Megkapja a Győr-Szol a 450 milliós átcsoportosítást

Pintér Bence 2021-09-08 16:20:00
A kulturális dolgozók bérfejlesztése más forrásból már korábban megtörtént, innen jön a 150 milliós összeg.

Mint arról szerdán korábban már írtunk, rendkívüli ülést tartott a győri önkormányzat pénzügyi bizottsága, amelyen az egyetlen érdemi napirendi pont a győri közszolgáltató cég, a Győr-Szol kisegítése volt:

450 millió forint plusz költségvetési forrás megszavazására hívták össze bizottság tagjait.

Előzetesen annyit lehetett tudni, hogy a pénzinjekcióra azért van szükség, mert „a városüzemeltetési feladattervben rögzített egyes munkák – például a fűnyírás, a gazos területek kaszálása, a virágágyak és növénydézsák öntözése, az útszegélyek melletti területek sarazása, a fametszések, a szúnyoggyérítés – tekintetében gyakoribb munkavégzést tett szükségessé az időjárási tényezők alakulása”. A pénzt az Útkezelőtől (300 millió) és a kulturális dolgozók bérfejlesztési támogatásából (150 millió) veszik el.

Az ülés elején Nagyné Novy Lilla mutatkozott be, aki idén tavasszal lett a pénzügyi főosztály vezetője, amikor Nagy Tamás addigi főosztályvezető távozott. Az új főosztályvezető 1992 óta dolgozik a pénzügyi osztályon.

A Győr-Szolnak átadott pénzzel kapcsolatban először Pollreisz Balázs (MSZP) szólalt fel, aki elmondta: a napirendi pontot átfutva felszaladt a szemöldöke, ezért az osztályvezető asszonyt kérdezte, hogy egyrészt eredetileg mennyi pénz volt betervezve szúnyogirtásra és fűnyírásra; másrészt pedig arról, hogy pontosan mit takar a kulturális dolgozók bérfejlesztési pénzének felvonása. A szocialista képviselő arról is beszélt, hogy egyébként a fűnyírás éppenséggel elég nagy csúszásban volt a városban. Megjegyezte azt is, hogy a városüzemeltetésre betervezett összeg szokás szerint alul volt tervezve.

Jelezte, hogy mivel hasonló összeget kap a Győr-Szol, mint amennyit büntetésként kell kifizetnie egy per miatt, ezért érdeklődik, hogy nem ennek a bújtatott kifizetéséről van-e szó.

A válasz szerint 1,4 milliárd forint volt betervezve városüzemeltetésre, de ezen kívül van a szúnyogirtá összege, ami jelen állás szerint idén 151 és fél millió forintba került. A kulturális területre vonatkozó kérdés kapcsán Nagyné Novy Lilla elmondta: eredetileg városi forrásból tervezték a bérfejlesztést, de végül állami pénzt kaptak a bérfejlesztés támogatására, ezért ez az összeg szabadon felhasználhatóvá vált.

Hegedűs Ákos külső bizottsági tag (Momentum) arról érdeklődött, hogy az útfejlesztéseket mennyiben érinti az Útkezelőtől elvont pénz; illetve hogy az államháztartási törvénynek mennyire felelnek meg ezek az átcsoportosítások. Varga Ferenc városstratégiai főosztályvezető elmondta: a törvényeknek megfelelnek az átcsoportosítások. Arra is reagált, hogy miért nem építik be a szúnyogirtás összegét a városüzemeltetésre betervezett összegbe: elmondása szerint nem lehet tudni előre, hogy ez milyen összegbe kerül.

Pollreisz Balázshoz került vissza a szó, elmondta: érthető, hogy nem tudnak ezzel előre számolni, bár minden évben nagyjából hasonló összegről van szó. Emellett újra megkérdezte ő is, hogy tételesen milyen felújításokat, beruházásokat érint az útkezelőtől elvont összeg, erre azonban írásban várja majd a választ.

A javaslatot a bizottság a két ellenzéki politikus tartózkodása mellett megszavazta.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.