Németh Zsolt: a nagy kérdés, lesz-e Sárváron új munkásszálló?

Fehér Buda 2021-05-16 17:56:24
A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint a városba érkező külföldi munkavállalók hatással lesznek a sárvári munkavállalók keresetére.

Korábban már többször foglalkoztunk annak a munkásszállónak az ügyével, amelyet eredetileg a sárvári Kertvárosban húztak volna fel. Az Ungvár utcai beruházás végül nem valósult meg, mivel a helyiek annyira ellenezték az építkezést, hogy városvezetés úgy döntött, megveszi a kérdéses területet. Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint azonban még itt nem ért véget a történet, a képviselő a hozzánk eljutott közleményében arról ír, hogy valószínű valahol máshol, de meg fog épülni a szálló, ami miatt akár le is törhet a sárvári munkavállalók bére. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

A városvezetés egyre többször ködösít, és akkor óvatosan fogalmaztam, amelybe már saját maga is belekeveredik. Miután csak nekik van médiájuk a város és az adófizetők pénzéből, így részükről a hazugságot is igazságnak hiszik, és hitetik el, sajnos egyre többször. Ismételten kialakult egy konkrét eset: néhány hónapja még sikerpropagandaként számoltak be az Ungvár utcai, 64 lakásos társasház építkezéséről, amelyről aztán rövidesen kiderült, hogy a sárváriak nem kérnek belőle. 

Jött a helyzet és lavírozni kellett, hogy politikailag is minden működjön, végül a dolog hogyanja lett a nagy kérdés. Semmi sem drága, ha a város pénzén meg lehet oldani. A városvezetés kitalálta, megvesszük. Igen ám, de

az összeg akár több 100 millió forint is lehet, és arról, hogy mit kezdünk a területtel, egyelőre fogalmuk sincs.

De politikailag, hatalomvágyból mindenképpen tartani kell a pozíciókat. 

A baj egyébként sokkal nagyobb az említett problémánál, ugyanis a lakosság nem feltétlenül az építkezés ellen volt. A sárváriak nem szerették volna azt, hogy a Fidesz, aki óriásplakátokon hirdette az igét a külföldi munkavállalók kapcsán, most mégis csak Sárvárra, egy helyre több száz ukrán, vagy külföldi munkavállalót „telepítsen be”. Azért tiltakoztak, hogy a külföldiek ne törjék le a béreiket, azért, hogy maradjon meg a város tisztasága, és nyugalma, meg persze a biztonsága. 

Most a városvezetés, akinek úgy látszik semmilyen erre vonatkozó koncepciója nincs, meg fogja oldani a sárváriak pénzén a dolgot, és ezzel együtt eszkalálja a problémát.

Valószínű nem ott, hanem máshol majd engedi megépíteni a társasháznak becézett munkásszállót, amely nem csak ott lesz probléma, ahol felhúzzák, hanem a környéken, és persze az egész városban is. 

A demokrácia pont azt szolgálná, hogy a városlakók ne csak a szűrt propagandát, hanem széleskörű információt is kaphassanak, úgy, és abban a formában, ahogy ma a propaganda működik, és ténylegesen beleszólhassanak a környezetük alakításába. Sajnos erre még várni kell, de közülük addig is sokan legalább jól élnek a sárváriak pénzéből. 

Szólj hozzá!

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.