Zacher Gábor: Egy nagy lófaszt tértem meg, én a saját véleményemet mondom

Székely Zoárd 2021-03-10 14:05:52
Változott a véleménye a kínai vakcinával kapcsolatban.

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is”

– nyilatkozta Zacher Gábor egy 168.hu-nak adott hétfői interjúban.

A toxikológus néhány héttel ezelőtt még bizalmatlan volt a kínai vakcinával szemben, aggályait ki is fejtette akkor, kritizálva a tisztességes kommunikáció hiányát.

Zacher Gábor is óvakodik a kínai vakcinától

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt: a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával. A toxikológus már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát, tehát már védett. Korábban az Indexnek arról számolt be: semmilyen mellékhatást nem tapasztalt a Pfizer-BioNTech oltása után - írja a 24.hu.

Az interjúra reagált Ceglédi Zoltán elemző-humorista, aki a Facebookon erős kritikával illette a főorvost, felelőssé téve őt azért, hogy veszélyben lévő emberek lemondtak a védelemről.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Zachert ma reggel a Keljfeljancsi című műsorban Fiala János kereste fel, ahol kifejtette véleményét a bírálattal kapcsolatban.

„Először is, ha már így írta ez az úriember: ki faszom az a Ceglédi Zoltán? Halvány segéd lila gőzöm nincsen róla”

– mondta Zacher, aki bár nincs fent a Facebookon, a feleségétől hallotta, hogy ott „ilyen mindenféle figurák szoktak kommentelni bizonyos dolgokat”.

A hatvani kórház sürgősségi és Covid-osztályán dolgozó orvos szerint mielőtt földbe gyalázzák, végig kéne olvasni a kínai vakcina ügyében tett nyilatkozatait, illetve figyelembe kell venni azt is, hogy két hét alatt sok minden megváltozott az új vírusvariánsok miatt.

Hangsúlyozta, hogy amikor először beszélt a kínai vakcinával kapcsolatos ellenérzéseiről, még nem tombolt ennyire a járvány, azóta viszont nagyon eldurvult. Változatlanul az a véleménye, hogy a kínaiaknak le kellett volna közölniük a harmadik fázisú vizsgálatok eredményeit, és a Sinopharm tájékoztatójában sem tudja értelmezni, mit jelent „a nem egyensúlyban tartott krónikus betegség” megfogalmazás.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel együtt úgy látja, borzasztó állapotban vannak és egyre többen lesznek a megfertőződött betegek, a lélegeztetőgépen lévő betegeknek szerinte több mint fele meg fog halni, az oltások közül pedig valamennyi ad valamilyen védettséget.

Elmondása alapján nem azért változtatta meg a véleményét, mert „fentről leszóltak” neki, vagy lefizették. Felidézte, volt olyan magyar újság, amelyik azt írta, hogy Zacher Gábor megtért.

„Hát egy nagy lófaszt tértem én meg, én a saját véleményemet mondom”

– mondta erre az orvos, hozzátéve, véleménye mindig szakirodalomban olvasott adatokra és a saját betegellátásában szerzett tapasztalataira épül. Zacher szerint a kritika helyett inkább elismerést érdemelne, ha valaki beismeri, hogy az új tudományos tények alapján változott az álláspontja.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár a koronavírus-járvány miatt nyilatkozatstopot rendeltek el az egészségügyben, neki még senki nem szólt, hogy vonuljon háttérbe. Beszélt arról is, hogy a kormányzati tájékoztatáson lenne javítani való, hasznos lenne például látni az egyes intenzív osztályok adatait, illetve az áldozatok krónikus betegségeiről szóló kimutatásokat is.

 

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.