Hamarosan megkezdik a csapadékvíz-átemelő építését a sárvári belvárosban

Fehér Buda 2021-11-17 10:04:00
300 millió forintból oldódik meg a Gárdonyi Géza utca területének csapadékvíz-elvezetése.

Hamarosan kezdődik a csapadékcsatorna fejlesztése a sárvári belvárosában, írják a város Facebook-oldalán. Arról már korábban írtunk, hogy egy képviselőtestületi döntést értelmében egy 300 millió forintos beruházás keretein belül épül ki egy átemelő, amivel a sárvári a Gárdonyi utca környékén oldanák meg a csapadékvíz elvezetését. A területen ugyanis a nagy esőzések idején sok problémát okoz a víz, az átemelő segítségével a Gyöngyös-patakba juttatnák a csapadékvizet.

 

Vas megyével konzorciumban oldja meg Sárvár önkormányzata a Fekete-híd utca csapadékvízének elvezetését

Kedden délután tartották a nyár utolsó rendkívüli képviselőtestületi-ülését Sárváron. Az ülést Kondora István (Fidesz-KDNP), Sárvár polgármestere egy perces néma csenddel kezdte, amellyel dr. Szabó Gyula sárvári képviselő előtt tisztelegtek. A polgármester a csend után felelevenítette, hogy Szabó 1998-tól volt oszlopos tagja a testületnek, Kondora szerint a tragikus hirtelenséggel elhunyt sebész főorvos munkája még hosszú évekig meghatározza majd a képviselő-testület munkáját.

 

A város oldalára kikerült poszt alapján a környezetvédelmi fejlesztést helyszínét együtt tekintette meg Ágh Péter (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, Kondora István (Fidesz-KDNP) polgármester, dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP alpolgármester és Vinter István (Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő. 

A csapadékvíz–elvezető hálózat fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást a sárvári önkormányzat, a beruházás során a Gyöngyös-patak partján, a Vágóhídi-árokban egy átemelő létesül. Sor kerül a Fekete–híd utcán az Aldiig haladó, majd a Deák Ferenc utcát is érintő csapadékcsatorna-hálózat rekonstrukciójára, tisztítóaknák építésére.

A posztban emlékeztetenk, hogy már évekkel ezelőtt elkezdődött a belvárosban a csapadékvíz-elvezetés problémájának felgöngyölítése. A Szegedi Kőrös Gáspár utcától északi irányban, a Balassi, a Kisfaludy és a Vörösmarty utcák északi szakaszain, valamint az Uzsoki utcában épülhetett ki részben nyílt, részben zárt csapadékcsatorna. 

Szólj hozzá!

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.