58 millió forintba került a győri városháza harangjátéka

Pintér Bence 2021-08-19 14:20:00
A Győr-kereszt összesen 33 millióért került a helyére, a Győr 750 applikációt pedig 41 millió forintért fejlesztik. Közpénzhíradó!

57,7 millió forintba került a győri városháza új harangjátékának beszerzése – derül ki a győri Polgármesteri Hivatal kulturális osztályának üvegzseb-dokumentumából. A megbízást a Rancz Első Magyar Toronyóragyár Kft., és amint arról már beszámoltunk, a közpénzből vásárolt harangra Dézsi Csaba András polgármester nevét is felvésték.

Az is kiderült, hogy a Győr-kereszt költségei nem álltak meg a művésznek fizetett 13,9 millió forinttal, illetve az avatóünnepségre elköltött 4 millió forinttal, mivel

a Győr-Szol még további 15,2 millió forintért végezte el a szobor alapozási munkálatait. Így összességében 33 millió forintba került a Győr-kereszt felállítása.

Az alapozási munkálatok itt jóval több pénzbe kerültek, mint a tér másik felén elhelyezett „Szívügyünk Győr” fantázianevű utcabútor esetén, ami eredetileg ugye Dézsi polgármester asztalán volt levélnehezék, mielőtt felnagyított verziójából köztéri alkotás vált volna. Annak elkészítése 8,8 millió forintba került, az alapozás viszont csak 1,5 millióba került akkor.

A dokumentumból kiderült továbbá: a Győr 750 applikáció fejlesztése 41,9 millió forintba kerül, és a Monguz Információtechnológiai Kft. készíti. Bár lassan-lassan vége az emlékévnek, ennek az alkalmazásnak egyelőre nem látjuk nyomát.

A Kormorán zenekar kétmillió forintért lép fel augusztus 20-án a Pinnyédi Pikniken, a Malasits Zsolt festőművész által készített óriásfestmény kapcsán pedig hétmillió forintért kötött vállalkozási és felhasználási szerződést az önkormányzat. Jubileumi Győr-emlékérméket 22,6 millió forint értékben vásárolt az önkormányzat, ezek talán azok az érmék, amelyeket majd a fiatalok igényelhetnek.

Az Öt Templom Fesztivál tízmillió, a Műhely irodalmi folyóirat kétmillió, a Food Truck Show pedig szintén kétmillió forint támogatást kapott az önkormányzattól.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.