Sokkal olcsóbban cserélnek gazdát az olyan házak, amelyeket egy-egy Elm utcában húztak fel

Fehér Buda 2021-10-28 09:14:55
A Rémálom az Elm utcában annyira megrémisztett néhány generációt, hogy inkább messziről elkerülik a film címét adó területeket.

Nemrég kalapács alá került az a kultikus épület, amelyben a Rémálom az Elm utcában című film első részét forgatták. Habár a cselekmény egy kitalált városban, Springwoodban, Ohio államban játszódott, a jeleneteket Los Angelesben vették fel. A nézőknek rémálmot hozó házat jelenleg 3,25 millió dollárért (egymilliárd forintért) árulják az Egyesült Államokban, ennyi pénzért három hálószobát kapunk a város egy nyugis környékén.

Más Elm utcai házak viszont nem ilyen szerencsések. A Guardian ugyanis rámutatott, hogy azok az épületek, amelyek egy-egy ilyen nevű utcában épültek fel, később

csak a piaci árnál átlagosan 42 százalékkal olcsóbban cserélnek gazdát.

A helyzet, meglepő módon, az Egyesült Királyságban érzékelhető a legjobban, hiába játszódott a film az Atlanti-óceán másik felén. A brit elemzők szerint az angol házak árában nagy szerepet játszik a helyiek babonája, sokan ugyanis attól félnek, hogy ha az Elm utcába költöznek, akkor őket is meglátogatja Freddy az álmukban. Az ilyen nevű utcák egyébként egészen átlagosak az angolul beszélő országokban, az USA-ban például szinte minden városban található belőle egy.

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságnak vannak erősebben babonás területei is. Durham megyében például akár 70 százalékkal olcsóbban adják el az olyan házakat, amelyek egy-egy Elm utcában épültek. A megyében átlagosan 105 ezer fonttot, azaz nagyjából 45 millió forintot kérnek el egy házért, míg ugyanebben a megyében, de egy Elm utcában épült otthon már csak 31 ezer fontért, nagyjából 13 millió forintért talál új lakókra. A walesiek viszont, úgy tűnik, nem adnak a babonára, ott az átlagáron kelnek el az Elm utcai ingatlanok.

A brit elemzők Halloweenhez közeledve azt is vizsgálták, hogy mennyire lennének vevők az angolok egy olyan házra, amelyről azt beszélik, hogy kísértetek járnak benne. Az még őket is meglepte, hogy a britek közel 60 százaléka beköltözne egy szellemekkel teli házba, ha a szépséghibáért kapnának egy kis engedményt a vételárból. Ugyanakkor a britek 70 százaléka inkább elkerülné az Elm utcát, tehát az angolok sokkal inkább félnek Freddy Kruegertől, mint néhány szellemtől.

Az angol elemzők még érdekességként hozzátették, hogy a világhírű, kísértetjárta házakat viszont az átlagosnál magasabb áron tudják eladni a tulajok. Az Amityville Horror című filmet inspiráló házat, vagy az Ördögűzőben látott otthont például dollármilliókért tudják értékesíteni a lakók. 

Szólj hozzá!

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.