Visszalépett az ellenzéki előválasztástól a Vas 2-es körzetben Molnár Miklós

Fehér Buda 2021-08-27 07:42:00
Szombathely egykori alpolgármestere azt mondja, személyes okok miatt döntött így, de közrejátszott a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere is.

Csütörtökön délután jelentette be a visszalépését a Vas 2-es körzet ellenzéki előválasztásától Molnár Miklós. Molnár az Ugytudjuk.hu-nak arról nyilatkozott, hogy személyes okok miatt lépett vissza, de Szombathely egykori alpolgármestere azt is elmondta, hogy közrejátszott a döntésében a Vasivíz Zrt. elleni munkaügyi pere, amely szeptemberben veszi kezdetét. 

„Hiszek abban, hogy engem politikai okokból, politikai nyomásra távolítottak el a cégtől, ezért a munkaügyi kereset egyik eleme a visszahelyezésemmel kapcsolatos igény megfogalmazása lesz. Én ebben a perben elsősorban erkölcsi, politikai és szakmai rehabilitációt szeretnék elérni annak kapcsán, ami történt” – nyilatkozta Molnár a lapunknak.

Molnár azután indított munkaügyi pert, hogy 2020 augusztusában visszahívták a Vasivíz Zrt. éléről. A politikus úgy véli, hogy Hende Csaba már a szombathelyi közgyűlés termében is arra utalt, hogy politikai indíttatású támadásoknak lesz kitéve, ami abban mutatkozott meg, hogy Hende nyilvánosan azt kérte Molnártól, hogy üljön vissza Fidesz frakciójába, még nem túl késő visszavonni az akkori döntését. A történésekről 2018-ban Molnár a 444-nek mesélt, amiről videó is készült:

 

A túlóratörvénnyel indult, végül az egész várost elvesztette a Fidesz

Szombathelyen hiába irányít tíz éve a Fidesz, januárban mégis sikerült az ellenzéknek elérni, hogy a városi cégek ne alkalmazhassák a túlóratörvényt. Korábba...

 

Molnár azonban azt mondja, hogy a visszalépése ellenére történtek jó dolgok is amiatt, hogy eredetileg az indulás mellett döntött. A politikus kiemelte, hogy az indulásnak köszönhetően ismerte meg Németh Zsoltot, a sárvári Híd a Jövőnkért Egyesület képviselőjét. Molnár és Németh között kialakult egy olyan kapcsolat, amely során szakmai tapasztalatokat osztott meg egymással a két politikus azzal a szándékkal, hogy egymás munkáját segítsék. Molnár korábban már beszélt az ilyesfajta terveiről, azóta pedig többször is tanácsokkal látta el a sárvári képviselőt, ezt az együttműködésüket a jövőben is fenn akarják tartani.

Molnár visszalépéséről Németh Zsoltot is kérdeztük, aki azt mondta, hogy ő is, és a Híd a Jövőnkért Egyesület is elfogadja a Pro Savaria elnökének a döntését, egyben pedig megköszönte Molnár eddigi segítségét. „A tapasztalatainkat eddig is megbeszéltük egymással, ezt a továbbiakban is megtesszük majd. A magam részéről van egy kis keserűség is a bejelentéssel kapcsolatban, mégpedig azért, mert a Vas 2-es körzetben már régóta lehetséges az, hogy egy szűk csoport képes leuralni a politikai vezetést, ezáltal képes a gazdasági élethelyzetre is hatással lenni. Mi azért örültünk annak, hogy Molnár Miklós elindul, mert ő tényleg egy megyei jogú város vezetésében vett részt, volt rálátása az egészségügyi, szociálpolitikai és gazdasági kérdésekre. Mi egy olyan jelöltet kerestünk, aki fej-fej mellett tudott volna megküzdeni a kormánypárt jelöltjével.”

Németh kitért arra is, hogy nemrég elhunyt dr. Szabó Gyula, sárvári képviselő, így a városban hamarosan időközi választást fognak kiírni. „Sajnálatos módon, relatíve fiatalon elhunyt a sebész főorvos úr. Ő Sárváron politikailag mérsékelt, a polgári mértéktartást képviselő politikus volt, akit maximálisan tiszteltek a városban. Én is tiszteltem, úgy gondolom, hogy egy ilyen képviselőnek mindenképpen helye van a testületben. Dr. Szabó Gyula halálát követően új helyzet fog kialakulni, az időközi választásról már egyeztettünk a szervezetekkel, az már megfogalmaztuk, hogy ellenzékikekként az a feladatunk, hogy kontrolláljuk a városvezetés működését, ennek az eléréséért pedig el fogunk indulni az időközi választáson” – nyilatkozta Németh.

 

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.