Élő adásban is sikertelenül próbálkozott a szombathelyi polgármester azzal, hogy elérje telefonon a Vas Megyei kormánymegbízottat

Farkas Bazsi 2021-03-16 17:38:00
4 millió forintot költött el a városvezetés azokra az oltópontokra, amiket nem hajlandó átvenni a hivatal.

A nyilvánosság előtt péntek óta zajlik az a patthelyzet, ami a szombathelyi háziorvosok és a Vas Megyei Kormányhivatal között állt be.

A háziorvosok közösen javasolták azt a szombathelyi önkormányzatnak, hogy a rendeltőlkön kívül rendezzenek be közös, önkormányzati oltópontokat. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester pedig a védelmi bizottság ülésén egyeztetett erről a Kormányhivatallal, amelynek vezetője, Harangozó Bertalan szintén jó ötletnek tartotta a felvetést.

A legfőbb probléma jelen pillanatban az, hogy a háziorvosi rendelőkben az érkező - túl nyomó részt covidos - betegek kapcsolatba lépnek azokkal az egészséges páciensekkel, akik oltakozni érkeznek. 

Ennek kiküszöbölésére lenne alkalmas az a három oltópont, amit az önkormányzat kialakított. Ezekből egyet, a Képtárban felállítottat már csütörtökön átvhetet volna a Kormányhivatal, csakhogy annak vezetője egyszerűen eltűnt, nem veszi fel a telefont. 

Most úgy áll az ügy, hogy bár az oltópont képes lenne pácienseket fogadni, a Kormányhivatal engedélye nélkül nem állhatnak munkába itt az orvosok. 

Nemény ezzel kapcsolatban tartott ma egy online sajtótájékoztatót. 

A polgármester elmondta, hogy február 22-én kapott egy - valószínű - formalevelet, amiben polgármester asszony volt a megszólítása és ebben arra kérték, hogy segítsenek a háziorvosoknak a diszpécseri feladatokban, és erre biztosítsanak 2 embert. 

Ehhez képest a háziorvosok - köztük Puskás Tivadar korábbi fideszes szombathelyi polgármester felesége - azt kérték, hogy dolgozzanak ki egy komplett rendszert, amiben 200 külsős segítséget is be tudnak vetni. Ez lenne az önkormányzati oltópontok rendszere. 

Nyílt levélben mondják el Szombathely háziorvosai azt, hogy teljesen megfelel a szándékaiknak az önkormányzat által felállított oltópont

Nyílt levelet írtak Szombathely Megyei Jogú város háziorvosai, amelyben kijelentik, hogy a megyeszékhelyen létrehozott oltópont teljesen megegyezik a szándékaikkal. A levelet a továbbiakban változtatás nélkül közöljük: Szombathely Megyei Jogú város háziorvosainak nyílt levele Melyben állítjuk és bizonyítjuk, hogy szándékainkkal teljes mértékben megegyezik az a törekvés, mely szerint a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több szombathelyi lakos Covid-19 elleni védőoltása.

Ám ezt egyelőre nem tudják megnyitni, és nem is engedély nélkül, vagyis törvénytelenül nem is fogják.

Újságírói kérdésre Nemény elmondta, hogy amennyiben nem változik a helyzet, úgy jogi lépéseket fognak tenni. 

Az Ugytudjuk.hu kérdésére a polgármester elmondta, hogy a eddig 4 millió forintot költöttek el az oltópontok kialakítására, ami jelenleg így kidobott pénznek tűnik.

Azt is elmondta, hogy ők nem keresték Hende Csaba országgyűlési képviselőt az ügyben, mivel nem szeretnék, ha ez politikai kérdés lenne.

Harangozó Bertalan továbbra sem veszi fel a telefont

Watch "Harangozó Bertalan továbbra sem veszi fel a telefont" on Streamable.

Nemény kérésünkre az élő adásban hívta fel Harangozó Bertalant, de nem vette fel neki a telefont. 

Szólj hozzá!

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.