Visszalépett az ellenzéki előválasztástól a Vas 2-es körzetben Molnár Miklós

Fehér Buda 2021-08-27 07:42:00
Szombathely egykori alpolgármestere azt mondja, személyes okok miatt döntött így, de közrejátszott a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere is.

Csütörtökön délután jelentette be a visszalépését a Vas 2-es körzet ellenzéki előválasztásától Molnár Miklós. Molnár az Ugytudjuk.hu-nak arról nyilatkozott, hogy személyes okok miatt lépett vissza, de Szombathely egykori alpolgármestere azt is elmondta, hogy közrejátszott a döntésében a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere, amely szeptemberben veszi kezdetét. 

„Hiszek abban, hogy engem politikai okokból, politikai nyomásra távolítottak el a cégtől, ezért a munkaügyi kereset egyik eleme a visszahelyezésemmel kapcsolatos igény megfogalmazása lesz. Én ebben a perben elsősorban erkölcsi, politikai és szakmai rehabilitációt szeretnék elérni annak kapcsán, ami történt” – nyilatkozta Molnár a lapunknak.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Molnár azután indított munkaügyi pert, hogy 2020 augusztusában visszahívták a Vasivíz Zrt. éléről. A politikus úgy véli, hogy Hende Csaba már a szombathelyi közgyűlés termében is arra utalt, hogy politikai indíttatású támadásoknak lesz kitéve, ami abban mutatkozott meg, hogy Hende nyilvánosan azt kérte Molnártól, hogy üljön vissza Fidesz frakciójába, még nem túl késő visszavonni az akkori döntését. A történésekről 2018-ban Molnár a 444-nek mesélt, amiről videó is készült:

 

A túlóratörvénnyel indult, végül az egész várost elvesztette a Fidesz

Szombathelyen hiába irányít tíz éve a Fidesz, januárban mégis sikerült az ellenzéknek elérni, hogy a városi cégek ne alkalmazhassák a túlóratörvényt. Korábba...

 

Molnár azonban azt mondja, hogy a visszalépése ellenére történtek jó dolgok is amiatt, hogy eredetileg az indulás mellett döntött. A politikus kiemelte, hogy az indulásnak köszönhetően ismerte meg Németh Zsoltot, a sárvári Híd a Jövőnkért Egyesület képviselőjét. Molnár és Németh között kialakult egy olyan kapcsolat, amely során szakmai tapasztalatokat osztott meg egymással a két politikus azzal a szándékkal, hogy egymás munkáját segítsék. Molnár korábban már beszélt az ilyesfajta terveiről, azóta pedig többször is tanácsokkal látta el a sárvári képviselőt, ezt az együttműködésüket a jövőben is fenn akarják tartani.

Molnár visszalépéséről Németh Zsoltot is kérdeztük, aki azt mondta, hogy ő is, és a Híd a Jövőnkért Egyesület is elfogadja a Pro Savaria elnökének a döntését, egyben pedig megköszönte Molnár eddigi segítségét. „A tapasztalatainkat eddig is megbeszéltük egymással, ezt a továbbiakban is megtesszük majd. A magam részéről van egy kis keserűség is a bejelentéssel kapcsolatban, mégpedig azért, mert a Vas 2-es körzetben már régóta lehetséges az, hogy egy szűk csoport képes leuralni a politikai vezetést, ezáltal képes a gazdasági élethelyzetre is hatással lenni. Mi azért örültünk annak, hogy Molnár Miklós elindul, mert ő tényleg egy megyei jogú város vezetésében vett részt, volt rálátása az egészségügyi, szociálpolitikai és gazdasági kérdésekre. Mi egy olyan jelöltet kerestünk, aki fej-fej mellett tudott volna megküzdeni a kormánypárt jelöltjével.”

