Csak nem akar megjelenni a Magyar Közlönyben a Hende által tegnap bejelentett szombathelyi aranyeső

Farkas Bazsi 2021-07-08 09:37:00
Pedig a politikus tegnap már esélyesnek tartotta, hogy meg is jelent.

Tegnap kapkodva jelentette be Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő, hogy 1 milliárd 210 millió forintot kap címkézve Szombathely. A kapkodás akkora volt, hogy egy vázlatba elmentett Facebook-posztot anélkül élesítettek ki, hogy a vázlatban jelölt hiányzó részeket beillesztették volna. A bejegyzés akkor így nézett ki.

Aztán kisvártatva megjelent a teljes táblázat, ami olyanokat tartalmazott, mint a 13 éve meg nem épült zanati kerékpárút forrása, vagy éppen a műszaki tartalom csökkenéssel átépített Vásárcsarnok, vagy a szintén műszaki tartalom csökkenéssel felújított Víztorony környezetének rendbetétele. 

Hende a tegnapi sajtótájékoztatón - amire egyébként az Orbán Viktor, miniszterelnök által éppen tegnap emlegetett sajtószabadság jegyében az Ugytudjuk.hu-t nem hívták meg - azt mondta:

Tegnapi napon a kormány döntött és miniszterelnök úr aláírta azt a kormányhatározatot, amely vagy már meg is jelent a Magyar Közlönyben, vagy hamarosan meg fog jelenni...

Bár a védelmi intézkedések kihirdetése óta tudjuk, hogy a Magyar Közlöny szerkesztői nem szokták elkapkodni a dolgot, a bejelentés óta bőszen frissítjük Magyarország hivatalos lapját, de még ma reggel sem került kihirdetésre az a pénz, ami a házhoz állt.

Hende Panamával kapcsolatban továbbra is hallgat

Valószínű nem véletlen, hogy Hende nem hívta meg szerkesztőségünket a tegnapi sajtótájékoztatóra, hiszen akkor lett volna módunk kérdezni tőle. Többek között azt, hogy miért volt indokolt egy hétre Panamában kint tartózkodnia akkor, amikor mindössze egy másfél perces beszédet mondott a Parlamentary Intelligence-Security Fórumon. 

Hende Csaba Panamában

Közel egy hetet töltött Panamában Hende Csaba. Az utazás költségeit a magyar adófizetők állták. Az egy heti kint tartózkodásnak mindössze ez a másfél perces ...

Korábban emailben kérdeztük meg tőle, hogy kik voltak a kísérői a közép-amerikai országban, és azt is feltettük neki, hogy mennyi pénzbe került mindez, és ki fizette.

Azóta tudjuk, hogy az utat az Országgyűlés közpénzből fizette ki. Hogy ez pontosan mennyi volt, azt közérdekű adatigényléssel próbáljuk megtudni, miután Hende nem hajlandó rá válaszolni. 

Frissítés

A Magyar Közlöny július 7-én megjelent, 2021. évi 129. számában olvashatóak a Hende által beharangozott, cimkézett fejlesztési pénzek.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.