Mészáros Lőrinc: Nincs félnivalóm a kormányváltástól

Székely Zoárd 2021-06-11 15:50:27
Egy ekkora vállalatot ugyanis csak transzparensen lehet működtetni.

„Sokkal inkább azt látom a támadások mögött, és ezért elfogadom és megértem, hogy sokaknak nem tetszik az én elkötelezett jobboldali kiállásom. Mivel ma Magyarországon jobboldali kormány van, érthető számomra, hogy az ellenzék a Mészáros Csoporton és más, jobboldalhoz kötődő gazdasági szereplőkön keresztül támadja a kormányt"

– mondta Mészáros Lőrinc az Indexnek adott nagyinterjúban.

A felcsúti milliárdos a 100 leggazdagabb magyar legfrissebb kiadványa szerint az ország leggazdagabb embere, és nem mellesleg Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátja.

Kijött a magyar TOP100 vagyon listája: Mészáros Lőrinc felfoghatatlan összeget harácsolt össze

A 100 Leggazdagabb magyar listáját már nem Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, hanem Mészáros Lőrinc vezeti - írja a HVG. A számok alapján a járvány okozta válság ellenére tovább nőtt a 100 leggazdagabb magyar vagyona. Az idei összeállítás adatai szerint az összesített vagyon 5586,7 milliárd forintot tett ki.

Mészáros azt erre a listára vonatkozó kérdésre úgy felelt: 

„aki egy kicsit is járatos az üzleti életben, az tudja, ezek vagyonbecslések, nem készpénzállományról van szó"

ezért nem tulajdonít különösebb jelentőséget az ilyen listáknak.

A lap kitért arra is, hogy a közbeszerzések tekintetében „a legtöbbet hangoztatott vád, hogy Mészáros mindent visz”, a milliárdos ugyanakkor ezt is az ellenzéki politikusok és média számlájára írja. Mészáros szerint

„balliberális tévhit, hogy a munkákat odaadják a vállalkozóknak”,

a munkáik döntő többségéhez nyílt eljárásokkal jutnak, ahol a legkedvezőbb ajánlat győz. A pályázatok 95 százaléka nyílt és hirdetménnyel induló eljárás, amelyen bárki részt vehet, tette hozzá.

„Azt persze nem állítom, hogy ellenséges közegben dolgozunk, mint, mondjuk, 2002 és 2010 között, amikor sorra kaptuk a NAV-ellenőrzéseket, folyamatosan vagyonosodási vizsgálatokat rendeltek el ellenem"

– fogalmazott. Mészáros elmondta azt is, hogy csoportszinten tavaly 1200 milliárd forintos árbevételük volt, „ezzel mi vagyunk Magyarország legnagyobb építőipari cége”.

A beszélgetésben felmerült, hogy a járványhelyzet túlélésében bizonyára

nagy szerepet játszott a Hunguest Hotelsnek nyújtott 17,7 milliárd forintos állami támogatás is a szállodafelújításokra.

Mészáros kiemelte, hogy a Hunguest Hotels csak a harmadik körös pályázatban tudott részt venni. Az első körben csak a panziókkal, kisebb turisztikai létesítményekkel lehetett pályázni, a másodikban a 100 szoba alatti szállodák pályázhattak, és csak a harmadik körben jelentkezhettek a pályázatra a több mint 100 szobával rendelkezők.

„Azok a szállodák, amelyek a felújítás miatt nem zártak be, a koronavírus mindhárom hulláma és az üzemszünetek alatt is csaknem ezer munkatársnak biztosították a megélhetését egy rendkívül válságos időszakban"

– hangsúlyozta az üzletember.

A 2022-es választások is előkerültek a beszélgetésben. Mészáros azt mondta, hogy amióta visszavonult a közlettől, nem foglalkozik politikai kérdésekkel, ugyanakkor hozzátette:

„köztudottak a politikai nézeteim, mint ahogyan az is, hogy szurkolok, hogy a jelenlegi nemzetépítő politikai közösség folytathassa a munkát. Szerintem a jobboldal nyerni fog."

Arra a kérdésre pedig, hogy nem tart-e attól, hogy azok kerülnek hatalomra, akik most a legélesebben kritizálják őt, így felelt:

„Nekem nincs félnivalóm. Egy ekkora vállalatot csak transzparensen lehet működtetni."

Válásával és a vagyonmegosztással kapcsolatban annyit árul el, hogy utóbbi már szeptemberben lezárult, „nincsenek vitás kérdések köztünk.” Volt feleségével „nagyon korrektül” megoldották ezt a kérdést.  A Várkonyi Andreával való kapcsolatát feszegető kérdésre szűkszavúan válaszolt:

„Igen, az elmúlt időszakban akaratunkon kívül kissé nagy a sajtóérdeklődés irányunkba, de Andival nagyon boldogok vagyunk. Egyikünknek sem volt kérdés, hogy össze szeretnénk kötni az életünket. De a részleteket hadd őrizzük meg magunknak."

 

Címlapfotó: MTI/Komka Péter

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.