Dézsi Csaba András megint ok nélkül rongyolt bele egy újságíróba

Pintér Bence 2021-09-23 15:05:18
Azt írta, hogy a Telex újságírója nem kereste egy ügyben, pedig a kérdéseket napokkal előtte megkapta a polgármester sajtóosztálya, csak nem válaszoltak rá.

Megjelent egy cikk a Telexen az Iszkápa utca és a Tűz utca sarkán álló telekről, amelyet tavaly szerzett meg az önkormányzat, és amelyről iszonyatos mennyiségű szemetet kellett elszállítani. A cikk remekül összefoglalta a telek történetét, és hogy mi történt tavaly óta – kitérve arra, hogy a telket külsős céggel őriztették –, és azt is megpróbálta kideríteni, hogy mit akar itt csinálni az önkormányzat.

A cikkben egy hiba volt: az egyik közcím azt állította, hogy az önkormányzat megvette a telket, miközben a valóságban ingyen szerezte meg az önkormányzat. Ez a tény azonban magából a cikkből kiderült.

A győri polgármester Facebookon reagált a cikkre, amely posztban ezt a fenti tévedést sérelmezte, és azt írta: nincs sztori, hiszen ők kitakarították a területet.

Ezen felül azt sérelmezte, hogy a cikk szerinte azt sugallja, hogy ő vette meg a telket, az újságíró pedig nem kereste meg: „pusztán csak azért mert köztudott, hogy ha megkérdez egy újságíró akkor készséggel válaszolok. (Mint azt korábban láttuk – a szerk.) Ebben az esetben ez nem történt meg. Pedig a telefonszámom sem változott meg azóta”. A cikk ezzel szemben valóban idézett egy helyi férfit, aki azt mondta, hogy „a polgármester vette meg”, de rögtön kommentálja is ezt a mondatot azzal, hogy nem a polgármester, hanem a város vette meg a telket.

Cséfalvay Attila kommentjéből az is kiderült, hogy írt kérdéseket az önkormányzatnak, egészen pontosan a polgármester sajtórefrensének, errre azonban nem kapott választ.

A cikkből pedig az is világos hogy az ügyben kereste a helyi képviselőt, Fekete Dávid egykori alpolgármestert és jelenlegi Pannon-Víz-tanácsadót, aki azonban nem tudta megmondani, mi épül majd a telken.

Magyarán szólva a győri városvezető egy, az ügyet teljesen korrekten összefoglaló cikkben belekötött egy darab nem pontosan megfogalmazott közcímbe, majd azt a látszatot keltette, hogy az ügyben nem keresték meg, miközben ez megtörtént; bár nem őt magát, hanem annak rendje és módja szerint a sajtósát keresték meg a kérdéssel – ahonnan nem érkezett válasz. Ez Dézsi polgármester értelmezésében tehát a „kamucikk”.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.