Távozik a győri szemétszállító cég éléről Herceg Sándor Ottó

Pintér Bence 2021-12-10 14:00:00
Úgy értesültünk, hogy december 31-gyel lejár a szerződése a GYHG vezérének, és nem hosszabít.

Az Ugytudjuk.hu több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy

nem hosszabbítja meg december 31-én lejáró szerződését a győri kukás cég, a GYHG ügyvezető igazgatója, Herceg Sándor Ottó.

Ezzel két év alatt a harmadik ügyvezetőjét fogyasztja el az önkormányzati tulajdonú cég.

A GYHG körül 2020 óta gyűlnek a problémák: a 2019-es évet még épp csak pártízmillió forintos mínusszal zárta a cég, azóta több okból is milliárdos adósságot görget maga előtt, amellyel nagyrészt egyébként a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási társulásnak tartozik. A céget 2020 nyarán Dézsi Csaba András döntése nyomán kivásárolta az önkormányzat a Győr-Szolból, és új vezérigazgatót is választottak először Reizer Bálint személyében, akinek pár héttel későbbi lemodása után Koronika Tamás, a céget 2019 elejétől irányító igazgató vette vissza a GYHG vezetését.

Ismerjük meg a vállalkozót, aki hatalmasat kaszált, miközben a győri kukás cég a csőd szélére került!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján futó visszaszámláló szerint most már kevesebb, mint fél év van hátra, hogy Győr legyen a „legtisztább város". A helyzet azonban úgy áll, hogy ha a város a határidőre a legtisztább is lesz, akkor sem mondhatjuk el, hogy a Győr, illetve a környékén fekvő 111 település hulladékszállításáért felelő cég körüli ügyekkel kapcsolatban bármi tiszta lenne.

Mint azt lapunk feltárta, a GYHG önkormányzati tulajdonba vételével erősödött meg Alföldy Alexander, egy felvidéki vállalkozó befolyása a cégnél, akinek cégei korábban a Borsi Róbert fideszes képviselő által vezetett nagytérségi társulásnál nyertek el komolyabb összegű közbeszerzéseket. A váltás után Alföldy cégei a GYHG-nál is jó pozícióba kerültek.

GYHG-vezér a bizottság előtt: A cél a túlélés

A keddi, kudarcba fulladt városstratégiai bizottsági ülés után ült össze szerdán a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, de itt is kiderült, hogy itt is későn érkeztek be az anyagok, a Győr-Szol 67 oldalas, féléves mérlege az ülés napján reggel fél kilenckor került fel a rendszerbe.

Tavaly decemberben aztán Dézsi polgármester mind Borsit, mind Koronikát menesztette, utóbbi helyére került a korábban a Győr Projekt Kft. élére kinevezett Herceg, aki az elmúlt hónapokban több bizottsági ülésen is vázolta terveit a GYHG megmentésére. Egyébként névleg a Győr Projekt Kft.-t is ő vezette eddig – a gyakorlatban Hajtó Péter fideszes képviselő –, nem tudni, hogy ennek a cégnek az éléről is távozik-e most Herceg.

A GYHG-val kapcsolatban a Nemzeti Nyomozóiroda folytat nyomozást májusi cikkünk megjelenése óta, legutóbb épp december elején erősítette meg nekünk a rendőrség, hogy a nyomozás még mindig folyik.

Szólj hozzá!

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.

Czeglédy Csaba nyílt levélben kéri a szombathelyi polgármestert, hogy álljon ki az erdők védelméért

A képviselő azt kéri, a polgármester járjon utána annak, hogy mit tervez az erdészet.

Könnyítések jönnek a katásoknak

Az ekho-ra való áttérést próbálja a kormány vonzóvá tenni számukra.