Ellenzék: Kövér László számoljon el a hozzá köthető hargitai luxusingatlannal!

Bazsó Bálint 2021-12-17 17:44:00
Az ellenzéki pártok szerint Kövér László emberi és politikai kötelessége, hogy kiálljon a magyarok elé. Kövér is megszólalt.

"Ma újabb eltitkolt fideszes vagyonra derült fény Juhász Péter Youtube-ra feltöltött videójából. Ezúttal egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról derült ki, hogy Kövér László házelnökhöz köthető, sőt a helyiek szerint a gyakorlatban is ő használja a villát."

- olvasható a hatpárti ellenzék közös közleményében.

Mint írják: az ingatlan tulajdonosa Kövér László kabinetfőnöke, Veress László, ugyanaz az ember, akiről hetekkel ezelőtt már kiderült, hogy a családja egy 240 millió forintot érő budai luxusvillában lakik, amit a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt meg.

Emlékeztetnek: ugyanez az alapítvány ebben a történetben is feltűnik, ahogy az a Kövér Lászlóval jó kapcsolatot ápoló tajvani milliárdos is, akinek a közbenjárásával a hírek szerint több száz millió forint érkezett ehhez az alapítványhoz.

"Úgy tűnik, hogy a Fideszben mindenkinek van egy Völner Pálja, aki pár papírzacskónyi csúszópénzért bármit elintéz, és mindenkinek van egy Mészáros Lőrince, akinek a nevén minden eltitkolni szándékozott vagyon elrejthető."

Az ellenzék szerint Kövér László számára minden jel szerint kabinetfőnöke, Veress László lehet ez az ember, akinek korábbi ingatlanügyében ma már sikkasztás miatt nyomoznak a hatóságok.

"Az egységes ellenzék azonnali válaszokat követel Kövér Lászlótól: pontosan mekkora ingatlanbirodalommal rendelkezik határon innen és határon túl? Igaz, hogy ő használja a kabinetfőnöke nevén lévő hargitai luxusingatlant?"

Az Országgyűlés ülését vezető Kövér Lászlót felszólították a lemondásra

Az Országgyűlés plenáris ülésén Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa felszólította Kövér Lászlót, hogy tűnjön el a magyar közéletből a házelnök tavalyi, de a napokban kiszivárgott beszéde kapcsán, amelyben Kövér arról beszélt, hogy az ellenzék maga a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat.

Feltették a kérdést: "Igaz, hogy csak a Hargitán van három másik ingatlan is a kabinetfőnöke nevén? Pontosan hány luxusingatlannal rendelkezik a házelnök strómanokon és alapítványokon keresztül? Mely országokban vannak még ehhez hasonló, nagyértékű, a magyarok elől eltitkolt, hozzá köthető ingatlanok?"

Az egységes ellenzék szerint Kövér Lászlónak emberi és politikai kötelessége is, hogy a magyarok elé álljon a határokon átívelő több száz milliós ingatlanpanama ügyében, amelyben már sikkasztás gyanújával zajlik nyomozás!

Kövér László "soha nem vette igénybe a házat"

Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát

– közölte a 24.hu megkeresésésére az Országgyűlés elnökének nevében Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök.

Mint ismert, pénteken derült ki, hogy kabinetfőnökének, Veress Lászlónak Erdélyben, a Hargita megyében elterülő Tibód településen egy impozáns, úszómedencés háza van, ahol a helyiek szerint a házelnök is fel szokott tűnni.

Az épületről Juhász Péter, az Együtt korábbi elnöke készített videót, amelyben több helyi lakos is emlékezett Kövér Lászlóra, köztük volt olyan is, aki úgy tudta, az ingatlan a házelnöké. Ugyanakkor a romániai földhivatali adatok alapján egyértelmű, hogy Veress László a tulajdonosa a 188 négyzetméteres alapterületű háznak.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.