Ellenzék: Kövér László számoljon el a hozzá köthető hargitai luxusingatlannal!

Bazsó Bálint 2021-12-17 17:44:00
Az ellenzéki pártok szerint Kövér László emberi és politikai kötelessége, hogy kiálljon a magyarok elé. Kövér is megszólalt.

"Ma újabb eltitkolt fideszes vagyonra derült fény Juhász Péter Youtube-ra feltöltött videójából. Ezúttal egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról derült ki, hogy Kövér László házelnökhöz köthető, sőt a helyiek szerint a gyakorlatban is ő használja a villát."

- olvasható a hatpárti ellenzék közös közleményében.

Mint írják: az ingatlan tulajdonosa Kövér László kabinetfőnöke, Veress László, ugyanaz az ember, akiről hetekkel ezelőtt már kiderült, hogy a családja egy 240 millió forintot érő budai luxusvillában lakik, amit a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt meg.

Emlékeztetnek: ugyanez az alapítvány ebben a történetben is feltűnik, ahogy az a Kövér Lászlóval jó kapcsolatot ápoló tajvani milliárdos is, akinek a közbenjárásával a hírek szerint több száz millió forint érkezett ehhez az alapítványhoz.

"Úgy tűnik, hogy a Fideszben mindenkinek van egy Völner Pálja, aki pár papírzacskónyi csúszópénzért bármit elintéz, és mindenkinek van egy Mészáros Lőrince, akinek a nevén minden eltitkolni szándékozott vagyon elrejthető."

Az ellenzék szerint Kövér László számára minden jel szerint kabinetfőnöke, Veress László lehet ez az ember, akinek korábbi ingatlanügyében ma már sikkasztás miatt nyomoznak a hatóságok.

"Az egységes ellenzék azonnali válaszokat követel Kövér Lászlótól: pontosan mekkora ingatlanbirodalommal rendelkezik határon innen és határon túl? Igaz, hogy ő használja a kabinetfőnöke nevén lévő hargitai luxusingatlant?"

Az Országgyűlés ülését vezető Kövér Lászlót felszólították a lemondásra

Az Országgyűlés plenáris ülésén Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa felszólította Kövér Lászlót, hogy tűnjön el a magyar közéletből a házelnök tavalyi, de a napokban kiszivárgott beszéde kapcsán, amelyben Kövér arról beszélt, hogy az ellenzék maga a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat.

Feltették a kérdést: "Igaz, hogy csak a Hargitán van három másik ingatlan is a kabinetfőnöke nevén? Pontosan hány luxusingatlannal rendelkezik a házelnök strómanokon és alapítványokon keresztül? Mely országokban vannak még ehhez hasonló, nagyértékű, a magyarok elől eltitkolt, hozzá köthető ingatlanok?"

Az egységes ellenzék szerint Kövér Lászlónak emberi és politikai kötelessége is, hogy a magyarok elé álljon a határokon átívelő több száz milliós ingatlanpanama ügyében, amelyben már sikkasztás gyanújával zajlik nyomozás!

Kövér László "soha nem vette igénybe a házat"

Kövér László egyszer sem vette igénybe – sem hivatalos, sem pedig magán útjain – az elnöki titkárság vezetőjének székelyföldi házát

– közölte a 24.hu megkeresésésére az Országgyűlés elnökének nevében Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök.

Mint ismert, pénteken derült ki, hogy kabinetfőnökének, Veress Lászlónak Erdélyben, a Hargita megyében elterülő Tibód településen egy impozáns, úszómedencés háza van, ahol a helyiek szerint a házelnök is fel szokott tűnni.

Az épületről Juhász Péter, az Együtt korábbi elnöke készített videót, amelyben több helyi lakos is emlékezett Kövér Lászlóra, köztük volt olyan is, aki úgy tudta, az ingatlan a házelnöké. Ugyanakkor a romániai földhivatali adatok alapján egyértelmű, hogy Veress László a tulajdonosa a 188 négyzetméteres alapterületű háznak.

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.