, és próbált bizonyos ügyek kapcsán véleményt alkotni.

Ugyanakkor kiemelten fontos megjegyezni, hogy a különböző, Sárváron jelenlévő pártoknak és egyesületeknek önállóan a saját belátásuk alapján joguk van döntéseket hozni és véleményt alkotni. Ennek megfelelően tisztába téve a majdani időközi választás effajta kérdéskörére irányuló gondolatokat, a Híd a Jövőnkért Egyesület, Szele Balázs alelnök úr bejelentésével úgy döntött, hogy Németh Zsolt jelenlegi önkormányzati képviselőt fogja indítani a majdani megmérettetésen.

Németh Zsolt az egyesület elnökeként elfogadta a kérést és javaslatot, így indulni fog a majdani időközi választáson, elfogadva azt a tényt is, ha akár az MSZP, akár más pártok további jelölteket sorakoztathatnak fel. Abban a helyzetben, amikor majdan az időközi választást megszervezik, az lenne a kívánatos, hogy a demokrácia jegyében minél több képviselőjelölt mérethesse meg magát.

Mindenkinek jó erőt és egészséget valamint, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!

Szólj hozzá!

Végleg bezárt a Posta, eladó a szombathelyi Március 15. téri helyiség

95 négyzetméter, 30 és fél millió forint a kikiáltási ára.

Már nem rezidensek ügyelnek a győri kórházban

130-nál több háziorvos jelentkezett az ügyeletre a megyében.

A tizedikről zuhant egy nő a mélybe a győri Szent Imre úton

Az esettel kapcsolatosan felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Kávé és pirítós ízű IPA

Nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei.

A szombathelyi önkormányzat felkéri a kormányt, hogy országos szinten kerüljön megvizsgálásra a favédelmi terv bevezetése

A mai közgyűlés szigorította a növények kivágásának lehetőségét az önkormányzat.

Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Állandó kiállítása nyílik Szombathelyen a Kossuth-díjas Geszler Máriának

Szeptembertől a Képtárban lehet majd látogatni a tárlatot.

Így tartanak nyitva tavasszal és ősszel a győri hulladékudvarok

A Reptéri úti hulladékudvar technikai okok miatt zárva van.

A MÁV applikációban átmetileg nem lehet jegyet váltani

A szokottnál tovább, akár 20-30 percig is eltarthat, amíg a jegy megérkezik a vásárlóhoz.

Halász Bence olyan eredményt szeretne a hazai vb-n, amire minden magyar büszke lehet

A szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője térde is egyre jobb állapotban van.

Szigorúan ellenőrzi a szombathelyi közterület-felügyelet a Brenner-villa melletti parkolókat

Van, ahol szabályosan lehet parkoló, van ahol tilos. Zöldterületen hagyott autóért akár 200 ezer forint bírságot is kiszabhatnak.

Facebook-poszt miatt tört ki a cicaharc Borsi Róbert és Balla Jenő között

A keddi közgyűlésen Borsi fegyelmi eljárás megindításával fenyegette a független képviselőt: plágium miatt.

LMP: az akkumulátorgyárak sem mehetnek szembe az emberek érdekeivel

Keresztes László Lóránt résztvevő iparági befektetőkhöz szólva kijelentette: végleg elveszítik az emberek bizalmát, ha nem jelennek meg egy közmeghallgatáson.

Veszélybe került a kőszegi Kálvária templom felújítása

Szinte beszerezhetetlen alapanyagot loptak el a helyszínről.