Megszavazták, hogy kedden felfüggesztik Völner Pál mentelmi jogát

Bazsó Bálint 2021-12-13 13:29:00
Várható volt.

Az Országgyűlés Mentelmi bizottsága azt javasolja az országgyűlésnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetéssel vádolt Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A parlamentben csak kedden szavaznak róla, de a Fidesz már előre jelezte, hogy a kormánypárti képviselők igent fognak nyomni - értesült a Telex.

Mint írják: Völner Pál nem ment el a mentelmi bizottság hétfő déli ülésére, pénteken levélben kérte a bizottság elnökét, hogy döntsenek így.

Varga Judit és Orbán Viktor felelősségét is ki kell vizsgálni a Párbeszéd szerint – erről beszélt Kocsis-Cake Olivio, a mentelmi bizottság párbeszédes tagja az ülés után tartott sajtótájékoztatón. Vizsgálni kell szerinte, hogy az igazságügyi miniszter miért pont Völner Pált bízta meg a végrehajtásokkal kapcsolatos területtel és a titkos megfigyelések engedélyezésével. „Völner Pál Varga Judit legfontosabb bizalmasa, legfontosabb jobbkeze volt” – fogalmazott Kocsis-Cake, hozzátéve, az igazságügyi miniszter minden fontos, kényes feladatot a helyettésre bízott.

Belebukott Völner Pál a vádemelésbe - lemond az államtitkár

"Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár - olvasható a politikus közleményében, amit a 24.hu-nak juttatott el.

Orbán Viktor felelőssége úgy merül fel a Párbeszéd szerint, hogy a miniszterelnök sajtóhírek szerint már jóval korábban értesült az ügyről. Kocsis-Cake azt mondta, vizsgálni kell, hogy miért nem vette el ezt a fontos feladatot Orbán Völnertől, ha már korábban tudta, hogy vaj van a füle mögött.

Mint ismert, Polt Péter legfőbb ügyész múlt kedden kezdeményezte Völner mentelmi jogának felfüggesztését, hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják a fideszes képviselőt. A megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már novemberben letartóztattak.

Az ügynek jelenleg tizenkét gyanúsítottja van, közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes.

Völner Pál 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral (MBVK) kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos volt, és az ügyészség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Völner: személyes érdeke, hogy tisztázhassa ártatlanságát

"A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni. A Legfőbb Ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény 2021. december 7-én ismert meg" - írta levelében Völner Pál.

Hozzátette: ennek ellenére kifejezetten személyes érdeke, hogy a nyomozást folytató hatóság előtt szerepét és ártatlanságát mielőbb tisztázhassa. "Ezért is támogatom feltétel nélkül a mentelmi jogom kiadását.

 

Szólj hozzá!

Győrben zárja idei turnéját Ákos

Október 15-én érkezik a zenész.

Gyermekpornográfia készítése miatt emeltek vádat egy vasi férfival szemben

Többször létesített szexuális kapcsolatot egy tizennegyedik életévét be nem töltött gyermekkel.

Városrészi egyesületet alapítottak a szombathelyi belváros lakói

Többek között a belváros zöldítésén is dolgoznak majd.

Ma lesz a hét utolsó esős napja

Délutánra 16 fok is lehet.

20 millió forintos céges autót vett a SZOVA új vezérigazgatója?

A szombathelyi alpolgármester szerint lízingelik a kocsit.

Csütörtök este is tüntetnek a köznevelésért Győrben

Múlt pénteken indult a gyertyagyújtó akció, csütörtökön fél nyolckor lesz a következő.

Ágh Ernő: Meg kell büntetni a renitens kerékpározókat

Mondta a fideszes képviselő, miközben ő maga a járdán kerékpározik.

26 évvel ezelőtti gersekaráti emberölési ügyben emelt vádat az ügyészség

A vádirat szerint a 84 éves, egyedül élő sértettet a vádlott készpénz és ékszerek megszerzése érdekében bántalmazta, majd megölte, és a holttestét az udvaron található mellékhelyiségbe rejtette.

Továbbra is küzd a szombathelyi önkormányzat a Brenner-villa elővásárlási jogáért

Hogy mikor lesz vége az eljárásnak, az csakis a bíróságon múlik.

Elhunyt Coolio

A Gangsta's Paradise dal szerzője 59 éves volt.

Az Észak-Dunántúlon az északi szél lesz élénk csütörtökön

Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is.

Plusz 8 millió forint lenne a Savaria Mozi üzemeltetése az év végéig

Horváth Gábor a önkormányzati képviselő a szombathelyi önkormányzati lap példányszám csökkentésén spórolná meg ezt a pénzt.

Orvoskamara megyei elnöke: Ne áldozzák fel a szentivániak egészségét!

A főorvos szerint a megoldás egyértelműen a lakóterülettől sokkal távolabbi hely keresése, akkor is, ha az magasabb költséggel jár.