Távozik a győri szemétszállító cég éléről Herceg Sándor Ottó

Pintér Bence 2021-12-10 14:00:00
Úgy értesültünk, hogy december 31-gyel lejár a szerződése a GYHG vezérének, és nem hosszabít.

Az Ugytudjuk.hu több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy

nem hosszabbítja meg december 31-én lejáró szerződését a győri kukás cég, a GYHG ügyvezető igazgatója, Herceg Sándor Ottó.

Ezzel két év alatt a harmadik ügyvezetőjét fogyasztja el az önkormányzati tulajdonú cég.

A GYHG körül 2020 óta gyűlnek a problémák: a 2019-es évet még épp csak pártízmillió forintos mínusszal zárta a cég, azóta több okból is milliárdos adósságot görget maga előtt, amellyel nagyrészt egyébként a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási társulásnak tartozik. A céget 2020 nyarán Dézsi Csaba András döntése nyomán kivásárolta az önkormányzat a Győr-Szolból, és új vezérigazgatót is választottak először Reizer Bálint személyében, akinek pár héttel későbbi lemodása után Koronika Tamás, a céget 2019 elejétől irányító igazgató vette vissza a GYHG vezetését.

Ismerjük meg a vállalkozót, aki hatalmasat kaszált, miközben a győri kukás cég a csőd szélére került!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. honlapján futó visszaszámláló szerint most már kevesebb, mint fél év van hátra, hogy Győr legyen a „legtisztább város". A helyzet azonban úgy áll, hogy ha a város a határidőre a legtisztább is lesz, akkor sem mondhatjuk el, hogy a Győr, illetve a környékén fekvő 111 település hulladékszállításáért felelő cég körüli ügyekkel kapcsolatban bármi tiszta lenne.

Mint azt lapunk feltárta, a GYHG önkormányzati tulajdonba vételével erősödött meg Alföldy Alexander, egy felvidéki vállalkozó befolyása a cégnél, akinek cégei korábban a Borsi Róbert fideszes képviselő által vezetett nagytérségi társulásnál nyertek el komolyabb összegű közbeszerzéseket. A váltás után Alföldy cégei a GYHG-nál is jó pozícióba kerültek.

GYHG-vezér a bizottság előtt: A cél a túlélés

A keddi, kudarcba fulladt városstratégiai bizottsági ülés után ült össze szerdán a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, de itt is kiderült, hogy itt is későn érkeztek be az anyagok, a Győr-Szol 67 oldalas, féléves mérlege az ülés napján reggel fél kilenckor került fel a rendszerbe.

Tavaly decemberben aztán Dézsi polgármester mind Borsit, mind Koronikát menesztette, utóbbi helyére került a korábban a Győr Projekt Kft. élére kinevezett Herceg, aki az elmúlt hónapokban több bizottsági ülésen is vázolta terveit a GYHG megmentésére. Egyébként névleg a Győr Projekt Kft.-t is ő vezette eddig – a gyakorlatban Hajtó Péter fideszes képviselő –, nem tudni, hogy ennek a cégnek az éléről is távozik-e most Herceg.

A GYHG-val kapcsolatban a Nemzeti Nyomozóiroda folytat nyomozást májusi cikkünk megjelenése óta, legutóbb épp december elején erősítette meg nekünk a rendőrség, hogy a nyomozás még mindig folyik.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.