Németh kitért arra is, hogy nemrég elhunyt dr. Szabó Gyula, sárvári képviselő, így a városban hamarosan időközi választást fognak kiírni. „Sajnálatos módon, relatíve fiatalon elhunyt a sebész főorvos úr. Ő Sárváron politikailag mérsékelt, a polgári mértéktartást képviselő politikus volt, akit maximálisan tiszteltek a városban. Én is tiszteltem, úgy gondolom, hogy egy ilyen képviselőnek mindenképpen helye van a testületben. Dr. Szabó Gyula halálát követően új helyzet fog kialakulni, az időközi választásról már egyeztettünk a szervezetekkel, az már megfogalmaztuk, hogy ellenzékikekként az a feladatunk, hogy kontrolláljuk a városvezetés működését, ennek az eléréséért pedig el fogunk indulni az időközi választáson” – nyilatkozta Németh.

 

Szólj hozzá!

Az ötös lottó mai nyerőszámait a Csinibabában sem olvasnák be

Na, vajon melyik számot kell később az újságban keresni?

Dráma: Verstappen az utolsó kanyarban vágta oda a Red Bullt Szaúd-Arábiában

Óriási körön volt, de a hiba miatt Mercedes első sor lesz a holnapi futam rajtjánál.

Főállásúak lettek a győri színészek

Eddig eseti megbízási szerződések után kaptak csak pénzt a fellépők, így a pandémia alatt elmaradt darabok miatt bevételük sem volt.

Karácsony Gergely vezeti a Párbeszéd választási listáját, de nem akar a parlamentbe beülni

Azt mondja, ez csak szimbolikus, ő továbbra is főpolgármesterként szeretne dolgozni, szövetségben az új kormánnyal.

Nem szerzett pontot a Gyirmót

Az első félidő még gól nélkül telt a Mezőkövesd ellen, de később már nem bírták a nyomást a győriek.

Továbbra is lehet regisztráció nélkül oltani, mutatjuk a Vas megyei helyszíneket

Még egy hetet rádobnak a macera nélküli oltásfelvételre.

Testmozgást helyettesítő ágyban fekvés: hamarosan ez is lehetséges lesz

Nem brit, hanem ausztrál kutatók feltalálták a tablettát, amely helyettesíti a sportolást.

Adattörlő címke kerül a magyar mobilokra és laptopokra

Ilyen az ingyenes állami adattörlő alkalmazás: egy olyan matricát tesznek fel az eszközeinkre, vagy megyünk be érte a járási hivatalba, amin egy kód látható. Ezt egy weboldalon be kell pötyögni, majd e-mailben kapunk egy segédprogramot, amit letöltünk és felmásolunk egy pendrivera. És voálá, volt - nincs adat.

A Marvel egyik legnagyobb főgonoszáról neveztek el egy kisbabát Angliában

Reméljük, ő nem törli el a fél univerzumot, amikor felnő.

Napközben kirándulóidő, este viszont havaseső lesz

És persze a szél is elkezd majd fújni.

Elhunyt Bári Olga Pro Urbe-díjas képviselő

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Bári Olga egykori győri szocialista önkormányzati képviselő.

Magyar Orvosi Kamara: Magas arányban oltatlanok fekszenek intenzíven koronavírussal

125 intenzív osztályon fekvő beteg között vizsgálta a Magyar Orvosi Kamara az oltottak és oltatlanok arányát: hetven százalék az oltatlanok aránya.

Rendkívüli ülést tart a Győr-Szol ügyében a győri közgyűlés jövő kedden

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen témában, de van olyan értesülés, hogy a gázáremelkedés miatt van szükség tulajdonosi döntésre.

van még itt cikk a témában:

Pályázat nélkül adta el a sárvári önkormányzat az Aréna melletti területet, ami pont egy Gagyi Leventéhez köthető beruházóhoz került

Az ellenzéki képviselők pályázati úton akarták eladni a területet, ám ezt a fideszes többség leszavazta.

Autó égett Sárváron

A város hivatásos tűzoltói eloltották a tüzet.

A fideszes képviselők leszavazták, hogy később visszanézhetőek legyenek a sárvári képviselő-testületi ülések

Az üléseket jelenleg csak egyszer, élőben közvetíti a városi tévé, ám sokaknak nem jó a délután négy órai időpont.