Már lehet pályázni a sárvári Vadkert körút néhány telkére

Fehér Buda 2021-11-08 14:14:43
A polgármester abban reménykedik, hogy akár fejlesztések is végbe mehetnek a jelenleg erdős területen.

Tavasszal írtunk elszőr arról a két telekről, amelyek a sárvári Vadkert körúton találhatók. Az erdős területek jelenleg a város tulajdonában vannak, azonban már nem sokáig, hiszen Kondora István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere nemrég kiírta a területek értékesítéséről szóló pályázatot. 

A  1181/93 és 1181/94 helyrajziszámú területek értékesítése először akkor merült fel, amikor szétfutott a városban annak a híre, hogy egy helyi befektető munkásszállót építene a kertvárosban. A helyiek viszont nem örültek ennek, szokan attól féltek, hogy a kertváros elveszítené a kisvárosias, nyugodt környezetét. Az ügy végül akkora visszhangot kavart a városban, hogy a városvezetés közbelépett, és több hetes tárgyalás után arra a döntésre jutottak, hogy megvásárolják majd a vállalkozóktól a területet. Így a jövőben végül a sárvári önkormányzat dönthet arról, hogy az egykori kenyérgyár területét miként hasznosíthatná majd a város. 

Az egykori kenyérgyár területére szánt összeget viszont valahonnan elő kellett kerítenie a városnak, ekkor merült fel annak az ötlete, hogy az önkormányzat eladja a Vadkert körúti ingatlanokat. Kondora ekkor készített össze egy határozatot, ebben már arról ír, hogy a képviselő-testület meghatározta a terület felhasználási célját. Ez az ingatlan közvetlenül a Vadkert és a Krisztina lakópark között foglal helyet, a sárvári Csónakázó-tóval szemben. Az egy hektár, 8 ezer 093 négyzetméternyi terület erdőművelési ágú, jelenleg is fák borítják.

A határozat értelmében viszont ezt a területet ingatlan övezetté sorolták be, így akár fejlesztéseket is végbe lehet majd vinni a jelenleg fel nem használt területen. A polgármester több képviselő-testületi ülésen is beszélt az ingatlanról, elmondta, hogy a város jelenleg nem tudná hasznosítani az erdős részt, ő abban reménykedik, hogy a pályázat nyertese valamilyen formában megteszi majd ezt.

A két telek eladásáról végül a múlt héten szavazott a képviselő-testület. A határozatot elfogadták, így a két területre ki is írták a pályázatot, azzal a kikötéssel, hogy a két ingatlanra csak egyben lehet pályázni. A 8577 négyzetméter alapterületű, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok darabjáért bruttó 75 millió forintot kell fizetnie a pályázóknak, azaz a teljes eladásból 150 millió forintos bevétele születik majd a városnak.

 

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 

A képviselő-testületi ülésen Kondora kiemelte, hogy nem újkeletű dolog, hogy egy-egy település bevételszerzés céljából megszabadul néhány, kihasználatlan területétől. A polgármester szerint az országban több helyen is így teremtenek forrásokat a települések, és több olyan Vas megyei településről tud, ahol nemrég hasonló döntések születtek.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.