Megdöbbent a szombathelyi Fidesz, hogy nincsen elég pénz a Szombathely-Balogunyom kerékpárútra

Farkas Bazsi 2021-11-03 18:23:34
Nem akarásnak nyögés a vége - írták közleményükben.

Hétfőn írtunk róla, hogy a legutóbbi szombathelyi közgyűlésen téma volt a Szombathely-Balogunyom kerékpárút, pontosabban annak meg nem épülte. 

Akkor az hangzott el, hogy 70 millió forint hiányzik a kerékpárút teljes befejezéséhez.

Ma Horváth Attila (Éljen Szombathely!) szombathelyi alpolgármester tartott tájékoztatót a témában. Horváth azt mondta, hogy a kormányzati elvonások miatt Szombathelynek nem áll rendelkezésére ekkora többletforrás. Azonban ők is szeretnék megépíteni a régóta, már az előző városvezetések által is megígért bicikliutat.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy sajnálja Hende Csaba (Fidesz-KDNP) azon gondolkodását, miszerint az országgyűlési képviselőnek nem feladata a térség számára pénzért lobbizni.

Én azért arra kérem Hende Csabát, hogy korábbi gondolatait bírálja felül, és próbáljon meg lobbizni a még hiányzó 70 millió forintért a kormánynál

– jelentette ki Horváth Attila.

Horváth szavaira reagálva a szombathelyi Fidesz közleményt juttatott el szerkesztőségünknek. Ezt most változtatás nélkül közöljük is. 

Nemény András polgármester és csapata ismét bizonyította: ahelyett  hogy várost vezetne, csak üres kifogásokat keres.

Megdöbbenve értesültünk Horváth Attila alpolgármester szerdai  sajtótájékoztatóján elhangzottakról, miszerint további hetvenmillió  forint hiányzik a Szombathelyt Balogunyommal összekötő kerékpárút  hiányzó szakaszának megépítéséhez. Teszik mindezt úgy, hogy az eredeti  tervek szerinti szükséges összeg TOP forrásból már két éve az  önkormányzat rendelkezésére áll, a problémát mostanáig senkinek nem  jelezték.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő ajtaja ahogy eddig, most is  nyitva áll mindenki, így Nemény András polgármester és Horváth Attila  alpolgármester előtt is. Felháborító, hogy ahelyett, hogy tisztességes  úton kérnének segítséget, a sajtón keresztül üzengetnek.

Dr. Hende Csaba a kezdetektől a szívén viseli a kerékpárút  megépítését, neki köszönhetően sikerült uniós forrást biztosítani a  beruházásra. Ezúton felszólítjuk Nemény Andrást: ne a szavakkal  dobálózzanak, hanem tanuljanak meg várost vezetni! Vagy legalább  segítséget kérni! Nem szégyen bevallani, ha valami nem megy. Nem  akarásnak azonban nyögés a vége.

 

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.