Vádalkut kötött Fekete Dávid?

Papp László Tamás 2021-06-30 14:16:40
Állítólag öt ember ellen is eljárás folyik az egykori megasztáros vallomása, illetve feljelentése nyomán.

Millióik végleges elvesztésén túl még a börtöntől is retteghetnek azok, akik valaha üzleteltek Fekete Dáviddal. Balszerencse-e, vagy annál többről van szó?

kérdik a Blikkben

Csak kerülgetik a forró kását, de az tény, Fekete üzletfelei közül jó páran rács mögé kerültek az elmúlt időszakban: gyanúsítottá váltak vagy éppen házi őrizetben találták magukat. Egyre hajmeresztőbb történetek kerülnek felszínre, mióta a volt megasztáros előzetes letartóztatásba került csalás és sikkasztás gyanújával

– írja a lap.

Fekete Dávid ügyének alakulásáról mi is többször írtunk. Az Ugytudjuk május 6-án bírósági tudósításban számolt be arról, hogy a Győri Járásbíróság elrendelte Fekete Dávid előzetes letartóztatását.

Rendőrautóval érkezett meg a bíróságra Fekete Dávid

A Győri Járásbíróság mai, délután fél 2-kor kezdődő ülésén dönt Fekete Dávid ügyében, akiknek letartóztatását tegnap kezdeményezték. 13:34 - A bíróság épülete előtt az újságírókon kívül több károsult is várta az énekes érkezését, akit rendőrök kísértek a tárgyalóterembe.

A Győri Törvényszék szóvivője közölte lapunkkal, hogy

a bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta. 

A bíróság határozatának indokolása szerint

a gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás elrendelése.

A bíróság álláspontja szerint

a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül fennáll továbbá a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is, különös tekintettel arra, hogy gyanúsítotti kihallgatását követően elkövetett újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, így az sem zárható ki, hogy a jövőben is megkísérelne újabb bűncselekményt elkövetni

– szól a bíróság közleménye.

Az ügyre később is vissza fogunk térni. 

A Blikk cikke szerint mai napig rács mögött van az a férfi, aki, mint most kiderült, komoly fenyegetést jelentett Feketére.

Drog miatt csukták le, most kisebb gondja is nagyobb annál, hogy korábbi üzlettársán bosszút álljon

– állította a Blikknek egy, az ügyet jól ismerő személy. Elmondása szerint az énekes egyértelműen túlélésre játszik, próbál a felszínen maradni, s ezzel egyre több embert ránthat magával.

Kiderült, hogy az egyik áldozatát és annak párját is feljelentette, akikről azt állította, bezárták őt a saját irodájába. Ezek az emberek most járkálnak a rendőrségre és több év börtön fenyegeti őket

– magyarázta, majd egy negyedik embert is említ, akinek Fekete nemcsak tartozik, de komoly bűncselekménybe is belekeveredett.

48 milliót adott Dávidnak az a férfi, akinek a nevére később egy másik áldozat autója lett átíratva, belerángatva ezzel a sikkasztási ügybe. Ezt a személyt meghallgatta a rendőrség, de nem mondott semmit. Fél, hogy kiderül a bűnrészessége

– summázta a bulvárlap forrása.

Emellett jelenleg is házi őrizetben van az az autókereskedő, aki szintén hatalmasat bukott Fekete Dávid miatt.

Sokat üzleteltek, rengeteg autót vett át a kereskedéséből. Érdekes, hogy ezek után egy füles nyomán a TEK egy bevásárlóközpont parkolójában csapott le a férfira, és persze, drogot is találtak a kocsijában. Ment a hűvösre, több 10 millió forintjába került, hogy házi őrizetbe kerüljön. Ezalatt befuccsolt a vállalkozása, a felesége pedig elhagyta a közös gyerekükkel együtt

– tudta meg Blikk.

Úgy tűnik, Fekete mögött minden szál felperzselődik, sokan megütötték már a bokájukat, és jó páran rettegnek attól, rájuk mi vár – zárul a cikk.

A Blikk kereste Fekete Dávid ügyvédjét, de a jogász érdemben nem válaszolt.

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.