Egerben vett újabb szállodát Mészáros Lőrinc

Farkas Bazsi 2021-12-19 15:08:06
72 méteres karácsonyfa Miskolcon, közösen fizetett polgármesteri fizetésemelések - lapszemle.

Jövő TV: A Márki-Zay jelenségtől a populizmus fogalmán át a választási rendszer is reflektorfénybe került az első Ellensúly-esten

Lezajlott az első élő online Ellensúly-est, ahol a hamarosan megjelenő lapszám kapcsán beszélgetett a Márki-Zay Péter jelenségről, populizmusról és a világban zajló eseményekről Lakner Zoltán politológus, az Ellensúly felelős szerkesztője és a Jelen főszerkesztője, valamint meghívott vendégei, Szűcs Zoltán Gábor – eszmetörténész, politológus és Oross Dániel – politológus.

Oross Dániel megjelenő írása kapcsán, mely a Márki-Zay jelenséget vizsgálja, szó esett arról, mit is nevezünk populizmusnak, hiszen számtalan definíció létezik erre a fogalomra. Populista-e Márki-Zay Péter, mert nincs mögötte politikai párt, vagy mert olyan kérdéseket és radikális kijelentéseket tesz, amiket a hagyományos pártok nem? De a beszélgetés során felmerült az a kérdés is, hogy a populizmust lehet-e egyáltalán pozitívan értelmezni.

A 2022-es választások közeledtével a politikai helyzet egyik fontos tényezőjéről a választási rendszerről is szó esett, hiszen korábban az ellenzék is arányos választási rendszert követelt, így az a forgatókönyv is életbe léphet, miszerint egy ellenzéki összefogás győzelme esetén a játékszabályok megváltoztatását követően egy időközi választásra is sor kerülhet.

Ellensúly-est: Akik átrajzolták a pártrendszereket - Új mozgalmak Közép-Európában

Közép-Európában még a szokatlan dolgok sem a megszokott módon történnek: habár a beállt pártrendszereket mindenütt komoly kihívások érték Európában az elmúlt...

Borsod24: Idén is szimbolikus karácsonyfa lesz az Avasi kilátó

December 19-én, a miskolci Szent István téri adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtásával egy időben újra ünnepi díszbe öltözik és az ország legmagasabb szimbolikus karácsonyfájává alakul át az Avasi kilátó – közölte a miskolci polgármesteri hivatal.

A 72 méter magas TV-torony először tavaly „változott át óriásfenyővé”, a szakemberek összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzérrel, és rajta ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöztek igazi karácsonyi hangulatot Miskolc egyik legismertebb jelképének. A torony homlokzatának további felületeit az elmúlt évhez hasonlóan idén is speciális színezőlámpákkal festik zöldre, melyek így a fenyő ágait, a karácsonyfa zöld tűleveleit szimbolizálják.

Az országban egyedülálló ünnepi látványosságot január 3-áig csodálhatják meg a miskolciak és az ide érkezők.

Egriugyek.hu: Mészáros Lőrinc megvette újabb egri szállodáját

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről – közölte a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global, írja 

Kecsup.hu: Közösen fizethetjük a megemelt polgármesteri fizetéseket

Az intézkedés „szépséghibája”, hogy az előterjesztők javaslata szerint külön forrást nem rendelnek a költségvetésből az önkormányzatoknak, hogy fedezhessék az illetményalap emelését. Az önkormányzatoknak eszerint maguknak kell előteremteni a forrást a béremelésre.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.