Felújítják a Kunszigeti utat Győrben

Bazsó Bálint 2021-05-14 16:03:25
Öt hónapig tart a munka, kerékpárutat is építenek. Mivel ez az egyetlen út Pinnyédre, az alpolgármester türelmet kér a lakosságtól.

"Hosszú előkészítő szakasz után egy fontos fejlesztés megkezdéséről számolok be. Mivel a terület szenzitív, hiszen ez az egyetlen út vezet Pinnyédre, így a kivitelezés során - 5 hónap! - nagy türelmet kérek az érintett lakosságtól"

- olvasható Szeles Szabolcs, győri alpolgármester, egyben Pinnyéd képviselőjének Facebook-oldalán.

Mint írja, a napokban megkezdődik a Győr, Kunszigeti út és Fő utca körforgalmú csomópont és csatlakozó szakaszainak út-, kerékpárút-, járda és közműépítése.

A munka során megújul a Kunszigeti út az Olimpia úti körforgalomtól a Fő utca Szent Vendel utca sarokig, a Kunszigeti út (mintegy 765 méter hosszan) – Fő utca csomópont körforgalmú csomóponttá épül át.

A teljes beruházási szakaszon egyoldalon vezetett kétirányú kerékpárút épül az Olimpia utcai körforgalomtól a Fő utcáig az út északi oldalán, (mivel a deli oldalon idegen tulajdonú töltéstest helyezkedik el) és a Fő utcán a Szent Vendel utcáig az út keleti oldalán.

A politikus posztjából kiderül, hogy a Kunszigeti úton új közvilágítás épül az úthoz, illetve különállóan a Fő utcában a kerékpárúthoz is 860 méter hosszan. 

Megoldódik a csapadékvíz elvezetés is, a teljes beruházási szakaszon nyílt árkokkal, illetve zárt csatornákkal újítják fel az utat.

277,6 méter hosszon – az önkormányzati tulajdonú területen - elbontásra kerül a már megbontott másodrendű árvízvédelmi töltés, az anyag beépítésre kerül a szükséges helyeken feltöltésként. Hozzátette: létesül egy buszmegálló pár a meglevők helyett, a belváros felé közlekedő oldalon új buszváróval.

Kivágások után 150 új fát ültetnek

A győri alpolgármester posztjából kiderült, elkerülhetetlen a fakivágás is, ezek helyére a kivitelező 150 fát ültet majd.

A fák kivágását a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. végzi és saját hatáskörben dönt a pótlásra szolgáló 150 db fa elültetésének a helyéről. 

A munka körülbelül 150 napig tart, amit egy 30 napos műszaki átadás követ majd.

Szólj hozzá!

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.