Felújítják a Kunszigeti utat Győrben

Bazsó Bálint 2021-05-14 16:03:25
Öt hónapig tart a munka, kerékpárutat is építenek. Mivel ez az egyetlen út Pinnyédre, az alpolgármester türelmet kér a lakosságtól.

"Hosszú előkészítő szakasz után egy fontos fejlesztés megkezdéséről számolok be. Mivel a terület szenzitív, hiszen ez az egyetlen út vezet Pinnyédre, így a kivitelezés során - 5 hónap! - nagy türelmet kérek az érintett lakosságtól"

- olvasható Szeles Szabolcs, győri alpolgármester, egyben Pinnyéd képviselőjének Facebook-oldalán.

Mint írja, a napokban megkezdődik a Győr, Kunszigeti út és Fő utca körforgalmú csomópont és csatlakozó szakaszainak út-, kerékpárút-, járda és közműépítése.

A munka során megújul a Kunszigeti út az Olimpia úti körforgalomtól a Fő utca Szent Vendel utca sarokig, a Kunszigeti út (mintegy 765 méter hosszan) – Fő utca csomópont körforgalmú csomóponttá épül át.

A teljes beruházási szakaszon egyoldalon vezetett kétirányú kerékpárút épül az Olimpia utcai körforgalomtól a Fő utcáig az út északi oldalán, (mivel a deli oldalon idegen tulajdonú töltéstest helyezkedik el) és a Fő utcán a Szent Vendel utcáig az út keleti oldalán.

A politikus posztjából kiderül, hogy a Kunszigeti úton új közvilágítás épül az úthoz, illetve különállóan a Fő utcában a kerékpárúthoz is 860 méter hosszan. 

Megoldódik a csapadékvíz elvezetés is, a teljes beruházási szakaszon nyílt árkokkal, illetve zárt csatornákkal újítják fel az utat.

277,6 méter hosszon – az önkormányzati tulajdonú területen - elbontásra kerül a már megbontott másodrendű árvízvédelmi töltés, az anyag beépítésre kerül a szükséges helyeken feltöltésként. Hozzátette: létesül egy buszmegálló pár a meglevők helyett, a belváros felé közlekedő oldalon új buszváróval.

Kivágások után 150 új fát ültetnek

A győri alpolgármester posztjából kiderült, elkerülhetetlen a fakivágás is, ezek helyére a kivitelező 150 fát ültet majd.

A fák kivágását a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. végzi és saját hatáskörben dönt a pótlásra szolgáló 150 db fa elültetésének a helyéről. 

A munka körülbelül 150 napig tart, amit egy 30 napos műszaki átadás követ majd.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.