A Vas 2-es körzet előválasztásáról egyeztetett Sárváron Németh Zsolt, Molnár Miklós és Koczka Tibor

Fehér Buda 2021-07-01 13:59:00
A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője, valamint az Újvilág Néppárt két országgyűlési képviselő-jelöltje szerint olyan jelöltre lesz szükség, aki a tapasztalatával és a tudásával segíteni tudja a térséget.

Nemrég írtunk arról, hogy az Újvilág Néppárt a Vas 2-es választókerületben, vagyis Észak-Vas megyében a Pro Savaria elnökét, Molnár Miklóst indítja el az előválasztáson. Nem sokkal a bejelentés után a sárvári Híd a Jövőnkért Egyesület beállt Molnár mögé, erről az egyesület elnöke, Németh Zsolt nyilatkozott az Ugytudjuknak.

Molnár Miklós a bejelentést követően Koczka Tibor egykori szombathelyi alpolgármesterrel, az Új Világ Néppárt Vas megyei 1. választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltjével Sárváron járt, hogy Németh Zsolttal egyeztessenek a közelgő előválasztásról. A megbeszélésük után Németh úgy nyilatkozott a lapunknak, hogy az előválasztáson olyan jelöltekre lesz szükség, akik a tapasztalatuk és a tudásuk segítségével képesek jobb útra terelni az országot. 

„2022-es választás tétjeként egyértelműen meg lehet fogalmazni, hogy a rendszerváltásról beszélünk. Azzal találtuk szembe magunkat, hogy azok az emberek, akik korábban hittek a demokráciában, egy akkori egypártrendszerrel szemben, mára teljes egészében megvalósították azt a totalitárius és diktatórikus rendszert, amely alapján teljességgel magukévá tették az országot, lenyúltak bizonyos városokat. 
Egyszerűen meggátolták azokat a lehetőségeket, amelyek demokratikus módon a teljes társadalmat megilletnék. Megvonták azokat a jogokat az emberektől, amely akár a média kapcsán, akár a szabad versenyes kapitalizmus vonatkozásában a fejlődést eredményezhetnék. Azt gondoljuk, hogy ahhoz, hogy ezen változtatni lehessen, ahhoz tényleg olyan jelöltek kellenek először az előválasztáson, később a fideszes jelöltekkel szemben, akik képesek arra, hogy a tapasztalatuk, tudásuk, és a pozitív gondolataik alapján ezt az országot jobb irányba tudják vinni. 

Mi Sárváron egyértelműen szeretnénk letenni a voksunkat Molnár Miklós mellett, aki, azt gondolom, a költségvetési tapasztalatával, és a megyei jogú városban betöltött szerepével már letette az asztalra a teljesítményt. Mi azért is támogatjuk a Miklóst, mert azt gondoljuk, hogy az ő szerepvállalásával képesek lennénk megváltoztatni azt a politikai kultúrát, ami a mai Magyarországon sajnos rossz irányba alakult. Az emberek pénzén, a társadalomtól beszedett adókból, bizonyos személyeket lejáratnak, másokat pedig felmagasztalnak. Az anyagi javak elosztása olyan logikai elemeken keresztül zajlik, ami ma nemcsak, hogy az egyszerű embereknek, hanem a fejlett gazdaságokban is szinte teljesen elképzelhetetlen. Mi nem másokat akarunk minősíteni, hanem egy versenyképes régiót és versenyképes városokat akarunk építeni.

Fontos számunkra, hogy az előválasztást jó irányba tudjuk elvinni, és a későbbiekben ez az ország ne egyszerűen egy el-, és bezárkózó ország legyen. Nyíltabb és szabad »versenyesebb« módra állítanánk át az országot, a magunk részéről e mellett tennénk le a voksunkat” – mondta Németh.

Koczka Tibor már konkrét tervekről is beszélt, mint mondta, a jövőben minden képviselőtestületi-ülést megelőzően konzultálni fognak a helyi ellenzéki képviselők csoportjával. „Németh elnök úr múltkori megnyilatkozása a sajtóban arról szólt, hogy elismerte Molnár Miklós tudását, tapasztalatát. Ő alkalmasnak tartja arra Molnárt, hogy méltó ellenfele legyen a 2022-es választáson a Fidesz jelöltjének. A mai találkozónkon viszont már nem csak kapni akartunk, hanem adni is, ezért biztosítottuk Németh elnök urat, és az ő önkormányzati csapatát, hogy azzal a tudással és tapasztalattal, amit Szombathely megyei jogú város alpolgármestereiként akár a gazdaság, akár a költségvetés, a kultúra, a sport, vagy a turizmus területein is megszereztünk, segíteni fogjuk. A jövőben rendszeresen fogunk konzultálni a közgyűlések előtt a napirendekről, és minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a sárvári képviselő-testületben a legjobb tudással felvértezve tudjanak szakmailag megalapozott vitát folytatni a jelenlegi városvezetéssel szemben.”

