Sokkal olcsóbban cserélnek gazdát az olyan házak, amelyeket egy-egy Elm utcában húztak fel

Fehér Buda 2021-10-28 09:14:55
A Rémálom az Elm utcában annyira megrémisztett néhány generációt, hogy inkább messziről elkerülik a film címét adó területeket.

Nemrég kalapács alá került az a kultikus épület, amelyben a Rémálom az Elm utcában című film első részét forgatták. Habár a cselekmény egy kitalált városban, Springwoodban, Ohio államban játszódott, a jeleneteket Los Angelesben vették fel. A nézőknek rémálmot hozó házat jelenleg 3,25 millió dollárért (egymilliárd forintért) árulják az Egyesült Államokban, ennyi pénzért három hálószobát kapunk a város egy nyugis környékén.

Más Elm utcai házak viszont nem ilyen szerencsések. A Guardian ugyanis rámutatott, hogy azok az épületek, amelyek egy-egy ilyen nevű utcában épültek fel, később

csak a piaci árnál átlagosan 42 százalékkal olcsóbban cserélnek gazdát.

A helyzet, meglepő módon, az Egyesült Királyságban érzékelhető a legjobban, hiába játszódott a film az Atlanti-óceán másik felén. A brit elemzők szerint az angol házak árában nagy szerepet játszik a helyiek babonája, sokan ugyanis attól félnek, hogy ha az Elm utcába költöznek, akkor őket is meglátogatja Freddy az álmukban. Az ilyen nevű utcák egyébként egészen átlagosak az angolul beszélő országokban, az USA-ban például szinte minden városban található belőle egy.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságnak vannak erősebben babonás területei is. Durham megyében például akár 70 százalékkal olcsóbban adják el az olyan házakat, amelyek egy-egy Elm utcában épültek. A megyében átlagosan 105 ezer fonttot, azaz nagyjából 45 millió forintot kérnek el egy házért, míg ugyanebben a megyében, de egy Elm utcában épült otthon már csak 31 ezer fontért, nagyjából 13 millió forintért talál új lakókra. A walesiek viszont, úgy tűnik, nem adnak a babonára, ott az átlagáron kelnek el az Elm utcai ingatlanok.

A brit elemzők Halloweenhez közeledve azt is vizsgálták, hogy mennyire lennének vevők az angolok egy olyan házra, amelyről azt beszélik, hogy kísértetek járnak benne. Az még őket is meglepte, hogy a britek közel 60 százaléka beköltözne egy szellemekkel teli házba, ha a szépséghibáért kapnának egy kis engedményt a vételárból. Ugyanakkor a britek 70 százaléka inkább elkerülné az Elm utcát, tehát az angolok sokkal inkább félnek Freddy Kruegertől, mint néhány szellemtől.

Az angol elemzők még érdekességként hozzátették, hogy a világhírű, kísértetjárta házakat viszont az átlagosnál magasabb áron tudják eladni a tulajok. Az Amityville Horror című filmet inspiráló házat, vagy az Ördögűzőben látott otthont például dollármilliókért tudják értékesíteni a lakók. 

Szólj hozzá!

Visszatérhet Batman egyik főgonoszaként Danny DeVito?

A színész szívesen játszaná ismét Pingvin karakterét.

Stadionsztárokkal tér vissza a VOLT

Sopronba érkezik a Muse és a The Killers.

Több, mint 100 ezer magyarnak van bejelentett osztrák állása

Meghaladja a járvány előtti szintet a magyar állampolgárok foglalkoztatottsága Ausztriában.

Szabó Krisztián lett az év magyar autóversenyzője

A Ralikrossz-világbajnokságon történelmi dobogós helyezéseket szerző Szabó Krisztiánt 2021-ben először választotta az Autósport és Formula Magazin az év legjobb magyar versenyzőjének.

Teljes áramszünet van a szombathelyi belvárosban

A közvilágítás nem üzemel és a lakásokban sincs áramellátás.

Esős napra virradtunk

Délután 4-5 fok lehetséges.

Pozitív lett Schatzl Nadine gyorstesztje

A Győri Audi ETO kézilabdását klubtársa, Fodor Csenge fogja valószínűleg helyettesíteni a spanyolországi világbajnokságon.

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Donald Trumpnak pozitív koronavírus tesztje volt pár nappal azelőtt, hogy Joe Bidennel vitázott

Az akkor 74 éves elnök betegen állhatott színpadra a 78 éves ellenfelével.

Görögországban havonta 100 euróra büntetik azokat a 60 év felettieket, akik nem veszik fel a vakcinát

Az országban az egekbe szökött a halálozások száma, főként az idősek kerülnek kórházba.

380 színes és ritka madarat öltek le Keszthelyen

Madárinfluenza miatt fel kellett számolni a Festetics-kastély madárállományát, kacsák, libák, emuk és pávák lettek a megelőző intézkedés áldozatai.

Új, szélsőjobboldali frakcióba lép be a Fidesz az Európai Parlamentben

A lengyel, magyar, francia, olasz, spanyol és német szélsőjobbot tömörítő euroszkeptikus frakció az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lesz.

van még itt cikk a témában:

Egy éjszakára beköltözhet valaki Kevin házába

Felkerült az Airbnb-re a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi kultfilm forgatási helyszínéül szolgáló ház.

Pályázat nélkül adta el a sárvári önkormányzat az Aréna melletti területet, ami pont egy Gagyi Leventéhez köthető beruházóhoz került

Az ellenzéki képviselők pályázati úton akarták eladni a területet, ám ezt a fideszes többség leszavazta.