Vas megyében valaki feljelentette az Oroszlánkirályt, mert szerinte a történet megkérdőjelezi a hagyományos nemi szerepeket

Nagy Donát 2022-01-04 09:14:14
Házmesterország.

Fél év alatt több mint 130 panasz érkezett a médiahatósághoz a homoszexualitás megjelenítésére vagy kiskorúak védelmére hivatkozva, pedig tavaly ugyanebben az időszakban csak 32-en tettek bejelentést, írja az RTL.

Azaz jól megugrott a feljelentési kedv a Fidesz által gyermekvédelmi törvényként emlegetett melegellenes törvénymódosítás elfogadása óta.

Ahogy az várható volt: megszavazta a parlament a melegellenes törvényt

Az erről szóló jogszabályt kedden 157 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el az Országgyűlés. A törvény pedofilokat érintő része szerint nyilvántartás épül ki a pedofilokról: az ügyfélkapura belépve lehet keresni egy konkrét névre, az adatok lekérdezésére a szülő vagy más hozzátartozó lesz jogosult, miután megjelölte az adatigénylés alapját.

A cikk szerint a Médiatanács eddig egy eljárást sem indított, ám az LMBTQ-közösséget képviselő szervezetek szerint sokat rontott a helyzetükön az új jogszabály. 

"Köpöd ki! Hülye leszbikus!"

– ezt ordította idén ősszel egy férfi az egyik újpalotai panelház ablakából, majd egy tojást dobott a ház előtt csókolózó leszbikus párra, írja példaként az RTL. A két nő „bűne” mindössze annyi volt, hogy miután találkoztak, csókkal üdvözölték egymást, majd – nem foglalkozva a megjegyzésekkel – azonnal autóba ültek. Amikor kiszálltak, akkor vették észre, hogy autójuk ajtaja és egyikük kabátja is tojásos lett, azaz a férfi nem sokkal tévesztette el a célt.

Az egyik áldozat elmondása szerint a korábbi években is voltak megjegyzések, „viccesnek” szánt mondatok, de az utóbbi hónapokban, amióta a kormány összemosta az LMBTQ-t a pedofilokkal, romlott a helyzet. Azt mondta,

"sokaknak már nem szalonképtelen, ha valaki melegellenes kijelentést tesz, pedig korábban ez még annak számított."

Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője szerint a pedofiltörvényként ismertté vált jogszabálymódosítás elfogadása óta nőtt az utcai, szomszédok közötti és a munkahelyi bántalmazások száma. Azt mondja, hogy

"elsősorban azok a támadók, akik eddig is homofóbok voltak, ők ugyanis azt érzik, ennek a véleményüknek hangot adhatnak, akár erőszakos úton is."

A lap megjegyzi, hogy a június 15-én elfogadott módosítások értelmében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely "a szexualitást öncélúan ábrázolja". Az új szabályok azt is tiltják, hogy megjelenítsék, népszerűsítsék „a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást”.

Az azonban több hónap alatt sem derült ki, pontosan mit is jelent a népszerűsítés, ezért kvázi bármire lehet alkalmazni, ha úgy akarják.

A homoszexualitást megjelenítő kiadványok, mesék miatt a kormányhivataloknál lehet panaszt tenni.

Eldöntötték: megtartják a gyermekvédelminek mondott, valójában melegellenes népszavazást

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által által gyermekvédelminek nevezett népszavazást, írja az MTI. Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak. Az országgyűlési határozat négy kérdést tartalmaz. Ezek a következők: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Vas megyében például valaki azért tett bejelentést, mert szerinte a Csipkerózsika, az Oroszlánkirály, a Mulan és a Pumukli történetei megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket. A kormányhivatal tizennégy napig vizsgálta ezt az ügyet is, de végül azt állapította meg, hogy a beadvány nem volt elég alapos.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz új törvényre hivatkozva tavaly június vége és december 15. óta összesen több mint 130 bejelentés érkezett. A Médiatanács a vizsgálatok elvégzését követően eddig egyetlen esetben sem indított eljárást.

Az Ugytudjuk.hu szerkesztőségét is feljelentették, egy általunk közölt fotó miatt. A fényképen egy kormányzati plakát előtt csókolózik két lány. Hogy a velünk szemben tett panasznak mi lett a végkifejlete, arról az NMHH egyelőre nem tájékoztatta szerkesztőségünket.

Hatósági ellenőrzést kapott az Ugytudjuk.hu két csókolózó lány fotója miatt

Az NMHH azt vizsgálja, hogy történt-e jogsértés azzal, hogy egy fotót közültünk egy szerelmespárról. Még júliusban közöltünk egy fotót, ami Mia Femme blogger Facebook-oldalán futott velünk szembe. A képen két lány csókolózik a szombathelyi Gayer park hídján, a háttérben azzal a kormányzati progaganda plakáttal amely azt a kérdést teszi fel, hogy Ön félti a gyermekét a szexuális propagandától?

A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint a júniusban elfogadott törvény a sokadik olyan intézkedés, amely hátrányosan érinti a magyar LMBTQ embereket és szivárványcsaládokat: megszüntették például az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, korlátozták az azonos nemű párok örökbefogadását, ellehetetlenítették a nemváltást, és alkotmányba írták, hogy sok-sok család, ahol szeretetben nevelik a gyermeküket, nem számít családnak – közölte a szervezet a RTL-nek.

Ausztriában a szimpla buzizás helyett inkább tudományos alapokra helyezik a gyermekek felvilágosítását és az LMBTQ-kérdést

Orbán Viktor szerint nyugaton már az óvodákat járják az LMBTQ aktivistái, akik nemváltó műtétekre akarják rávenni a gyermekeket. Kiugrottunk hát Bécsbe, hogy megnézzük, kell-e rettegnünk, és valóban olyan rossz-e helyzet, mint azt a magyar kormány mondja. Interjúnk Mag. Johannes Wahala pszichoterapeutával, aki nem csupán az Osztrák Szexuáltudományi Társaság elnöke, hanem az általa létrehozott Courage Tanácsadó Központ vezetője.

Álláspontjuk szerint súlyos problémát okoz, ha az iskolákban nem lehet majd olyan foglalkozásokat tartani, amiken a másságról vagy a szokásostól eltérő családmodellekről beszélgethetnek a diákok. A mintegy 100 ezer érintett gyerek szerintük akkor marad majd segítség nélkül, amikor leginkább szükségük lenne rá. Érzékenyítés nélkül ugyanis többet fogják kiközösíteni, zaklatni vagy akár fizikailag bántalmazni azokat a gyerekeket, akik valamiért különböznek a többségtől. Márpedig ez nemcsak a szexuális kisebbségeket érinti, hanem például azokat a gyerekeket is, akik valamilyen betegséggel vagy fogyatékkal élnek, rossz az anyagi helyzetük, roma származásúak vagy akár más vallásúak – állítja az alapítvány.

Borítóképünk illusztráció, forrás: iMDB

Szólj hozzá!

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.