Bár a kormányt láthatóan egyáltalán nem izgatja, a szakszervezet azért vizsgálja a pedagógusok gyorsan romló anyagi helyzetét

Bazsó Bálint 2021-08-26 10:06:00
A szakszervezet szerint a munkakörülmények romlása és a fizetések elinflálódása ma már oda vezetett, hogy sok tanár ténylegesen nélkülözik.

"Felmérésben vizsgálja a PDSZ a nyomorúságos bérhelyzet által előidézett körülményeket a nevelésben-oktatásban dolgozóknál" - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

A lapunkhoz eljuttatott közleményben kiemelték: a munkakörülmények romlása, a fizetések elinflálódása ma már oda vezetett, hogy sokan ténylegesen nélkülöznek. 

A szakszervezet alig egy napja közzétett felmérése elsősorban a munkatársak életkörülményeit, a lakhatási és egyéb szegénység mértékét térképezi fel.
Az egy napja közzétett felmérést nagyon sokan töltötték már eddig is ki, az előzetes adatok pedig mellbevágók.

Nevetséges fizetést kapnak a tanárok a nyári táborokban

Napi bruttó nyolcezer, azaz nettó 5320 forintot kereshet az a tanár, aki elvállalja a reggel 9-től délután 4-ig tartó gyerekfelügyeletet egy II. kerületi nyári táborban, ugyanezt a munkát pedig bruttó hatezer forintért hirdetik pedagógus hallgatók számára - számolt be róla a 24.hu.

A szakszervezet egyúttal azt is igyekszik felmérni, meddig hajlandóak elmenni a munkatársak a tiltakozás különböző formáiban.

A felmérés a PDSZ Ne dolgozz ingyen! elnevezésű kampányoldalán, itt érhető el, kiértékelését várhatóan egy hét múlva végzik el.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.