Megkezdődik a fakivágás a Győr belső tehermentesítő út nyomvonalán

Farkas Bazsi 2021-10-29 18:08:52
Jövő hét keddtől berregnek a láncfűrészek.

A NIF Zrt. befejezte a Győr belső tehermentesítő út megvalósításának előkészítését. A környezetvédelmi engedély, és az építési engedélyek rendelkezésre állnak, az út- és híd kiviteli tervek elkészültek, az új Mosoni Duna híd terveinek hatósági jóváhagyása megtörtént. Jelenleg a kivitelezői közbeszerzési eljárás, és a kivitelezéshez szükséges területek megvásárlása folyik.

A környezetvédelmi engedély alapján a nyomvonalon lévő fák kivágását a lombhullást követően október és március hónap között lehet megtenni. A 8,5 hektáron lévő fás szárú növényzet kitermeléséhez szükséges engedélyeket a Vas Megyei Kormányhivatal és Győr város polgármestere kiadta. A munkák megkezdése előtt az építéssel érinett területek kitűzésre kerültek. A szakemberek megvizsgálták a területen lévő odvas fákat, hogy találhatóak-e bennük denevérek, odúlakó madarak.

A NIF Zrt. a fakitermelést ütemezetten 2021. november 02-től megkezdi, mely előre láthatólag ebben az évben be is fejeződik.

A munkák a Mosoni-Duna északi oldalán (Révfalu) az önkormányzati területeken kezdődnek, majd utána déli oldalon fognak folytatódni.

Az Ipar úttól a régi Bácsai útig épül meg a „Révfalui körút" és az új híd Győrben

Bácsa, Sárás, Kisbácsa, illetve Révfalu és Víziváros egy részének képviselője, Bárány István posztolt a Facebookon képeket a Gyárvárost és Vízivárost összekötő út és híd nyomvonaltervéről. Ebből kiderül, hogy az 1-es főúttól induló új út nem fog elérni a 14-es útig, csak a régi Bácsai útig.

A kivágott fák helyére a nyomvonal mellett a projekt befejezése után mintegy 208 db 8/10 törzskörméretű, és 620 db 12/14 törzsméretű facsemete, és mintegy 2500 db csereje kerül majd elültetésre. A füvesítés 67000 m2-en fog megtörténni.

A fadöntés veszélyes munkafolyamat, emiatt a NIF arra kéri a járókelőket, hogy a területen ne tartózkodjanak, ne sportoljanak, a kutyákat az érintett területen ne sétáltassák.

Címlapfotónk illusztráció.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.