Már lehet pályázni a sárvári Vadkert körút néhány telkére

Fehér Buda 2021-11-08 14:14:43
A polgármester abban reménykedik, hogy akár fejlesztések is végbe mehetnek a jelenleg erdős területen.

Tavasszal írtunk elszőr arról a két telekről, amelyek a sárvári Vadkert körúton találhatók. Az erdős területek jelenleg a város tulajdonában vannak, azonban már nem sokáig, hiszen Kondora István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere nemrég kiírta a területek értékesítéséről szóló pályázatot. 

A  1181/93 és 1181/94 helyrajziszámú területek értékesítése először akkor merült fel, amikor szétfutott a városban annak a híre, hogy egy helyi befektető munkásszállót építene a kertvárosban. A helyiek viszont nem örültek ennek, szokan attól féltek, hogy a kertváros elveszítené a kisvárosias, nyugodt környezetét. Az ügy végül akkora visszhangot kavart a városban, hogy a városvezetés közbelépett, és több hetes tárgyalás után arra a döntésre jutottak, hogy megvásárolják majd a vállalkozóktól a területet. Így a jövőben végül a sárvári önkormányzat dönthet arról, hogy az egykori kenyérgyár területét miként hasznosíthatná majd a város. 

Az egykori kenyérgyár területére szánt összeget viszont valahonnan elő kellett kerítenie a városnak, ekkor merült fel annak az ötlete, hogy az önkormányzat eladja a Vadkert körúti ingatlanokat. Kondora ekkor készített össze egy határozatot, ebben már arról ír, hogy a képviselő-testület meghatározta a terület felhasználási célját. Ez az ingatlan közvetlenül a Vadkert és a Krisztina lakópark között foglal helyet, a sárvári Csónakázó-tóval szemben. Az egy hektár, 8 ezer 093 négyzetméternyi terület erdőművelési ágú, jelenleg is fák borítják.

A határozat értelmében viszont ezt a területet ingatlan övezetté sorolták be, így akár fejlesztéseket is végbe lehet majd vinni a jelenleg fel nem használt területen. A polgármester több képviselő-testületi ülésen is beszélt az ingatlanról, elmondta, hogy a város jelenleg nem tudná hasznosítani az erdős részt, ő abban reménykedik, hogy a pályázat nyertese valamilyen formában megteszi majd ezt.

A két telek eladásáról végül a múlt héten szavazott a képviselő-testület. A határozatot elfogadták, így a két területre ki is írták a pályázatot, azzal a kikötéssel, hogy a két ingatlanra csak egyben lehet pályázni. A 8577 négyzetméter alapterületű, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok darabjáért bruttó 75 millió forintot kell fizetnie a pályázóknak, azaz a teljes eladásból 150 millió forintos bevétele születik majd a városnak.

 

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 

A képviselő-testületi ülésen Kondora kiemelte, hogy nem újkeletű dolog, hogy egy-egy település bevételszerzés céljából megszabadul néhány, kihasználatlan területétől. A polgármester szerint az országban több helyen is így teremtenek forrásokat a települések, és több olyan Vas megyei településről tud, ahol nemrég hasonló döntések születtek.

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.