Vészesen kevés az ápoló a győri kórházban, és a helyzet csak rosszabb lesz

Pintér Bence 2021-08-12 17:51:00
Előfordult már Győrben az utóbbi időszakban, hogy egy osztályon ügyeletben harminc betegre egy ápoló jutott. A Covid-ellátásért járó pluszpénzeket még nem fizették ki, a kötelező oltás miatt pedig még többen mennek majd el.

Veszélyesen kevés ápoló dolgozik a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, annyira, hogy az már jelentősen veszélyezteti az ellátás minőségét – jelezték a kórház működésére rálátó forrásaink. 

Illusztrációképp egyikük elmondta: az egyik osztályon mostanra 15 orvosra 16 ápoló jut, de több osztályon ofrdult elő az is, hogy ügyeletben harmincnál több betegre jutott egy ápoló. Forrásunk szerint nem hogy minőségi, de minimálellátást is alig lehet így nyújtani több osztályon is. A kassza pedig üres.

És akkor nézzük sorban az okokat. Az egyik az, hogy még márciusban, az új jogviszony bevezetésekor félszáz ápoló távozott a kórházból. A másik az, hogy a orvosokkal szemben az ápolók bére nem emelkedett, sőt, úgy értesültünk, hogy az év eleji, Covid-ellátásban részvételért járó pluszjuttatásokat a mai napig nem kapták kézhez a győri kórház ápolói. „Mindenki túlterhelt, ideges, feszült, veszekedős” – mondta forrásunk. 

Ráadásul a kötelező oltás miatt várhatóan még többen fognak távozni a kórházból, százhoz közelít az oltatlan szakdolgozók, azaz ápolók és orvosok száma.

Kerestük kérdéseinkkel Dr. Jávor László kórházigazgatót, ő azonban cikkünk megjelenéséig nem reagált levélben feltett kérdéseinkre.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.