Kisebb vihart kavart a hét elején az a rendelet, amely szerint a hideg-meleg ételek, italok, valamint cukrászati termékek készítését csak és kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezhet.
A rendelet egy egyszerű bürokratikus változtatás, mégis elérte a magyar társadalom ingerküszöbét is. Mivel tudjuk, hogy például a lángos, vagy egy jó piaci kolbász mustárral uborkával milyen szerepet tölt be a magyarok világképében és étkezési szokásaiban, ezért a közösségi médiát ellepték a sajtos-tejfölös lángosért, kolbászért, virsliért, hekkért aggódok tömegei.
Lángos VAN!
Közel másfél évig volt zárva a felújítás miatt a szombathelyi piac. Összesen 2 milliárd forintot költöttek rá, ebből 509 millió forintot az önkormányzat saját erejéből tett hozzá. Ebből a pénzből megújult az épület homlokzata, a belső terek, egy belső folyosóval összekötötték a két csarnokot, és parkolókat alakítottak ki a volt lengyel piac helyén.
A kormányzat - amely szinte állandóan monitorozza a lakosságot - ezért gyorsan visszavonulót fújt: vagyis visszavonták a rendeletet.
A kedd este Magyar Közlönyben ki is hirdették a módosításokat, eszerint - többek között - mégsem kell papirost szerezni az olyan agyműtét bonyolultságú ételek elkészítéséhez, mint a lángos, a virsli, a palacsinta, a kolbász, a hurka, a sült hal és szendvicsfélék.
Megmenekültünk.
Valami furcsát találtál a cikkben? Az csak is ezért lehetett.