Mintegy 177 millió forintból újítják fel a kőszegi Várkör 115 méteres szakaszát

Bazsó Bálint 2021-04-30 10:29:00
Az út mellett átépítik a csatornát és a közvilágítást, valamint parkosítanak is.

Folytatódik a kőszegi Várkör felújítása. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent értesítő szerint a nyertes, a táplánszentkereszti BIT-ÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. az eredetileg becsült mintegy

174 millió forint helyett 176,7 millió forintért

újíthatja fel az összesen 115 méteres útszakaszt.

Az úttest mellett a vállalkozónak a közvilágítás átépítése és parkosítás mellett a szennyvíz- és ívóvízhálózatot is fel kell újítania.

A közbeszerzéssel kapcsolatban megkerestük Kőszeg polgármesterét is: arra voltunk kíváncsiak, hogy mi indokolja az összesen 115 méter hosszú útszakasz 176 millió forintért történő átépítését. 

Válaszaikat változtatás nélkül közöljük:

"A Kőszeg, Várkör felújítása II. ütem keretében – hasonlóan a tavalyi évben befejeződött I. ütemhez - nem csupán egy útszakasz, hanem a csatlakozó parkolóhelyek, járdák, és egyéb zöldterületek teljes mértékű felújításáról, átépítéséről van szó a belvároshoz méltó műszaki, építészeti színvonalon. Emellett a beruházás tartalmazza az igen magas fajlagos költséggel járó szennyvízcsatorna-rendszer és az ivóvízvezeték teljes rekonstrukcióját, valamint a közvilágítás részleges átépítését is.

Az önkormányzat számos beruházási, fejlesztési projektet valósít meg, és ezek között nem ritka, hogy a pályázó kivitelezők által megajánlott összeg 1,5 % vagy akár ezt meghaladó nagyságrendben eltér az előzetesen becsült költségtől. Örömünkre szolgál, hogy ez az eltérés több esetben is a mi javunkra jelentkezett, de sajnos előfordul a számunkra negatív előjelű eltérés is. Az eltérést azonban nem valamilyen többlet tartalom felvétele okozta, hanem a jelek szerint minimálisan alulbecsültük a költségeket."

Öntik a pénzt a városra

Ahogy arról tavaly novemberben beszámoltunk, a kormány döntése értelmében

Kőszeg közlekedésfejlesztési projektekre csaknem hárommiliárd, új temető kialakítására pedig 800 millió forintot kap.

Még több pénzt öntenek Kőszegre

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint összesen 2 milliárd 805 forintot kap a város belterületi útfelújításra, parkolókialakításra, csapadékvízelvezető rendszer kiépítésére. Emellett 800 millió forint célzott támogatást kap a város az új temető kialakítására, ennek keretében a sírkert mellett kiépítik a közmű- és útkapcsolatokokat, valamint a parkolót.

A kormány egy másik döntéssel, a  „Kreatív város – fenntartható vidék – a  Nyugat-Pannon régióban új regionális fejlesztési koncepció megvalósításáról" című nemzeti programmal összefüggésben arról is döntött, hogy támogatja a Bálház felújítását, valamint -

több mint 6 milliárd forint értékben

 a Jézus Szíve templom régóta húzódó felújítását is.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.