Hende Csaba hazudik – Reagált az Éljen Szombathely! frakció a képviselő szavaira

ugytudjuk.hu 2021-07-16 14:18:04
A Savaria Fórum falvakban való többletterjesztése az idei évben 1,7 millió forintba kerül.

„Hende Csaba, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt állította, hogy »van több ilyen város, akik nem kaptak működési kompenzációt a tárgyalások után, ezek többsége fideszes város: Győr, Székesfehérvár, satöbbi«. Ez hazugság"

– szerepel az Éljen Szombathely! Frakció szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írják, az igazság ezzel szemben a következő: Hende Csaba állításával ellentétben Győr és Székesfehérvár és valamennyi Nyugat-Magyarországi város kapott milliárdokat kormányzati támogatásként, melyet a városuk működésére használhatnak fel – ez fekete-fehéren látszik a Magyar Közlönyben. Szombathely fél évnyi hitegetés után nulla forintot kapott a kormánytól.

Csak nem akar megjelenni a Magyar Közlönyben a Hende által tegnap bejelentett szombathelyi aranyeső

Tegnap kapkodva jelentette be Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő, hogy 1 milliárd 210 millió forintot kap címkézve Szombathely. A kapkodás akkora volt, hogy egy vázlatba elmentett Facebook-posztot anélkül élesítettek ki, hogy a vázlatban jelölt hiányzó részeket beillesztették volna. A bejegyzés akkor így nézett ki.

„Hende Csaba azt állította az említett műsorban, amikor azt mondta, hogy »legutóbb 63 millió forintot szavaztak meg arra, hogy a szombathelyi önkormányzati újságot, ami tisztán, nettóban egy politikai propagandakiadvány, a szombathelyi adófizetők plusz 63 millió forintjából elkezdik ingyenesen terjeszteni a Szombathely környéki falvakban. Nekem az a fájdalmas, hogy ez kifejezetten a hűtlen kezelés kérdését veti fel.« Illés Károly helyi frakcióvezető szerint pedig 63 millió forintból fel lehet újítani a Szent István király utcai hidat. Ez is hazugság"

– tették hozzá.

A fentiekkel ellentétben a valóság az, hogy a Savaria Fórum falvakban való többletterjesztése az idei évben 1,7 millió forintba kerül, szemben a képviselő állításával. Ebből a pénzből pedig Hende Csaba maximum a fogában tudja kijavíttatni a hidat.

Szombathely városvezetésének - Hende Csabával ellentétben - a megyeszékhely környékén élők nem másodrendű állampolgárok. A szombathelyi hetilap többletterjesztésével a célunk az, hogy a környező falvak lakosai ismerhessék meg jobban és látogassák gyakrabban a szombathelyi programokat, ezzel is segítve a kis-és középvállalkozások, különösen a vendéglátószektor fellendítését.

80 méterre lakik Hende Csaba attól a szombathelyi hídtól, amit fel akar újíttatni, miközben Szentkirályon hajszálon függ, hogy használható marad-e a híd

Július 7-én jelentette be Hende Csaba a térség fideszes parlamenti politikusa, hogy "Pénz áll a házhoz". 1 milliárd 205 millió forintot utal át a kormány Szombathelynek, igaz a városnak nem sok beleszólása van abba, hogy ez a pénz mire menjen el, ezt Budapesten eldöntötték, a városvezetésnek, akiknél pedig alig tudhatja jobban bárki is, hogy éppen mire van szüksége Szombathelynek, pedig tudomásul kell vennie a döntést.

Az Éljen Szombathely! Frakció a valótlanságokon túl értetlenül áll a Savaria Fórum propagandalappá nyilvánítása mellett is, miközben Hende Csabát nem láttuk, hogy tiltakozott volna akkor, amikor a fideszes városvezetés 2017-ben 8,5 millió forintot fizetett ki a kormánypárti Lokál napi- és hetilapnak kommunikációs- és marketingtevékenységre. Hát, ami a hűtlen kezelés gyanúját veti fel, az pont ez.

„Megadjuk a tiszteletet politikai ellenfeleinknek. De amikor nyíltan hazudnak, akkor számíthatnak arra, hogy minden esetben kíméletlenül fogjuk leleplezni őket. Mint most is"

– zárta a frakció a közleményt.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.