Letartóztatták Katzenbach Imre feltételezett gyilkosait

Fehér Buda 2021-05-13 18:33:41
Az MTK volt labdarúgóját egy évtizede ölték meg.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2021. június 13-ig – elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak, tudtuk emg a Fővárosi Törvényszék közleményéből. A megalapozott gyanú szerint a sértett egy olyan cég ügyvezetője volt, amelyet egy másik vállalkozás vezetői azért hoztak létre, hogy az előbbi szervezet fiktív számlákat állítson ki számukra. A sértett által vezetett, de ténylegesen az alapítók irányítása alatt álló cégek számlájáról 2009 áprilisában az előbbi több mint félmilliárd forintot felvett, majd külföldre távozott. Az alapítók egy ismerősüket azzal bízták meg, hogy kerítse elő a későbbi sértettet, és hozza őt haza, Magyarországra. Mire a sértettet megtalálták és hazahozták, addigra már felélte a pénz nagyobb részét.

A fenti előzményeket követően az alapító vállalkozás vezetői megbízást adtak a korábban már említett ismerősüknek: ölesse meg a sértettet. E megbízásra azért került sor, mert attól tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során a sértett terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan. A megbízott személy egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással, aki annak fejében vállalta a cselekmény elkövetését, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, továbbá 3 millió forintot is kért a cselekményben részt vevő társa számára. A sértettet egy külterületre vitték, ahol legalább három ütést mértek a fejére, majd a már előre kiásott gödörbe helyezték, és a testét földdel befedték. A sértettet 2015. augusztus 31-én – 2009. október 15-i hatállyal – holtnak  nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg.

A fentiek végrehajtásával meggyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – társtettesként, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés, míg harmadik társuk tette felbújtóként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés megállapítására alkalmas, amelyek tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetők. A megalapozott gyanút rendőri jelentések, tanúvallomások, szemle jegyzőkönyv, orvosi iratok, szakértői vélemények, valamint gyanúsítotti vallomás támasztja alá. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának akadályozása miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

Sz. Lajos a brazil futballista, Ronaldinho oldalán.

Fotó: Facebook

A terheltek személyi körülményei rendezettnek tekinthetők: a társtettesek bejelentett munkahellyel rendelkeznek, valamint bejelentett lakhelyükön élnek. A felbujtó gyanúsított bár életvitelszerűen nem az
állandó lakcímén lakik, azonban tényleges tartózkodási helye a hatóságok számára ismert. Bár ez utóbbi személy bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, megélhetése mégis biztosított. A terheltek büntetlen előéletűek, azonban egyikük ellen folyik eljárás zaklatás vétsége miatt. A cselekmény tárgyi súlyára, a bűncselekmény jellegére, a bizonyítottság esetén kiszabható büntetési tételben
rejlő fenyegetettség mértékére figyelemmel a terheltek rendezett körülményei ellenére fennáll a veszélye annak, hogy az eljárási cselekményeken való jelenlétük kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem lenne biztosítható.

Az eljárás jelenlegi szakaszában alappal kell attól is tartani, hogy a gyanúsítottak szabadon hagyásuk esetén a bizonyítási eljárás lefolytatását hátráltatnák vagy veszélyeztetnék. A bíróság valamennyi terhelt esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tartotta szükségesnek és indokoltnak. A végzés nem végleges.

A feltételezett elkövetőkre kedden hajnalban csaptak le a kommandósok, köztük van a rapper Curtis bátjya is.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.