Zacher Gábor: Egy nagy lófaszt tértem meg, én a saját véleményemet mondom

Székely Zoárd 2021-03-10 14:05:52
Változott a véleménye a kínai vakcinával kapcsolatban.

„Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is”

– nyilatkozta Zacher Gábor egy 168.hu-nak adott hétfői interjúban.

A toxikológus néhány héttel ezelőtt még bizalmatlan volt a kínai vakcinával szemben, aggályait ki is fejtette akkor, kritizálva a tisztességes kommunikáció hiányát.

Zacher Gábor is óvakodik a kínai vakcinától

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt: a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával. A toxikológus már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát, tehát már védett. Korábban az Indexnek arról számolt be: semmilyen mellékhatást nem tapasztalt a Pfizer-BioNTech oltása után - írja a 24.hu.

Az interjúra reagált Ceglédi Zoltán elemző-humorista, aki a Facebookon erős kritikával illette a főorvost, felelőssé téve őt azért, hogy veszélyben lévő emberek lemondtak a védelemről.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Zachert ma reggel a Keljfeljancsi című műsorban Fiala János kereste fel, ahol kifejtette véleményét a bírálattal kapcsolatban.

„Először is, ha már így írta ez az úriember: ki faszom az a Ceglédi Zoltán? Halvány segéd lila gőzöm nincsen róla”

– mondta Zacher, aki bár nincs fent a Facebookon, a feleségétől hallotta, hogy ott „ilyen mindenféle figurák szoktak kommentelni bizonyos dolgokat”.

A hatvani kórház sürgősségi és Covid-osztályán dolgozó orvos szerint mielőtt földbe gyalázzák, végig kéne olvasni a kínai vakcina ügyében tett nyilatkozatait, illetve figyelembe kell venni azt is, hogy két hét alatt sok minden megváltozott az új vírusvariánsok miatt.

Hangsúlyozta, hogy amikor először beszélt a kínai vakcinával kapcsolatos ellenérzéseiről, még nem tombolt ennyire a járvány, azóta viszont nagyon eldurvult. Változatlanul az a véleménye, hogy a kínaiaknak le kellett volna közölniük a harmadik fázisú vizsgálatok eredményeit, és a Sinopharm tájékoztatójában sem tudja értelmezni, mit jelent „a nem egyensúlyban tartott krónikus betegség” megfogalmazás.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel együtt úgy látja, borzasztó állapotban vannak és egyre többen lesznek a megfertőződött betegek, a lélegeztetőgépen lévő betegeknek szerinte több mint fele meg fog halni, az oltások közül pedig valamennyi ad valamilyen védettséget.

Elmondása alapján nem azért változtatta meg a véleményét, mert „fentről leszóltak” neki, vagy lefizették. Felidézte, volt olyan magyar újság, amelyik azt írta, hogy Zacher Gábor megtért.

„Hát egy nagy lófaszt tértem én meg, én a saját véleményemet mondom”

– mondta erre az orvos, hozzátéve, véleménye mindig szakirodalomban olvasott adatokra és a saját betegellátásában szerzett tapasztalataira épül. Zacher szerint a kritika helyett inkább elismerést érdemelne, ha valaki beismeri, hogy az új tudományos tények alapján változott az álláspontja.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár a koronavírus-járvány miatt nyilatkozatstopot rendeltek el az egészségügyben, neki még senki nem szólt, hogy vonuljon háttérbe. Beszélt arról is, hogy a kormányzati tájékoztatáson lenne javítani való, hasznos lenne például látni az egyes intenzív osztályok adatait, illetve az áldozatok krónikus betegségeiről szóló kimutatásokat is.

 

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.