Molnár Miklós végül arról szólt, hogy ugyan az elmúlt években Szombathelyen politizált, de azzal, hogy a Vas megyei 2. választókerületben méretteti meg magát, tulajdonképpen hazatért. „Hálásak vagyunk azért a támogatásért, amelyet Németh elnök úr nemrég bejelentett. Számunkra ez a támogatás egy együttműködést jelent, a jövőben segíteni fogjuk Sárváron az ellenzéki képviselőcsoport munkáját. De ez nem csak Sárvárra, hanem a megye összes településére vonatkozik. Látszólag és Szombathelyről kvázi kijöttem egy másik körzetbe, de valójában visszatértem oda, ahonnan származom. Lehet, sokan tudják, lehet, hogy nem, de én büszkén szoktam hangoztatni, hogy falusi gyerek vagyok és a sárvári járásban nőttem fel. Az egyetem után visszajöttem Szombathelyre, abban az időben egyébként kevesen tértek vissza. Azóta is a megyében dolgozom. Azt is kevesen tudták, hogy az aktivitásom, amely a gazdaságélénkítést érinti, azt mindig is megyei szintre terjedt ki, hiszen a gazdaságélénkítést nem lehet városhatárokhoz kötni. Ennek szellemében dolgoztam 9 évig Szombathely gazdaságért felelős alpolgármestereként is. Ezért is akartam tagja lenni a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, hiszen megyei lefedettségű. 2004 óta próbálom azt elősegíteni, hogy ez ne egy olyan kamara legyen, amelyet Parragh úr megjelenít az országban.

Édesapám szavaival élve: vagy dolgozunk, vagy nem, vagy eszünk, vagy nem. Ezzel a mentalitással fogok nekilátni a munkának itt is. Azért, hogy egy olyan jövőképet tudjunk mutatni ennek a választókörzetnek, amely nem arról fog szólni, hogy mi történt az elmúlt 10 évben, hiszen az már a múlt, az lezárult. Azzal kell foglalkozni, hogy mi lesz a következő 5-10 évben ebben a régióban. Úgy kell fejleszteni a megye működését a jövőben, hogy abba mindenki szervesen illeszkedjen. A ’22-es választás legnagyobb tétje az lesz, hogy milyen úton indul el az ország; egy olyan úton, amelyet a jelenlegi országgyűlési képviselő képvisel, vagy egy olyan úton, amelyet én fogok képviselni. Az előválasztáson azt kell eldönteni a szavazóknak, hogy akarják-e, ezt a fajta megmérettetést. Amit ajánlani tudok, az a szakmaiság és a tapasztalat, valamint olyan ellenőrzés és kontroll, amelyet a múltban végeztem. Aki követte az eseményeket, bőségesen talál erre példát.”

A 2019-es önkormányzati választásokon a Mindenki Sárvárért Mozgalom adminisztratív tevékenységeit a Híd a Jövőnkért Egyesület koordinálta, a helyi civilszervezetek és pártok a tagjaik tevékenységein keresztül vettek részt a mozgalom munkájában. Eiveck Péter, Klimits István és Szabó Lajos ellenzéki képviselők viszont a jövőben egyénileg, a saját belátásuk szerint döntik el, hogy mely jelöltet támogatják az előválasztás során, ami nem biztos, hogy megegyezik majd a Híd a Jövőnkért Egyesület álláspontjával. Abban viszont egyet értenek, hogy a jövő évi országgyűlési választáson minden ellenzéki képviselőnek azt a jelöltet kell támogatnia, aki az előválasztáson elnyerte a választók bizalmát.

 

Szólj hozzá!

Kirúgták a munkahelyéről, ezért három nőt is megtámadott egy férfi Győrben

Megharagudott a világra, így hát ámokfutásba kezdett.

Már nem Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

A berlini klub felmentette a magyar szakembert.

Ikerterhes édesanya halt bele a koronavírus-fertőzésbe

Rendszeresen sportolt is, rendkívül edzett volt a nő.

Két autó ütközött össze Csepreg és Horvátzsidány között

Az egyik az árokba csapódott. Az érintett utat a mentés idejére lezárták.

Barátját lőtte meg egy fiatal férfi Győr belvárosában

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a 27 éves férfival szemben.

Egészségügyi Világszervezet: Ne zárják le a határokat az új vírusvariáns miatt!

A WHO attól tart, hogy a gazdasági nehézségek miatt inkább eltitkolják majd a járványügyi adatokat az országok.

Így változik a helyközi buszmenetrend december 15-től

Mutatjuk a nyugat-dunántúli változásokat!

Rövid időre kisüthet hétfőn a nap

Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik.

Hideg idő és többször havazás is várható a jövő héten

Hajnalonként néhol akár mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek, illetve napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet.

Magyarországon még nem azonosították be az omikron variánst

Ausztriában már felbukkant az új variáns.

Tizenhárom utasnál mutatták ki az omikron variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

A fertőzötteket egy Amszterdam közelében lévő őrzött hotelben szállásolták el, ahol legalább öt napig kell maradniuk.

A harmincasok jól jártak a hatos lottó sorsolásán

Ezeket a számokat húzták ki a héten.

Elhunyt Sir Frank Williams, a Williams F1-es csapat legendás alapítója

Rekordhosszan, 50 éven keresztül vezette a csapatot.

Dél-afrikai szakértő: nem okozott súlyos betegséget az omikron vírusváltozat

Okkal lehet bízni abban, hogy a jelenlegi vakcinák továbbra is védenek a koronavírus-fertőzés okozta súlyos megbetegedések ellen.

Több milliárdot fizettek Einstein egyik kéziratáért

Rekordáron kelt el a történelmi értékű dokumentum.

van még itt cikk a témában:

Két autó ütközött a 84-es főúton

A baleset Sárvár térségében, az Ostffyasszonyfai úti elágazásnál történt.

Hamarosan megkezdik a csapadékvíz-átemelő építését a sárvári belvárosban

300 millió forintból oldódik meg a Gárdonyi Géza utca területének csapadékvíz-elvezetése.