Visszalépett az ellenzéki előválasztástól a Vas 2-es körzetben Molnár Miklós

Fehér Buda 2021-08-27 07:42:00
Szombathely egykori alpolgármestere azt mondja, személyes okok miatt döntött így, de közrejátszott a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere is.

Csütörtökön délután jelentette be a visszalépését a Vas 2-es körzet ellenzéki előválasztásától Molnár Miklós. Molnár az Ugytudjuk.hu-nak arról nyilatkozott, hogy személyes okok miatt lépett vissza, de Szombathely egykori alpolgármestere azt is elmondta, hogy közrejátszott a döntésében a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere, amely szeptemberben veszi kezdetét. 

„Hiszek abban, hogy engem politikai okokból, politikai nyomásra távolítottak el a cégtől, ezért a munkaügyi kereset egyik eleme a visszahelyezésemmel kapcsolatos igény megfogalmazása lesz. Én ebben a perben elsősorban erkölcsi, politikai és szakmai rehabilitációt szeretnék elérni annak kapcsán, ami történt” – nyilatkozta Molnár a lapunknak.

Molnár azután indított munkaügyi pert, hogy 2020 augusztusában visszahívták a Vasivíz Zrt. éléről. A politikus úgy véli, hogy Hende Csaba már a szombathelyi közgyűlés termében is arra utalt, hogy politikai indíttatású támadásoknak lesz kitéve, ami abban mutatkozott meg, hogy Hende nyilvánosan azt kérte Molnártól, hogy üljön vissza Fidesz frakciójába, még nem túl késő visszavonni az akkori döntését. A történésekről 2018-ban Molnár a 444-nek mesélt, amiről videó is készült:

 

A túlóratörvénnyel indult, végül az egész várost elvesztette a Fidesz

Szombathelyen hiába irányít tíz éve a Fidesz, januárban mégis sikerült az ellenzéknek elérni, hogy a városi cégek ne alkalmazhassák a túlóratörvényt. Korábba...

 

Molnár azonban azt mondja, hogy a visszalépése ellenére történtek jó dolgok is amiatt, hogy eredetileg az indulás mellett döntött. A politikus kiemelte, hogy az indulásnak köszönhetően ismerte meg Németh Zsoltot, a sárvári Híd a Jövőnkért Egyesület képviselőjét. Molnár és Németh között kialakult egy olyan kapcsolat, amely során szakmai tapasztalatokat osztott meg egymással a két politikus azzal a szándékkal, hogy egymás munkáját segítsék. Molnár korábban már beszélt az ilyesfajta terveiről, azóta pedig többször is tanácsokkal látta el a sárvári képviselőt, ezt az együttműködésüket a jövőben is fenn akarják tartani.

Molnár visszalépéséről Németh Zsoltot is kérdeztük, aki azt mondta, hogy ő is, és a Híd a Jövőnkért Egyesület is elfogadja a Pro Savaria elnökének a döntését, egyben pedig megköszönte Molnár eddigi segítségét. „A tapasztalatainkat eddig is megbeszéltük egymással, ezt a továbbiakban is megtesszük majd. A magam részéről van egy kis keserűség is a bejelentéssel kapcsolatban, mégpedig azért, mert a Vas 2-es körzetben már régóta lehetséges az, hogy egy szűk csoport képes leuralni a politikai vezetést, ezáltal képes a gazdasági élethelyzetre is hatással lenni. Mi azért örültünk annak, hogy Molnár Miklós elindul, mert ő tényleg egy megyei jogú város vezetésében vett részt, volt rálátása az egészségügyi, szociálpolitikai és gazdasági kérdésekre. Mi egy olyan jelöltet kerestünk, aki fej-fej mellett tudott volna megküzdeni a kormánypárt jelöltjével.”

Németh kitért arra is, hogy nemrég elhunyt dr. Szabó Gyula, sárvári képviselő, így a városban hamarosan időközi választást fognak kiírni. „Sajnálatos módon, relatíve fiatalon elhunyt a sebész főorvos úr. Ő Sárváron politikailag mérsékelt, a polgári mértéktartást képviselő politikus volt, akit maximálisan tiszteltek a városban. Én is tiszteltem, úgy gondolom, hogy egy ilyen képviselőnek mindenképpen helye van a testületben. Dr. Szabó Gyula halálát követően új helyzet fog kialakulni, az időközi választásról már egyeztettünk a szervezetekkel, az már megfogalmaztuk, hogy ellenzékikekként az a feladatunk, hogy kontrolláljuk a városvezetés működését, ennek az eléréséért pedig el fogunk indulni az időközi választáson” – nyilatkozta Németh.

 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.