Szombattól Hetzmann Béla lesz a Rába Nyrt. vezérigazgatója

Székely Zoárd 2021-05-06 19:31:00
Szoros bizalmi viszonyt ápol a NER-rel a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnökét nevezték ki a győri székhelyű járműgyártói vállalat vezérigazgatójának május 8-i hatállyal - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Hetzmann Béla feladata a Rába csoport működési hatékonyságának és eredményességének növelése lesz, gyártástechnológiai fejlesztések és beruházások, termelési, földrajzi optimalizálások megvalósítása révén.

Ezen felül további feladata lesz a kutatás-fejlesztés súlyának a növelése, az oktatási intézményekkel történő szorosabb kapcsolatok felépítése, nemzetközi technológiai együttműködések kialakítása, a cégcsoporton belül tapasztalható párhuzamosságok megszüntetése és a használaton kívüli eszközállomány működésbe történő bevonása vagy értékesítése.

A Rába Nyrt. vezérigazgatói és a Rába Futómű Kft. ügyvezetői pozícióját eddig ugyanaz a személy, Pintér István töltötte be, aki az Nyrt.-ben történt vezérigazgató-váltással egyidejűleg a Rába Futómű Kft.-ben betöltött ügyvezetői pozíciójából is visszalép.

Fotó: MTI

Tavaly az Mfor számolt be arról, hogy komplett vezetőség-váltás történt a 75 százalékos állami tulajdonban lévő Rába Járműipari Holding Nyrt.-nél.

Hertzmann 2020. december 4-e óta tölti be a Rába Nyrt. igazgatóságának elnöki pozícióját, emellett az Apcon működő CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. egyik tulajdonosa és egyben ügyvezetője, ami többek között a Miele, a BMW, a VW-csoport (köztük a magyar Audi), a Daimler, a Ford, a GM és közvetve a Ferrari és a Maserati számára gyárt alumínium-alkatrészeket.

De bizalmi viszonya is a NER-elittel: több mint másfél éve, 2019. április 30. óta ugyanis a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke.

A Mediaworks által kiadott Világgazdaság akkoriban úgy számolt be Hertzmann kinevezéséről, hogy „tapasztalt szakembert neveznek ki a Rába élére".

A Rába csoport éves szinten 1,1 milliárd forintot meghaladó adózott veszteséget szenvedett el 2020-ban, szemben az egy évvel korábbi mintegy 571 millió forintos adózott eredménnyel.

Címlapfotó: csabacast.hu

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.