Tóth Csaba: Nincs semmilyen eltitkolt vagyonom

ugytudjuk.hu 2021-09-20 07:18:10
Hadházy vádjaira reagált Zugló országgyűlési képviselője.

„Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni"

– írta egy közleményben Tóth Csaba szocialista képviselő, amelyben Hadházy Ákos vádjaira reagált.

Hadházy pénteken, a zuglói előválasztási vitában lényegében azt állította, hogy Tóth Csaba egy budapesti gyártelepet és más ingatlanvagyont tüntetett el trükkösen a vagyonnyilatkozatából, közölte a HVG.

Az üggyel összefüggésben Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett az Országos Előválasztási Bizottságnál Tóth Csabával szemben – erről már a 444.hu számolt be.

„Zuglóban jó néhány kritikát kaptam azért, amiért az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatom, noha Hadházy Ákos szerint Tóth Csaba korrupt. Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait. Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője. A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen"

– olvasható Jakab Péter közleményében.

Tóth Csaba zuglói szocialista jelölt feljelenti Gulyás Mártont

Hétfő este került volna sorra a Partizán előválasztási vitasorozatában az egyik legélesebb verseny a fővárosban: Zuglóban Tóth Csaba (MSZP) mögé sorakozott fel az ellenzék nagyobbik része, és itt indul az országszerte ismert független politikus, Hadházy Ákos a Momentum színeiben.

Hadházy néhány dokumentumot is feltöltött a honlapjára, ezek alapján kiderült, hogy a szocialista képviselő bizalmasai 2012-ben Zalaegerszegen létrehoztak egy alapítványt, majd 2013-ban megvettek egy gyártelepet a XXII. kerületi Gyár utcában. A lap részletesen leír egy bonyolult üzleti konstrukciót, amelyben Tóth Csaba és több olyan személy cége is szerepet kap, akiket a szocialista képviselő bizalmi embereinek tartanak. Mint írják, többen közülük Zuglóban is fontos szerephez jutottak az elmúlt években.

Hadházy Ákos szerint a gyártelep megvétele körüli bonyolult konstrukció arra jó, hogy Tóth Csaba el tudjon titkolni egy több százmilliós vagyonelemet, de szerinte akár az adóelkerülés vagy a pénzmosás gyanúja is felmerülhet.

Tóth Csaba a pénteki előválasztási vitában azt mondta, az elmúlt 20 évben valóban komoly ingatlanportfólió jött össze a cégénél, de ennek semmi köze nincs sem a képviselői munkájához, sem pedig Zuglóhoz.

 

Címlapfotó: MTI/Soós Lajos

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.