Vészesen kevés az ápoló a győri kórházban, és a helyzet csak rosszabb lesz

Pintér Bence 2021-08-12 17:51:00
Előfordult már Győrben az utóbbi időszakban, hogy egy osztályon ügyeletben harminc betegre egy ápoló jutott. A Covid-ellátásért járó pluszpénzeket még nem fizették ki, a kötelező oltás miatt pedig még többen mennek majd el.

Veszélyesen kevés ápoló dolgozik a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, annyira, hogy az már jelentősen veszélyezteti az ellátás minőségét – jelezték a kórház működésére rálátó forrásaink. 

Illusztrációképp egyikük elmondta: az egyik osztályon mostanra 15 orvosra 16 ápoló jut, de több osztályon ofrdult elő az is, hogy ügyeletben harmincnál több betegre jutott egy ápoló. Forrásunk szerint nem hogy minőségi, de minimálellátást is alig lehet így nyújtani több osztályon is. A kassza pedig üres.

És akkor nézzük sorban az okokat. Az egyik az, hogy még márciusban, az új jogviszony bevezetésekor félszáz ápoló távozott a kórházból. A másik az, hogy a orvosokkal szemben az ápolók bére nem emelkedett, sőt, úgy értesültünk, hogy az év eleji, Covid-ellátásban részvételért járó pluszjuttatásokat a mai napig nem kapták kézhez a győri kórház ápolói. „Mindenki túlterhelt, ideges, feszült, veszekedős” – mondta forrásunk. 

Ráadásul a kötelező oltás miatt várhatóan még többen fognak távozni a kórházból, százhoz közelít az oltatlan szakdolgozók, azaz ápolók és orvosok száma.

Kerestük kérdéseinkkel Dr. Jávor László kórházigazgatót, ő azonban cikkünk megjelenéséig nem reagált levélben feltett kérdéseinkre.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.