Nem vizsgálják Tóth Csaba vagyonnyilatkozatát, tehát "feddhetetlen"

Bazsó Bálint 2021-09-22 18:53:00
Legalábbis a zuglói MSZP szerint.

Sajátos logikával verte meg a Jóisten a zuglói MSZP-t, akik szerint azzal, hogy az előválasztási bizottság nem vizsgálja Tóth Csaba vagyonnyilatkozatát, a politikus máris tisztázódott és jelöltjük "feddhetetlenné" vált.

A Telex tudósítása szerint ugyanakkor azt egyelőre nem tudni, az OEVB érdemben megvizsgálta-e mindazt, aminek gyanúját Hadházy Ákos megfogalmazta vetélytársával szemben.

„Az Országos Előválasztási Bizottság mai döntésével egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége, ugyanis a testület elutasította Jakab Péter beadványát”

– közölte az MSZP.

Hozzátették: „bíznak abban, hogy a Tóth Csaba körüli találgatások és alaptalan vádaskodások ideje lejárt, és a jövőben a demokratikus ellenzék jelöltjei egymás kölcsönös tiszteletben tartásával dolgoznak tovább közös célunkért: a kormányváltásért és egy demokratikus ország megteremtéséért.”

Mint ismert, az üggyel összefüggésben a Jobbik elnöke, Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett az Országos Előválasztási Bizottságnál Tóth Csabával szemben, miután Hadházy Ákos azt állította, bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy választókerületi ellenfele vagyonnyilatkozatában eltitkol egy félmilliárd forint értékű gyártelepet, amelynek működése felett közvetlen hatást gyakorol.

Tóth Csaba: Nincs semmilyen eltitkolt vagyonom

„Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni" - írta egy közleményben Tóth Csaba szocialista képviselő, amelyben Hadházy Ákos vádjaira reagált.

A lap emlékeztetett: az előválasztáson indulóknak a jelentkezéshez korábban feddhetetlenségi nyilatkozatot kellett aláírnia, és és el kellett fogadniuk az ellenzéki pártok értéknyilatkozatát, valamint az előválasztás etikai kódexét is, amelyeknek szintén vannak korrupcióellenes feltételei és elvei.

A zuglói választókerület érdekes "színfoltja" az ellenzéki előválasztásnak, hiszen amióta a Momentum Mozgalom bejelentette, hogy a korábban otthonában, Tolnában induló Hadházy Ákost a szinte biztosan nyerhető és az MSZP-s Tóth Csaba birodalmának tekinthető fővárosi kerületben indítja el, ki is tört a háború. 

A sorozatos pártalkul révén végül Hadházy mögé - a Momentum mellett - csak a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt be, Tóth mögé viszont a DK és a Jobbik is.

Múlt pénteken előválasztási vitát tartottak a Zugló Tv-ben, ahol Hadházy egy meglehetősen kusza és szövevényes ügy részleteit kezdte el feltárni a nézőknek. Később Facebook-oldalán és a Korrupcióinfó nevű oldalán dokumentumokkal együtt is megosztotta a részleteket, amelyek alapján megfogalmazta a vagyoneltitkolás és egyéb bűncselekmények gyanúját - írja a lap.

Erre reagálva Tóth Csaba azt közölte, „vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni”.

 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Szólj hozzá!

Évente több százmillió őshonos állattal végeznek a macskák Ausztráliában

A házi kedvencek mindegyike átlagosan 110 őshonos állatot öl meg barangolásai, alkalmi vadászatai során.

Rendőrségi feljelentést tett az apa, akinek a lányának szétvágták a cipőjét az egyik szombathelyi iskolában

Nem csak rongálás de lopás is történt, mivel a lány tornazsákja eltűnt, benne egy edzőcipővel.

LMP Borkai bejelentésére: szórakoztató kampány elé nézünk

Őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy Dézsi Csaba vagy Borkai Zsolt fogja-e hitelesebben megjeleníteni a konzervatív értékeket a városban, esetleg sor kerül-e az első jobboldali előválasztásra - írják a zöldek.

LMP: jelentősen növelni kell az egészségügy forrásait

Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy pártja a magánegészségügy bevonását is szorgalmazza a diagnosztikai ellátásba.

Tornádó alakult ki Szombathely mellett

A tölcsér többször is elérte a felszínt.

21,5%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Megbírságolta a Médiahatóság a Körmend FM-et

Több szabálytalanságot is elkövetett a rádióadó.

Váltson Távhő e-számlára és vegyen részt a nyereményjátékban!

Nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de rengeteg papírt is megspórolna így a Szombathelyi Távhőszolgáltató.

Népszámlálás: berobbant a győri agglomeráció

Miközben Győr lakossága kicsit fogyott, a környező településeken óriási népességnövekedés volt.

Járni fog a Szívügyünk Győr-bérlet a tanároknak is

Tovább foltozzák a parkolási rendeletet, jár az olcsóbb bérlet az iskolákban dolgozóknak is.

Július elsejétől indul meg a rendelés a József Attila utcai rendelőben Győrben

Június közepén átadják az épületet, ami már decemberben elkészült, de gondok voltak vele.

Dézsi Csaba András bérgyilkosokhoz hasonlította az Ugytudjuk.hu újságíróit

Újabb szintlépés a „gonosz kukkoló nyúlbéla”, az „idegbeteg” és a „tiszteletlen, füllentős, arrogáns, kiképzett provokátor” után.

Erősen gomolyfelhős idő lesz csütörtökön

Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.