Zacher Gábor is óvakodik a kínai vakcinától

Papp László Tamás 2021-01-31 15:35:00
A toxikológus a halálesetekről Peking által közölt adatokban is kételkedik.

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt: a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával. A toxikológus már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát, tehát már védett. Korábban az Indexnek arról számolt be: semmilyen mellékhatást nem tapasztalt a Pfizer-BioNTech oltása után – írja a 24.hu.

Ennek ellenére a kínai vakcinával szemben bizalmatlan, elmondása szerint miközben a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz, ami azt is mutatja, hogy nagyon keveset tudni róla. Kifejtette azt is, hogy ha a döntéshozók nem ködösítenének és részletes információkat közölnének, beoltatná magát. Szerinte a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is.

Nemrég arról is beszámoltunk: a Szegedi Tudományegyetem virológusa, Duda Ernő is fenntartásait hangoztatta a kínai oltóanyaggal szemben.A Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professzor emeritusa szerint - a nyugati vakcinákkal ellentétben - komoly problémát jelent az információhiány a kínai oltással kapcsolatban. „Jelenleg Nyugaton háromszázféle vakcinát fejlesztenek, de egyetlen olyan sincs köztük, mint a Sinopharmé és Sinovacé, ezek a kínai oltóanyagok között is a legkorszerűtlenebbek. Ezek a készítmények a harmadik világ tömegei számára készülnek” – fogalmazott Duda. 

Súlyos mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának?

kezdi a kínai vakcináról szóló beszámolóját Duda Ernő immunológus, virológus a Válasz Online-nak adott nagyinterjúban. A Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professzor emeritusa szerint - a nyugati vakcinákkal ellentétben - komoly problémát jelent az információhiány a kínai oltással kapcsolatban. Az Egyesült Arab Emírségekben például 86%-os hatékonyságúnak találták a Sinopharm vakcináját, de nem tudni, ez mire vonatkozik, mert négyféle hatékonyságot mérnek.

Zacher Gábor továbbá elmondta: nem hiszi el, hogy Kínában 40 ezren haltak meg a járványban, miközben a hasonló méretű Indiában ennek a sokszorosa a szám. Zacher már korábban is hangot adott azon véleményének, miszerint a tisztességes kommunikáció hiánya okozza a járványkezelésben a legnagyobb problémát.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.