Nem vizsgálják Tóth Csaba vagyonnyilatkozatát, tehát "feddhetetlen"

Bazsó Bálint 2021-09-22 18:53:00
Legalábbis a zuglói MSZP szerint.

Sajátos logikával verte meg a Jóisten a zuglói MSZP-t, akik szerint azzal, hogy az előválasztási bizottság nem vizsgálja Tóth Csaba vagyonnyilatkozatát, a politikus máris tisztázódott és jelöltjük "feddhetetlenné" vált.

A Telex tudósítása szerint ugyanakkor azt egyelőre nem tudni, az OEVB érdemben megvizsgálta-e mindazt, aminek gyanúját Hadházy Ákos megfogalmazta vetélytársával szemben.

„Az Országos Előválasztási Bizottság mai döntésével egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége, ugyanis a testület elutasította Jakab Péter beadványát”

– közölte az MSZP.

Hozzátették: „bíznak abban, hogy a Tóth Csaba körüli találgatások és alaptalan vádaskodások ideje lejárt, és a jövőben a demokratikus ellenzék jelöltjei egymás kölcsönös tiszteletben tartásával dolgoznak tovább közös célunkért: a kormányváltásért és egy demokratikus ország megteremtéséért.”

Mint ismert, az üggyel összefüggésben a Jobbik elnöke, Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett az Országos Előválasztási Bizottságnál Tóth Csabával szemben, miután Hadházy Ákos azt állította, bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy választókerületi ellenfele vagyonnyilatkozatában eltitkol egy félmilliárd forint értékű gyártelepet, amelynek működése felett közvetlen hatást gyakorol.

Tóth Csaba: Nincs semmilyen eltitkolt vagyonom

„Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni" - írta egy közleményben Tóth Csaba szocialista képviselő, amelyben Hadházy Ákos vádjaira reagált.

A lap emlékeztetett: az előválasztáson indulóknak a jelentkezéshez korábban feddhetetlenségi nyilatkozatot kellett aláírnia, és és el kellett fogadniuk az ellenzéki pártok értéknyilatkozatát, valamint az előválasztás etikai kódexét is, amelyeknek szintén vannak korrupcióellenes feltételei és elvei.

A zuglói választókerület érdekes "színfoltja" az ellenzéki előválasztásnak, hiszen amióta a Momentum Mozgalom bejelentette, hogy a korábban otthonában, Tolnában induló Hadházy Ákost a szinte biztosan nyerhető és az MSZP-s Tóth Csaba birodalmának tekinthető fővárosi kerületben indítja el, ki is tört a háború. 

A sorozatos pártalkul révén végül Hadházy mögé - a Momentum mellett - csak a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt be, Tóth mögé viszont a DK és a Jobbik is.

Múlt pénteken előválasztási vitát tartottak a Zugló Tv-ben, ahol Hadházy egy meglehetősen kusza és szövevényes ügy részleteit kezdte el feltárni a nézőknek. Később Facebook-oldalán és a Korrupcióinfó nevű oldalán dokumentumokkal együtt is megosztotta a részleteket, amelyek alapján megfogalmazta a vagyoneltitkolás és egyéb bűncselekmények gyanúját - írja a lap.

Erre reagálva Tóth Csaba azt közölte, „vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni”.

 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Szólj hozzá!

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.