Király Gábor nevével és fotójával próbálnak meg pénzt kicsalni internetes csalók

ugytudjuk.hu 2021-11-22 18:32:00
A volt Hali-kapus feljelentést tett.

Internetes csalók próbáltak meg pénzt kicsalni a Szombathelyi Haladás volt kapusának, Király Gábor nevének és képmásának szándékosan félrevezető és megtévesztő felhasználásával - írja a Blikk.

Sportolók és más ismert személyek manipulált fotójával hirdettek meg nagy hasznot hozó befektetést, így próbáltak meg átverni emberek a csalók. A magyar válogatottsági rekorder kapus fotója is megjelent a Facebookon, azt próbálták elhitetni az érdeklődőkkel, hogy 80 ezer forintos befektetéssel közel 25 millió forintot kaszált. A szélhámosok célja az volt, hogy minél többen átutaljanak kisebb-nagyobb összegeket a számlájukra.

Király Gábor látta a róla keringő, egyébként "MOL"-os hirdetést és azonnal feljelentést tett a rendőrségen, ismeretlen tettes ellen. Már többször letiltatták ezeket az álhirdetéseket, viszont időről-időre újra előjönnek.

„Sajnálatos, hogy visszaélnek egy ismert, közkedvelt sportoló nevével. Tudunk a manipulált hirdetésről, rajongók hívták fel rá a figyelmünket. Már a hirdetés megjelenésének másnapján jelentettük a Facebooknak csaló, megtévesztő tartalomként, és az azt futtató oldalt is, illetve a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon feljelentést tettünk, csalás és személyes adattal való visszaélés gyanújával. Kérjük, senki ne dőljön be az ehhez hasonló lehúzós trükköknek! Király Gábor a vele kapcsolatos információkat, történéseket elsőként mindig a saját közösségi média felületein publikálja.” – idézi a Blikk Király kommunikációs stábjának közleményét.

Mint kiderült, az ismert tv-s műsorvezető, kommentátor Gundel Takács Gábor arcképét is használták már hirdetésekben a csalók.

Szólj hozzá!

Visszatérhet Batman egyik főgonoszaként Danny DeVito?

A színész szívesen játszaná ismét Pingvin karakterét.

Stadionsztárokkal tér vissza a VOLT

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers.

Több, mint 100 ezer magyarnak van bejelentett osztrák állása

Meghaladja a járvány előtti szintet a magyar állampolgárok foglalkoztatottsága Ausztriában.

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

Teljes áramszünet van a szombathelyi belvárosban

A közvilágítás nem üzemel és a lakásokban sincs áramellátás.

Esős napra virradtunk

Délután 4-5 fok lehetséges.

Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje

A Győri Audi ETO kézilabdását klubtársa, Fodor Csenge fogja valószínűleg helyettesíteni a spanyolországi világbajnokságon.

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Donald Trumpnak pozitív koronavírus tesztje volt pár nappal azelőtt, hogy Joe Bidennel vitázott

Az akkor 74 éves elnök betegen állhatott színpadra a 78 éves ellenfelével.

Görögországban havonta 100 euróra büntetik azokat a 60 év felettieket, akik nem veszik fel a vakcinát

Az országban az egekbe szökött a halálozások száma, főként az idősek kerülnek kórházba.

380 színes és ritka madarat öltek le Keszthelyen

Madárinfluenza miatt fel kellett számolni a Festetics-kastély madárállományát, kacsák, libák, emuk és pávák lettek a megelőző intézkedés áldozatai.

Új, szélsőjobboldali frakcióba lép be a Fidesz az Európai Parlamentben

A lengyel, magyar, francia, olasz, spanyol és német szélsőjobbot tömörítő euroszkeptikus frakció az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lesz.

van még itt cikk a témában: