Megdőlt a rekord: 358 koronavírusos beteget ápolnak a győri kórházban

Pintér Bence 2021-03-17 09:17:00
Az őszi csúcson 350 fertőzöttet ápoltak a kórházban, most a negyedik intenzív osztályt nyitják meg Győrben, miközben a mosonmagyaróvári kórház megtelt.

Az őszi hullám csúcsán nagyjából 350 koronavírusos beteget ápoltak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban – most, miközben még közel sem vagyunk a harmadik hullám csúcsán,

358 koronavírusos beteget ápolnak a győri intézményben, negyven fölötti azok száma, akik lélegeztetőgépen vannak – mondták el lapunknak kórházi források.

MOK: Szándékosan vezeti félre a magyarokat a kormány a koronavírus elleni oltások szervezésével kapcsolatban

„Sajnos a COVID járvány egyre nagyobb veszélyt és terheket okoz szinte mindenki számára. Háziorvosok, kórházi, szakrendelői orvosok és ápolók hetek, hónapok óta küzdenek, dolgoznak és egyre nehezebben viselik a terhelést" - hangsúlyozza a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezete. Mint írják, tovább nehezíti a helyzetet, hogy a lakosság tájékoztatása hiányos, gyakran téves, vagy félrevezető.

Az őszi rekord tehát már megdőlt. Eközben a Petzben a negyedik intenzív osztályt nyitják meg, miközben a mosonmagyaróvári kórház megtelt, és egyre többen vannak azok a kórházi dolgozók is, akik visszautasították az oltást, de a harmadik hullámban megbetegedtek.

A lapunknak nyilatkozó egészségügyi dolgozók arra kérik a lakosságot, hogy vegyék komolyan a járvány harmadik hullámát, és még szabadtéren se találkozzanak tömegben maszk nélkül.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.