Lendvai Ferenc fideszes képviselő: Ön aláírta a Stop Orbánt? Jajj, akarom mondani...

Nagy Donát 2021-09-30 10:07:00
A szombathelyi önkormányzati képviselő nyelvbotlása kicsit szürreális, kicsit vicces, mélységében viszont nagyon szomorú.

Ma tartja szokásos havi közgyűlését a szombathelyi önkormányzat, a napirendi pontok tárgyalása előtt pedig ahogy korábban is, most is a két közgyűlés között felmerült ügyek tárgyalásával kezdtek.

Szó esett a Kárpáti Kelemen utcára korábban tervezett forgalomlassítóról, a Liget utcai járdáról, vaddisznókról, és egy kicsit az ellenzéki előválasztásról is. Aztán következett Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) hozzászólása:

Nem tudom, polgármester úr, mert a közgyűlés előtt elfelejtettem megkérdezni, hogy Ön is aláírta-e a Stop Gyurcsány, Stop Orbán petíciónkat? Őőő vagyis...

- kérdezte a Fidesz egykori szombathelyi tanácsnoka, majd rögtön kapcsolt, és elnézést kért a nyelvbotlásért.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Persze ahogy arra számítani lehetett, hatalmas nevetés tört ki a közgyűlésen, oldalaktól függetlenül.

Természetesen végtelenül vicces, hogy a fideszesek is úgy belekeverednek ebbe a bohóckodásba, hogy ide-oda lehet cserélgetni a neveket a Stop után, legyen szó tulajdonképpen akármiről. Természetesen a kormánypárt utasítására mindannyiuknak ki kellett állniuk aláírást gyűjteni, ám hogy a "petíciót" kinek és mikor akarják átadni, vagy az mire jó egyáltalán 12 év szinte folyamatos kétharmad után, azt mai napig nem tudni.

Ugyanakkor nagyon elszomorító, ahogy az évek óta stresszben tartott saját szavazóikat most is úgy hergelik "a Gyurcsányék ellen", hogy közben a Fidesz is pontosan tudja, ennek az egésznek valóban semmi értelme. 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is