Őrület: hamarosan tervezhetik a 8-as négysávosítását Herend és Devecser között

Bazsó Bálint 2021-07-07 07:05:00
Vagyis a következő években, ha minden úgy alakul, folytatódhat a Dunántúl egyik legfontosabb útvonalának négysávosítása. 

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent dokumentum szerint a későbbi nyertes feladata a "8. számú főút Herend és Devecser közötti szakasz négynyomúsításához szükséges engedélyezési tervek korszerűségi felülvizsgálata, kiviteli tervek elkészítése, valamint Devecser nyugati elkerülő és Ajka-Bakonygyepes elkerülő utak engedélyezési és kiviteli teveinek elkészítése szükséges engedélyek megszerzése.

A kiírás szerint a Herend és Devecser közötti egybefüggő hozzávetőlegesen 27,5 km hosszú (ebből körülbelül 12 kilométer új nyomvonalon) szakaszának 2x2 sávos főúttá történő fejlesztésének a tervezése a szükséges különszintű csomópontokkal, pihenőkkel, az országos közúthálózat alternatív kiegészítő elemeivel és az önkormányzati utak korrekciójával.

A tervező feladata a Városlődi-völgyhíd áttervezése is.

A 8-as úton közlekedők között jól ismert az út kínkeservesen lassú négysávosítása. Az évtizedek óta húzódó korszerűsítés még 2015-ben akadt el Herendnél, miután a Fidesz-KDNP csúfos vereséget szenvedett a tapolcai időközi választáson, így - ahogyan sok helyütt az országban - ellenzékivé váló körzet nem számíthatott a fejlesztési forrásokra sem.

A 8-as főút Veszprém és a litéri elágazó közötti eddig is négysávos szakaszának felújítása.

Fotó: NIF Zrt.

2018-ban a helyzet megváltozott, újra kormánypárti képviselője lett a Tapolcai-Ajkai választókerületnek, mégis csak most sikerült elérni, hogy a Dunántúl egyik legfontosabb útvonalának négysávosítása folytatódjon. Ennek vélhetően ahhoz is köze van, hogy Fenyvesi Zoltánnak, a körzet fideszes képviselőjének finoman szólva sincs elég lobbiereje, sőt, információk szerint (amit a mai napig nem cáfolt senki), már az utódját is megtalálták a rehabilitált Navracsics Tibor személyében.

Újra a fronton: Navracsics Tibornak kell megmentenie a Fideszt a tapolcai választókerületben

Információink szerint újra aktivizálhatja a Fidesz korábbi közigazgatási, majd külügyminiszterét, Navracsics Tibort, ám nem annak "hazai" körzetében, Veszprémben, hanem a Tapolcát, Ajkát és Sümeget magába foglaló Veszprém megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületben.

Az elmúlt hat évben viszont legalább a várpalotai elkerülő és az Inota–Várpalota szakaszok elkészültek, illetve jelenleg is zajlik a veszprémi elkerülő fejlesztése. A remények szerint a budapesti, az almádi és a füredi csomópontok különszintű átépítésével különösen a nyári dugók enyhülhetnek Veszprém környékén.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.