Németh Zsolt: a nagy kérdés, lesz-e Sárváron új munkásszálló?

Fehér Buda 2021-05-16 17:56:24
A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint a városba érkező külföldi munkavállalók hatással lesznek a sárvári munkavállalók keresetére.

Korábban már többször foglalkoztunk annak a munkásszállónak az ügyével, amelyet eredetileg a sárvári Kertvárosban húztak volna fel. Az Ungvár utcai beruházás végül nem valósult meg, mivel a helyiek annyira ellenezték az építkezést, hogy városvezetés úgy döntött, megveszi a kérdéses területet. Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint azonban még itt nem ért véget a történet, a képviselő a hozzánk eljutott közleményében arról ír, hogy valószínű valahol máshol, de meg fog épülni a szálló, ami miatt akár le is törhet a sárvári munkavállalók bére. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

A városvezetés egyre többször ködösít, és akkor óvatosan fogalmaztam, amelybe már saját maga is belekeveredik. Miután csak nekik van médiájuk a város és az adófizetők pénzéből, így részükről a hazugságot is igazságnak hiszik, és hitetik el, sajnos egyre többször. Ismételten kialakult egy konkrét eset: néhány hónapja még sikerpropagandaként számoltak be az Ungvár utcai, 64 lakásos társasház építkezéséről, amelyről aztán rövidesen kiderült, hogy a sárváriak nem kérnek belőle. 

Jött a helyzet és lavírozni kellett, hogy politikailag is minden működjön, végül a dolog hogyanja lett a nagy kérdés. Semmi sem drága, ha a város pénzén meg lehet oldani. A városvezetés kitalálta, megvesszük. Igen ám, de

az összeg akár több 100 millió forint is lehet, és arról, hogy mit kezdünk a területtel, egyelőre fogalmuk sincs.

De politikailag, hatalomvágyból mindenképpen tartani kell a pozíciókat. 

A baj egyébként sokkal nagyobb az említett problémánál, ugyanis a lakosság nem feltétlenül az építkezés ellen volt. A sárváriak nem szerették volna azt, hogy a Fidesz, aki óriásplakátokon hirdette az igét a külföldi munkavállalók kapcsán, most mégis csak Sárvárra, egy helyre több száz ukrán, vagy külföldi munkavállalót „telepítsen be”. Azért tiltakoztak, hogy a külföldiek ne törjék le a béreiket, azért, hogy maradjon meg a város tisztasága, és nyugalma, meg persze a biztonsága. 

Most a városvezetés, akinek úgy látszik semmilyen erre vonatkozó koncepciója nincs, meg fogja oldani a sárváriak pénzén a dolgot, és ezzel együtt eszkalálja a problémát.

Valószínű nem ott, hanem máshol majd engedi megépíteni a társasháznak becézett munkásszállót, amely nem csak ott lesz probléma, ahol felhúzzák, hanem a környéken, és persze az egész városban is. 

A demokrácia pont azt szolgálná, hogy a városlakók ne csak a szűrt propagandát, hanem széleskörű információt is kaphassanak, úgy, és abban a formában, ahogy ma a propaganda működik, és ténylegesen beleszólhassanak a környezetük alakításába. Sajnos erre még várni kell, de közülük addig is sokan legalább jól élnek a sárváriak pénzéből. 

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.