Kecskés László, fideszes önkormányzati képviselő szerint a szombathelyi oltópontok ügye csak vihar a biliben

Farkas Bazsi 2021-03-14 15:30:00
Annak ellenére, hogy a háziorvosok azt állítják, hogy az orvosi rendelők tömeges oltásra alkalmatlanok, a Kecskés szerint ez nem így van.

Napok óta az önkormányzati oltópontok megnyitása, pontosabban a meg nem nyitásuk a téma Szombathelyen. Az önkormányzat, hogy segítse az oltások beadását három helyen nyitna meg oltópontot a háziorvosoknak, ezek közül egyet, a Képtárban felállítottat a múlt héten be is járhattuk.

Ahhoz, hogy az oltópont megnyithasson, a Kormányhivatal emberének be kell azt járnia és jóvá kell hagynia, hogy minden előírásszerűen lett kialakítva. Csakhogy míg korábban az ötletet a hivatal is támogatta, addigra most ott tartunk, hogy a kormányhivatal vezetője, Harangozó Bertalan nem veszi fel a telefont a polgármesternek, így arra sem hajlandó, hogy az oltópontot engedélyezzék.

Szabotálja a kormány a városi oltópontok megnyitását Szombathelyen

Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester mai posztja szerint Szombathely önkormányzata hiába alakított ki városi oltópontokat, azok bejárását elmulasztotta csütörtökön a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem hajlandó felvenni. A Képtárban, a Savaria Moziban és a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó Éva Malomban rendeznek be önkormányzati oltópontokat, ahol a háziorvosok fogják beadni a vakcinákat - jelentette be tegnap Facebook-videójában Nemény András (Éljen Szombathely!), polgármester.

György István, az oltási munkacsoport vezetője később arról beszélt, hogy a szombathelyi polgármester csinált egy műbalhét, amiből politikai hasznot remélt. Az ebből készült írást a Fisss.hu is közölte, ehhez kommentelt hozzá Kecskés László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Kecskés, aki egyébként maga is orvos, és az Egészségügyi Bizottság elnöke tegnap ezt írja:

Ma és holnap minden háziorvosi rendelő üres. Tehát ott tudnak saját rendelőikben a háziorvosok oltani. Miért is kellene most kiköltözniük most onnan? Ott minden rendelkezésükre áll. Ha a polgármester tényleg segíteni akar, és nem kampányolni, akkor az ígért 85 (200?) polgármester hivatali munkatársat oda kellett volna irányítani. “Vihar a biliben…).

Nyílt levélben mondják el Szombathely háziorvosai azt, hogy teljesen megfelel a szándékaiknak az önkormányzat által felállított oltópont

Nyílt levelet írtak Szombathely Megyei Jogú város háziorvosai, amelyben kijelentik, hogy a megyeszékhelyen létrehozott oltópont teljesen megegyezik a szándékaikkal. A levelet a továbbiakban változtatás nélkül közöljük: Szombathely Megyei Jogú város háziorvosainak nyílt levele Melyben állítjuk és bizonyítjuk, hogy szándékainkkal teljes mértékben megegyezik az a törekvés, mely szerint a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több szombathelyi lakos Covid-19 elleni védőoltása.

Időközben aztán nyílt levelet írtak a szombathelyi háziorvosok, akik többek között ezt írják:

...állítjuk és bizonyítjuk, hogy szándékainkkal teljes mértékben megegyezik az a törekvés, mely szerint a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több szombathelyi lakos Covid-19 elleni védőoltása. Háziorvosi rendelőink tömeges oltásra alkalmatlanok. Ennek okait a 2021.02.15-én kelt, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetőjének és a Megyei Oltási Munkacsoportnak címzett levelünkben részletesen megírtuk, majd a 2021.02.25-én lezajlott egyeztető tárgyaláson szóban is kifejtettük.

Ezek szerint bár Kecskés azt állítja, hogy az orvosok a saját rendelőjükben is meg tudják oldani az oltást, maguk az érintettek teljesen már véleményen vannak. 

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.