Orbán Balázs nem tudta megmondani az Ugytudjuk-nak, hogy indítanak-e “Stop Márki-Zay” petíciót

Farkas Bazsi 2021-10-08 18:12:00
Hende Csaba azzal ütötte el a tanácstalanságot, hogy félig már eddig is sikeresek voltak, hiszen Karácsonyt megállították, már csak Gyurcsányt kell.

Tegnap este információink szerint eldőlt, hogy visszalép a miniszterelnök-jelöli előválasztásról Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP). Karácsony ma ezt hivatalosan is bejelentette

A Fidesz számára ez azért is kellemetlen fordulat, mivel szeptember óta Karácsony karakter gyilkolással voltak elfoglalva, a “Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót is ezért indították.

Orbán Balázs (Fidesz-KDNP) miniszterhelyettes ma délután Szombathelyen járt, hogy bemutassa azt a Petőfi Sándor utcai épületet, ami az MCC végleges helye lesz a városban.

Fotó: Farkas Bazsi

A sajtótájékoztató után kérdeztük meg tőle, hogy Karácsony visszalépése után tervez-e a kormány “Stop Márki-Zay Péter!” petíciót indítani.

Orbán elsőre azt mondta, hogy nem ez a helye a belpolitikai kérdéseknek, majd azzal vágta ki magát, hogy teljesen mindegy mit tesznek, úgyis Gyurcsány akarata fog érvényesülni.

Az Orbán mellett álló Hende Csaba (Fidesz-KNDP) azzal lőtte el a választ, hogy a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! félig már sikeres volt, remélhetőleg hamarosan teljesen az lesz.

Ha másra nem is Karácsony visszalépése úgy látszik arra jó volt, hogy nem várt helyzetet teremtsen a kormányoldal számára. Régen volt ilyen, az biztos. 

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.