Jakab Péter Orbánnak: Jobb, ha visszafogja magát, mert "Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória"

Bazsó Bálint 2021-09-20 19:30:00
Erős napunk van.

Folytatjuk a helyszíni tudósításunkat a parlamentből. Késő délután a Jakab-Orbán csörte ott folytatódott, ahol pár órával korábban abbahagyták. Jakab Péter azonnali kérdésében ismét azzal indított, amivel három évvel ezelőtt első beszédében:

"Talán emlékszik még miniszterelnök úr, három évvel ezelőtt azt mondtam: Ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem. Akkor remegett meg először a bajusz"

- mondta, majd hozzátette: nem véletlen, hogy az Egyesült Államok elnöke egyszerűen gengszternek nevezte a magyar miniszterelnököt.

Hozzátette: büszke rá, hogy már az USA elnök is azt mondja, amit ő évek óta.

Szerinte Orbánék ellopták a Balatont, Tokajt, a Mátrai Erőművet, az egyetemeket és az autópályákat, ráadásul most még egymásnak ugrasztják a magyarokat is.

"Mindig kell valakit gyűlölni. Most éppen a szivárványos zászlót, ami nekem sem a szívem csücske, de soha nem fogok őket gyűlölet céltáblájává tenni, mert magánügy, és azért, mert a gyűlölet mindig visszahull a gyűlölködők fejére"

 -mondta Jakab, aki szerint jobb, ha Orbán visszafogja magát, mert "Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória".

Orbán szerint ugyanakkor a kormányzása alatt, az elmúlt 11 évben mind a nemzeti vagyon, mind az emberek vagyona jelentős mértékben nőt, ellentétben Jakab Péter és a Jobbik szövetségeseinek kormányzati időszakával, amikor mindkettő csökkent. 

A miniszterelnök őszi ülésszakot megnyitó beszédét és az arra adott reakciókat itt olvashatja el:

"Nem fog megremegni a kezem, amikor Önt bilincsbe kell verni" - megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka

Orbán Viktor szokásához híven napirend előtti felszólalásában nyitotta meg az Országgyűlés őszi időszakát. A paprikás hangulat természetesen nem maradt el, a miniszterelnök beszédét követően több ellenzéki vezető is elszámoltatást és "bilincset" ígért, ám a kormánypártok válasza sem maradt el. - mondta a miniszterelnök, utalva arra, hogy a volt miniszterelnök már elhagyta a termet.

Fogják vissza a költekezést!

Az államadósságról kérdezte a miniszterelnököt Varju László. A DK-s képviselő szerint csak 2016-ban kezdett el csökkenni az államadósság, majd most a koronavírus-járvány miatt ismét megugrott. Szerinte Orbánék "ellopják a pénzünket" majd  felszólította a miniszterelnököt, hogy ne adósítsák el a magyar embereket.

A miniszterelnök nem sokat teketóriázott, azt mondta: 

"Az ön beszéde egy kommunista beszéd."

Szerint ugyanis a kommunisták csinálták azt, hogy amit elkövettek, azt másokra fogták. "2010 előtt a baloldali kormányok adósították el az országot, a 2010 utáni kormányok pedig lecsökkentették azt" - mondta.

Varju azt kérte a kormánytól, hogy "fogják vissza a költekezést", Orbán szerint viszont, ha így tesznek, akkor "nem lesznek béremelések, nem lesz 13. havi nyugdíj, és nem lesz adóvisszatérítés". 

Áfacsökkentés: "Láthatja, igyekszünk"

Csárdi Antal az alapvető élelmiszerek áráról kérdezte a miniszterelnököt. 

Az LMP-s politikus azt tanácsolta a miniszterelnöknek, hogy nézzen körül egy piacon és győződjön meg arról a saját szemével is, hogy milyen sebességgel emelkednek az árak. Szerinte a kormánynak igenis van eszköze az alapvető élelmiszerek árának letörésében, ez pedig az áfacsökkentés. 

A miniszterelnök közölte: "komolyan veszi a képviselő felszólalását, hiszen ő egy élelmiszer-kereskedő" (Csárdi Antalnak korábban zöldséges üzlete volt), ugyanakkor hozzátette: többek között a tej, a tojás, a hal és a marha áfáját is lecsökkentették, tehát "láthatja, igyekszünk".

Az LMP-s politikus válaszában azonban azt mondta: ez nem elég, a zöldségek, gyümölcsök és a rizs áfáját is csökkenteni kellene. Orbán Viktor erre már úgy reagált: azokat az élelmiszereket választották ki, amelyeket a magyarok a leginkább fogyasztana. 

Vállalja-e a felelősséget a 30 ezer halottért?

Nem finomkodott túl sokat Tordai Bence sem. A Párbeszéd politikusa négy kérdést tett fel a miniszterelnök:

  • Vállalja-e a felelősséget a 30 ezer, koronavírus következtében elhunyt magyarért?
  • Hogyan értékeli, hogy az előválasztásról egyáltalán nem adott hírt az MTI?
  • Miért titkosították a Pegasus-ügyben összehívott mai Nemzetbiztonsági bizottság ülésének tartalmát, ha nem történt törvénytelenség, végezetül pedig az álláskeresési járadék meghosszabbításáról kérdezett.

Orbán Viktor az első kérdést gyorsan lezárta: válaszában azt mondta: halottak és hozzátartózok érzelmeivel játszani és azt politikai haszonszerzésre felhasználni ízléselten.

Hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy legyen elég orvos kórházi ágy és vakcina.

"Az, hogy az MTI nem tudósít az előválasztásról, az az ellenzéknek kedvez"

- mondta a miniszterelnök, aki megvédte az álláskeresési járadékot is, mondván, hogy aki ezen túlcsúszik, azoknak ott a közmunka.

Tordai válaszásban gyenge és gyáva poltikai magatartásnak nevezte azt, hogy nem vállalja a felelősséget a fertőzésben elhunytakért, ahogyan azt is, hogy az MTI kapcsán "elviccel egy nyilvánvaló törvénysértést" - mondta. 

Emlékeztetett: az álláskeresési járadék három hónap, miközben az átlagos munkakereséssel töltött idő 14 hónap, amit a miniszterelnök kínál, az pedig egy 54 ezer forintos közmunka.

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.