Össze-vissza beszélt Nagy István agrárminiszter az osztrák határon való magyar átjutásról

Nagy Donát 2021-11-13 14:50:00
Sejtelmesen azt mondta, egy szigorítás miatt nehezebb kijutni a magyaroknak, de valamit nagyon összekavart.

Ma több hírportálon leközölték Nagy István magyar agrárminiszter Facebook-videóját, amelyben a "napokban megváltozott belépési szabályokra" hivatkozva kéri a munkavállalók szabad belépését Ausztria területére. Ezt mi is közöltük, és már abban a cikkben is megjegyeztük, hogy

pontosan milyen, most bevezetett és nehezítő szabályra gondolnak, arra nem tér ki a hír. [...] Az agrárminiszter kérése [...] nem tiszta, hiszen Ausztriába most is szabadon járhatnak a magyarok dolgozni, amennyiben az EU-ban engedélyezett oltással, vagy ennek hiányában negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

Azt kérte az osztrákoktól a magyar agrárminiszter, hogy fogadják el a magyar védettségi igazolványt a beutazáshoz

Az osztrák-magyar határátlépési feltételek enyhítését kértem Burgenland tartományi elöljárójától. Hans Peter Doskozil nek azt javasoltam, hogy tegyék lehetővé az oltott és az ellenanyaggal rendelkező magyar munkavállalók számára a szabad belépést Ausztria területére - közölte Nagy István agrárminiszter szombaton, a Facebookon közzétett videójában.

Mint kiderült, Nagy István agrárminiszter a szombati videójában valóban össze-vissza beszélt.

A félreértések elkerülése végett szeretnénk jelezni, hogy a beutazási szabályok nem változtak Ausztriában magyar munkavállalók számára! Továbbra is lehetséges a beutazás Magyarországról mind oltási igazolással, gyógyultsági igazolással vagy teszttel, nem csak munkavállalók, hanem bárki számára. Feltételezni tudjuk csak, hogy a facebook-videó a november 8-tól érvényes munkahelyi 3G szabályozást tematizálja, de annak a beutazáshoz nincsen köze

– írja a magyar munkavállalók tájékozására létrehozott Mehrsprachige Beratung Facebook-oldal.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

A korábbi cikkünkben mi is úgy feltételeztük (címnek is ezt választottuk), hogy az agrárminiszter a védettségi igazolvány elfogadását kérheti - bár ezt le nem írta, és a kártya már a kezdetektől semmit sem ér az osztrákoknál, nem most történt szigorítás ez ügyben sem.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is