Hende Csaba győzelemnek állítja be, hogy 80 millió forinttal kevesebbet kap a Haladás VSE a kormánytól

ugytudjuk.hu 2021-08-29 20:14:43
A fideszes országgyűlési képviselő mindent feltesz egy lapra, még akkor is, ha nem sok minden igaz belőle.

Biztonságban folyhat a munka a Haladás VSE-nél: megérkezett a kormány 220 millió forintos támogatása a patinás szombathelyi egyesület számlájára

– jelentette be Facebook-oldalán Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a napokban.

A bejegyzést követően a Frisss nevű, szorosan kormányközeli lapnak adott interjút Hende, ami tények helyett inkább politikai lózungokat tartalmazott.

A fideszes politikus egyébként éppen azzal büszkélkedik, hogy 220 millió forint kormányzati forrást lobbizott ki a Haladásnak, holott az egyesület korábban ennél többet, 300 milliót kapott.

Külön érdekességet ad Hende megnyilvánulásának, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke nemrég pont arról beszélt, hogy a politikusok ne használják fel a sportot saját politikai érdekeikért.

Csányi Sándor arra kéri a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban

A politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartom a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből - írja Csányi Sándor az MLSZ oldalán, majd hozzáteszi: A futball ugyanis mindenkié!

Értjük, hogy Hende Csaba csak politikai alapon tud gondolkodni, de Szombathelyen a városvezetés nem politikai alapon osztja szét a közpénzt, ellentétben a kormánnyal és annak képviselőivel

– mondta el lapunknak László Győző (Éljen Szombathely), a város sportért is felelős alpolgármestere, majd hozzátette:

Hende Csaba egyszerűen valótlanságokat állít a Haladás támogatásával kapcsolatban.

A városvezető szerint megmosolyogtató, hogy Hende Csaba sikerként akarja eladni azt, amikor ő 80 millió forinttal kevesebb támogatást "szerzett" ahhoz képest, mint amit az előző években kapott az egyesület. László szerint a szombathelyi stadion átadásakor szintén 300 millió forintot ígért a kormány a Haladásnak, ehhez képest most "csak" 220 milliót kaptak.

Megértjük azt is, hogy mindent sikerként kell eladnia, hiszen most is azért kampányol, hogy újra a Fidesz jelöltje lehessen a térségben a jövő tavaszi választásokon

– mondta az alpolgármester. Az elhangzottak szerint a város összességében a korábbi évekhez hasonló nagyságrendű támogatást biztosított a Haladás VSE-nek, mint a korábbi, még fideszes városvezetés, az egyesületnek szánt támogatási sor pedig 2018 óta változatlan volt.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy annak idején, amikor a kormányzati elvonások miatt kellett volna lobbizni, azt meg sem kísérelte a képviselő, pedig az elvont városi pénzekből a sportot is nagyobb mértékben lehetne támogatni

– jelentette ki László Győző, aki szerint sajnos az idei évben a járvány és a kormányzati elvonások a sporttámogatásokat is felülírták.

Hende Csaba szerint nem az ő dolga, hogy lobbizzon a Szombathelytől elvont pénzekért

Pénteken a Herényiek Házában tartott közös sajtótájékoztatót Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, Szalay-Bobrovinczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács István a Hegypásztor Kör elnöke. A sajtótájékoztató első felében Hende Csaba számolt be arról, ő hogyan látja a helyi civilek és Szombathely helyzetét.

Hende a fentebb nevezett interjújában beszélt egy 60 millió forintos összegről is, ami nem a kormány támogatása, hanem tartozásrendezés volt. Az összeghez csak most jutott hozzá Szombathely, és a pénz egy részéből a város a miniszterelnök kifejezett kérésének megfelően a Haladás VSE labdarúgó utánpótlásnevelését kívánja támogatni.

A Haladás működése a legjobb tudásunk szerint mindig is biztosított volt. Büszkék vagyunk a patinás egyesületre, amit a továbbiakban is támogatni fogunk. Sajnálatosnak tartjuk, hogy Hende Csaba a sporttal akar magának politikai tőkét kovácsolni; inkább azt javasoljuk, vegyen példát Csányi Sándorról, aki szerint ez ne legyen többé politikai kérdés. Így kérjük, ő se tegye azzá

– zárta szavait az alpolgármester.

Borítóképünk Illusztráció

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.